Aihe: Musiikkibisnes

Suomalainen vientimusiikki hurjassa kasvussa Saksassa – Vientitulot kaksinkertaistuneet parissa vuodessa

Suomalaista musiikkia ja musiikkialaa edistävä Music Finland tiedottaa kasvattaneensa suomalaista musiikkivientiä merkittävästi saksankielisessä Euroopassa eli Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa vuosina 2015–2016 toteutetun kansainvälistymishankkeen avulla.

Suomen musiikkimarkkinat jatkavat kasvuaan – Digi ja kotimaiset jyräävät

Suomessa toimivien äänitetuottajien kattojärjestö Musiikkituottajat – IFPI Finland ry on julkaissut jälleen tilastoja vuotuisista äänitemyynneistä. Tilastojen perusteella myynti on jatkanut toista vuotta peräkkäin noususuhdanteessa ja kasvua kertyi edellisvuoteen verrattuna 1,6 prosenttia tukkumyynnin kokonaisarvon ollessa 36,7 miljoonaa euroa.

Imperiumin vastaisku: mediajätti Vivendi yrittää ampua alas Spinal Tap -muusikoiden valtavat korvausvaatimukset

Soundinkin sivuilla uutisoitiin hiljattain Spinal Tapin näyttelijä-muusikoiden Harry Shearerin, Christopher Guestin ja Michael McKeanin sekä ohjaaja Rob Reinerin kanteesta, jossa tekijäjoukko vaatii mediayhtiö Vivendiltä jopa 400 miljoonan dollarin korvauksia maksamattomista rojalteista. Ryhmän mukaan vuonna 1984 julkaistu elokuva on tuottanut huomattavasti enemmän rahaa kuin sen oikeudet hankkinut Vivendi on kertonut.

Spinal Tapin jäsenten elämä alkaa saada todellisuudessakin Spinal Tap -piirteitä – 374 miljoonan euron oikeusjuttu vireillä

Lokakuussa uutisoitiin komeaviiksistä basistia Derek Smallsia This Is Spinal Tap -komediassa näytelleen Harry Shearerin kanteesta, jossa Shearer vaati mediayhtiö Vivendiltä 125 miljoonan dollarin korvauksia. Siitä on kulunut nyt pari kuukautta, mutta tilanne ei ole laantunut mihinkään – päinvastoin, nyt koko yhtye on Vivendin kimpussa ja korvaussumma on kasvanut huomattavasti.