Demoefekti 09/2013

26.2.2013 08:17

APUS

Apus on muutaman vuoden ikäinen parikymppisten kavereiden bändi, joka kyntää metallisarkaa joltisenkin avoimin mielin. Bändiä on luonnehdittu kuulostavan Happoradion ja Stam1nan kieroon kasvaneelta lapselta, mutta aamuvellin mukana on mennyt myös vähän Apulantaa ja ainakin lusikallinen YUP:tä. Bändi on malttanut kehitellä musiikkiaan rauhassa ennen tätä esikoisdemoaan, ja siksi yhtye kuulostaa heti kättelyssä kypsältä, asiansa osaavalta ja valmiilta. Orkesteri progeilee mielellään, mutta kuluttajaystävälliseen tapaan, sillä yhtyeen kimuranteimmatkin oivallukset noudattavat riittävän selkomusiikillista linjaa vaipumatta kuitenkaan itsestäänselville saati liian helpoille urille. Myös riffitehtailu sujuu bändiltä norjasti. Ilmeisesti yhtyeen muut biisit eivät ole aivan yhtä metallisia kuin käsillä oleva materiaali, mutta bändin kannattaisi vakavasti harkita kantaansa uudelleen, sillä yhtye on raskailla vesillä selvästikin kuin kotonaan. (MS)

www.facebook.com/apusyhtye

Belsebub & Perisynnit

Lappeenrantalainen Belsebub & Perisynnit soittaa oman kuvauksensa mukaan ”spugedeelista folkkia”. Selvähän se. Liukas Linda alkaa hämärällä Timo Soini –samplella, kunnes lähtee armottomaan hillbilly-runttaukseen. Hämmennys on suuri. Sointi on todella omaperäinen sekoitus akustisia ja sähköisiä instrumentteja, junakomppia, akustista kitaraa, syntetisaattoreita. Hra. Luger sylkee sanansa maanisesti ja aggressiivisesti, hillitön huuliharppusoolo on viimeinen niitti arkkuun. Loisto meininki! Toinen näytekappale Vuosia on melodisempi slovari ja huomattavasti tavanomaisempi esitys. Matalavireisyys tuo kappaleen sointiin synkeyttä ja painavuutta, mutta laulajan maneerit kuulostavat siinä teennäisemmältä. (SN)

belsebubperisynnit.studiohappokatu.net

Jabaduu Jam

Hölmösti nimetty helsinkiläis-espoolainen yhtye sanoo vuosien aikana etsineensä tyyliään ja tehneensä vaikka minkälaisia kappaleita. Nyt meininki on löytynyt ja se kiteytyy yhteen kappaleeseen. Muita Parempi on loistobiisi, useampine sävellajeineen ja rytmisine koukkuineen melko konstikas mutta silti äärimmäisen hitikäs laulu. Leevi & The Leavingsin vaikutus kuuluu melodiassa ja poljennossa mutta laulun teksti ja oma ilme on persoonallinen. Laulajan ääni on poikamainen ja sovitus tarpeettomankin ponneton ja särötön. Toivottavasti yhtye saa tehtyä jatkossakin yhtä hienoja kappaleita sekä kunnolliset resurssit niiden saattamiseksi levymuotoon. (SN)

soundcloud.com/jabaduujam

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa