Artisti: Metallica

Kirk Hammett paljastaa paljonko Hardwired-videot todella kustansivat Metallicalle – ”On hullua kuinka paljon halvempaa se on”

Uransa alkuaikoina Metallica suhtautui nihkeästi musiikkivideoita kohtaan, kunnes käänsi kelkkansa Onen muodossa. Metallican ja musiikkivideoiden suhde on sittemmin kehittynyt siihen pisteeseen, että tuoreimman albuminsa Hardwired… to Self-Destructin julkaistessaan bändi pisti pihalle musiikkivideot levyn jokaisesta kappaleesta. Kirk Hammett kertoi taannoisessa haastattelussa iowalaiselle Lazer 103.3 -radiokanavalle miksi bändi teki näin ja kuinka musiikkivideoiden kustannukset ovat pudonneet sitten vuoden 1988.

Kuinka Metallica-basistin 12-vuotias poika selviytyy urakastaan Kornin riveissä? Valppaat fanit tallensivat ensiesiintymisen

Robert Trujillon poika Tye, joka tavallisesti pomputtelee soitintaan The Helmets -nimisen kokoonpanon riveissä, liittyi hetkeksi aikaa Kornin miehistöön yhtyeen varsinaisen jäsenen Fieldy Arvizun jouduttua skippaamaan orkesterin Etelä-Amerikan-kiertueen. Kiinnitys sai ymmärrettävästi suuresti huomiota, ja nyt verkkoon on ilmaantunut kuvaa Tye Trujillon ensimmäisestä keikasta Korn-basistina.

Kirk Hammett puolustaa yhä Metallican haukutuinta tuotosta – ”Yksi tärkeimmistä levyistä, jolla olen ollut mukana”

Hevijätti Metallica on aina kulkenut omia polkujaan eivätkä kaikki ratkaisut ole aina miellyttäneet, mutta fanaattisin kuulijakunta on pysynyt uskollisena Napstereista ja St. Angereista huolimatta. Mutta yhteistyönä Lou Reedin kanssa syntynyt Lulu (2011) oli kuitenkin liikaa jopa kaikkein kovanahkaisimmallekin seuraajalle ja se sai osakseen pääasiassa murskaavaa kritiikkiä.

Kuinka irtoaa Metallicalta varhaisten Dave Mustaine -vuosien materiaali nykypäivänä? Katsotaanpa

Huomenta, arvon herrasväki. Aloitamme tiistaipäivän Metallican omalla Youtube-kanavalla julkaistulla läpiluennalla yhtyeen alkutaipaleen No Remorse -keikkabravuurista, jota tiettävästi demotettiin jo silloin, kun Dave Mustaine ja Ron McGovney olivat mukana bändissä. Virallisesti biisi julkaistiin tietysti Kill ’Em All -debyytillä vuonna 1983.