Demoefekti 10/2014

6.3.2014 14:26

Kanelimaki 5

Kanelimaki 5:llä on erinomainen Jeff Buckleyn ja Radioheadin tyylinen laulaja. Myös soittaminen on tyylikästä, monipuolista ja biisejä palvelevaa. Sointukulut tuovat välillä mieleen Sunny Day Real Estaten. Biisit ovat itsevarmoja ja omaperäisiä. Yhtäkkisetkin tempon ja tunnelman muutokset ovat täysin orgaanisia ja motivoituja. Friends-biisissä kuultava kitarasooloilu todistaa bändin pystyvän todella moneen. Kiitos demosta. Lähettäkää ihmeessä myös varsinkin ulkomaisille levy-yhtiöille.

www.facebook.com/kanelimaki5

Grin

Hyvää punkahtavaa thrashmetallia Helsingistä. Riffit ovat erinomaisia ja soittaminen tarkkaa ja iskevää. Biisin rakenteesta paistaa läpi musiikkityylin ja omien vahvuuksien vahva tunteminen. Rumpali ansaitsee erikoismaininnan tyylitajustaan. Last to Know –biisissä on mukaansatempaava paahto päällä, jota onnistunut laulusuoritus vielä tehostaa. Soundit voisivat ehkä olla selkeämmät, mutta toimii kyllä näinkin erittäin hyvin.

www.facebook.com/grinmetal

Crimson Daylight

Crimson Daylight kilpailee Sunrise Avenueta vastaan Suomen huonoimman bändin nimen tittelistä. Muitakin yhtäläisyyksiä Sunrise Avenueen löytyy. Crimson Daylight soittaa vahvalla suomiaksentilla laulettua palikkarockia. Vastaavia pop-koukkuja Why-biisissä ei ole, mutta ei paljon muutakaan. On tässä kuitenkin hyvääkin. Bändillä on poikkeuksellisen ammattimaisen kuuloinen Nickelback-soundi ja soitto on varmaa ja osaavaa. Äänittäminen, soittaminen ja tuottaminen toimivat. Ei tästä oikeastaan puutu kuin biisit. Bändiin kannattaisi ehkä ottaa vielä neljäs jäsen auttamaan säveltämisessä.

www.facebook.com/Crimsondaylight

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa