Artisti: Metallica

Robert Trujillo Metallican Euroopan-kiertueen lavaratkaisuista: ”Pyrimme parempaan vuorovaikutukseen”

Hevijätti Metallica saapuu jälleen Suomeen WorldWired-kiertueellaan. Karavaani kurvaa Helsingin Hartwall Areenalle 9. toukokuuta 2018 ja pysyy siellä vielä 11. toukokuuta, jolloin luvassa on toinen konsertti. Liput molempiin keikkoihin tulevat myyntiin huomenna 24. maaliskuuta Ticketmasterissa.

Loadista St. Angeriin ja Lulun kautta nykypäivään – kuinka hyvin tunnet Metallican myöhemmät vaiheet?

Tänään uutisoitiin metallimammutti Metallican kahdesta Suomen-keikasta. Yhtye esiintyy vuoden 2018 toukokuussa kaksi kertaa Hartwall-areenalla. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät täältä. Soundi on konserttien virallinen yhteistyökumppani.

Nyt se tieto viimein tuli: Metallica saapuu konsertoimaan Suomeen – ja soittaa saman tien kaksi keikkaa

Johan tätä tiedoksiantoa on odoteltukin. Väsymättömänä kiertuekoneena tunnettu Metallica julkaisi Hardwired… To Self-Destruct -albuminsa viime marraskuussa, ja oli sanomattakin selvää, että bändi lähtee promotoimaan tuotostaan pitkälle maailmankiertueelle.

Päivän Netflix-vinkki: Maailman kiusaannuttavin Metallica-dokumentti on nyt suomalaisten nähtävillä

Muistatkos Metallican kiistellyn St. Anger -albumin jälkimainingeissa julkaistun Some Kind of Monster -dokumentin (2004)? Siis sen, jossa bändi alkaa natista pahanpäiväisesti liitoksissaan uutta levyä tehdessään ja ajautuu aina psykologin ryhmäterapiaan saakka? Jos spektaakkeli on jäänyt välistä, nyt voi vahingon ottaa takaisin, sillä teos on nähtävillä Suomenkin Netflixissä. Asiasta kertoi ensin toverijulkaisumme Episodi.

Loutallican, Neiltallican ja Gagatallican jatkoksi tulee nyt Iggytallica – Metallica ja Iggy Pop esittivät yhdessä The Stooges -bravuurin

Miten irtoaa Metallicalta The Stooges? Runsaasti covereita urallaan esittänyt metallijätti ei ole tähän mennessä vielä liiemmin Iggy Popin tuotantoon koskenut, mutta tähän saatiin muutos, kun osapuolet konsertoivat samassa tapahtumassa Mexico Cityssä. Metallica ja Iggy Pop soittivat kaupungissa kolme keikkaa, ja näistä viimeinen huipentui siihen, kun Metallica kutsui protopunk-ikonin vieraakseen lavalle.

Näinhän sen olisi pitänyt mennä! – Metallica ja Lady Gaga jakoivat videokuvaa Grammy-esityksensä kenraaliharjoituksista

59. Grammy-juhlien etukäteen kenties puhutuin yhteisesitys, eli Metallican ja Lady Gagan Moth Into Flame ei, kuten tunnettua, sujunut varsinaisen h-hetken koittaessa täysin etukäteissuunnitelmien mukaan. James Hetfieldin mykistynyt mikki meinasi vesittää shown miltei alkutekijöihinsä ja vaikka verkossa kiersikin hetken aikaa versio, jolla miehen laulanta oli varsin vakuuttavasti editoitu suoraan liikkuvan kuvan päälle, päällimmäiset tunnelmat artistien fanien keskuudessa ovat esityksen jäljiltä kulkeneet aina yhtä kivisiä ”mitä jos” -polkuja pitkin.