Artisti: Led Zeppelin

Seuraavaksi jotain aivan erityistä: Robert Plant esitti Lontoossa Led Zeppelin -klassikon ensi kertaa ilman Jimmy Pagea

Tämäpä ilahduttava yllätys. Robert Plant esiintyi 14. maaliskuuta Lontoon Royal Albert Hallissa viulisti Nigel Kennedyn kera, ja kaksikko tarjosi yleisölle jotain odottamatonta: uuden tulkinnan Led Zeppelinin ikonisesta Kashmirista. Tämä olikin ensimmäinen kerta koskaan, kun Zeppelin-laulaja esitti kappaletta ilman aisapariaan Jimmy Pagea, ja muutenkin Kashmir kuultiin Plantin laulamana ensi kertaa sitten vuoden 2007 Zeppelin-reunionin.

Robert Plant ilahdutti yleisöä Led Zeppelin -bravuurilla – Whole Lotta Love lähtee vanhalta herralta edelleen kuin tykin suusta

Yhdysvaltalainen AXS TV esittää 5. maaliskuuta tunnin mittaisen Robert Plantin keikkatallenteen, jossa Zeppelin-maestro tulkitsee vanhoilla päivillään Babe I’m Gonna Leave Youn ja Black Dogin kaltaisia entisaikojen hittejä. Keikka soitettiin lokakuussa ohjaajasuuruus David Lynchin nimikkotapahtumassa Festival of Disruption, ja taustayhtyeenä toimi kokoonpano nimeltä The Sensational Space Shifters.

Rush-klassikon soittaminen rumpuineen ja kitaroineen päivineen yhden miehen bändinä? – Tämä Youtube-sankari otti haasteen vastaan

Progressiivisen rockin jättiläisiin kuuluvan Rushin musiikki ei todellakaan ole sieltä ihan helpoimmasta päästä edes yksittäisen instrumentin osalta. Dominic Fragman päätti kuitenkin nostaa vaikeusastetta ja soittaa samanaikaisesti rumpuja ja kitaraa sekä laulaa läpi yhtyeen klassisen Tom Sawyer -hitin.

Väkevää tulkintaa tarjolla: Lita Ford esittää viikon aluksi harvinaisen uljaan Led Zeppelin -coverin

The Runawaysissa 1970-luvulla soittanut ja viimeistään soolourallaan hard rock -jumalattareksi kohonnut Lita Ford on edelleen iskussa. Ford on mukana 20. tammikuuta julkaistavalla She Rocks Vol. 1 -kokoelmalla, jolle on koottu naismuusikoiden rock-esityksiä, ja ei voi muuta sanoo kuin hattua nostaa tälle Fordin ja Led Zep -coverbändi Lez Zeppelinin The Lemon Song -esitykselle. Vahvaa näyttöä!