Artisti: Mastodon

Luvassa maailmanmusiikkia, joogamusiikkia ja heavy metallia? – Mastodon julkaisi juuri hämmentävimmän albumipromon miesmuistiin

Yhdysvaltalainen rock-pumppu Mastodon kiusoittelee fanejaan tuoreella, tänä vuonna julkaistavaksi aiottua albumia ennakoivalla teaser-videolla. Taattuun Mastodon-tyyliin pätkä ei liikoja tulevasta paljasta, jos nyt ylipäätään yhtään mitään – ja sekin vähä saattaa olla lopulta jotain aivan muuta, kuin mitä lopulta käsiimme saamme.

Mastodon palaa uudella levyllä tarinavetoiseen kerrontaan, teemoina kuolevaisuus ja syöpä – ”Sanoitusten kirjoittaminen on jotenkin noloa”

Atlantalainen progressiivista sludge metalia soittava Mastodon tuli suurelle yleisölle tutuksi konseptialbumeistaan. Bändin neljän ensimmäisen pitkäsoiton teemat liittyivät neljään klassiseen elementtiin (vesi, maa, tuli ja ilma) ja niiden mukaisiin tarinoihin, esimerkiksi ”vesi-albumi” Leviathan (2004)  kertoi Moby Dickistä ja valkoisen valaan metsästämisestä. Kahdella viimeisimmällä levyllään yhtye kokeili vapaampaa lähestymistapaa ilman kappaleita varsinaisesti sitovaa teemaa.