Aihe: Quiz

Paljon onnea, Bob Dylan! Testaa, kuinka hyvin tunnet populaarimusiikin jättiläisen elämän ja teot

Bob Dylan täyttää tänään 76 vuotta. Soundi lähettää kahmalokaupalla onnitteluja suurelle miehelle sinne jonnekin! Siinäpä kaveri, jonka merkitystä musiikille ja laajemminkin läntisen maailman kulttuurille ei voi korostaa liikaa.

Gösta Sundqvist muistoissamme – kuinka hyvin tunnet liian aikaisin keskuudestamme poistuneen Leevi and the Leavings -johtajan?

Leevi and the Leavingsin ajavana voimana, radiokoomikkona ja jalkapallofanaatikkona tunnettu Gösta Sundqvist olisi täyttänyt tänään 60 vuotta, mikäli kohtalo olisi suonut toisin. Sen sijaan suuri muusikko kuoli sydänkohtaukseen kotonaan Helsingissä vuonna 2003.

Kun levyjen kansikuvat menevät liian pitkälle – tunnistatko nämä kymmenen sensuurin kynsiin joutunutta rockalbumia?

Ennen muinoin bändeillä oli helpompaa. Jos nykyään artistit voivat laittaa julkaisujensa kansikuviin melkein mitä mieleen juolahtaa ilman, että kukaan kohottaa edes kulmakarvojaan, ennen housujen sepaluksesta esiin työnnetty sormi saattoi olla niin raju ele, että kuvaa piti siistiä. Ja kun kohut tunnetusti edistävät myyntiä, oli kaikenlaisia julkisuustempauksia nykyistä helpompi järjestää.

Mistä Smells Like Teen Spirit sai nimensä ja yhdeksän muuta kiperää kysymystä – testaa, miten hyvin tunnet 23 vuotta sitten kuolleen Kurt Cobainin vaiheet

Tänään tulee kuluneeksi 23 vuotta Kurt Cobainin kuolemasta – tai näin ainakin ruumiinavauksen perusteella arvellaan. 1990-luvun suurin rock-ikoni karkasi vieroitushoidosta maaliskuun lopussa vuonna 1994 ja lensi kotikonnuilleen Seattleen, ja hänen viimeisten päiviensä liikkeet ovat edelleen hämärän peitossa. Cobain löydettiin kuolleena asunnostaan Washington Boulevardilla 8. huhtikuuta, ja ruumiinavauksessa hänen kuolinpäiväkseen määriteltiin 5.4.

Loadista St. Angeriin ja Lulun kautta nykypäivään – kuinka hyvin tunnet Metallican myöhemmät vaiheet?

Tänään uutisoitiin metallimammutti Metallican kahdesta Suomen-keikasta. Yhtye esiintyy vuoden 2018 toukokuussa kaksi kertaa Hartwall-areenalla. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät täältä. Soundi on konserttien virallinen yhteistyökumppani.