Demoefekti 12/2014

23.3.2014 09:17

Static Brains

Static Brains soittaa esimerkiksi Alabama Thunderpussyyn verrattavaa raskasta retro rockia. Soitto on tiukkaa ja energistä. Bändi erottuu monista muista suomalaisista stoner rockiksi leimatuista bändeistä edukseen tarkalla mutta silti rockaavalla soitollaan. Erityisesti kitaristit ovat hyviä. Riffit toimivat ja kerrankin lyhyt soolo-osuuskin tuo biisiin lisäarvoa. Laulajan käheän punkahtava ääni sopii musiikkiin hyvin. Sävellyksenäkin Light the Fuse toimii erinomaisesti. Kirkkaasti demolaarin viikon paras löytö.

https://www.facebook.com/staticbrains

J’Arco

Bändin nimi ja sen fontti viittaavat L’Arc-En-Cieliin. Biisin nimi on kaikki isoja kirjaimia Dir En Greyn tyyliin. Jotain Japani-vaikutteista osasin siis odottaa. Silti japaniksi laulava suomalaisartisti yllätti. Ulosanti kuulostaa niin oudolta ettei sitä ilman ennakko-odotuksia heti olisi edes japaniksi tunnistanut. Säkeistöjen rytmikäs laulu ja kitarariffit tukevat hienosti toisiaan. Kertosäkeiden ja soolon kitaroinnissa on Alcest-tyylistä keveyttä. Vastaavia sointukulkuja ja melodioita ei moni Suomessa käytä. Omaperäisyyttä ja ideaa löytyy, toteutus sen sijaan saisi olla ammattimaisempi.

https://www.facebook.com/biriikung
https://soundcloud.com/biriikung

Invidious Primates

Dead Kennedys oli kyllä hieno bändi. Ainutlaatuinen, vahvaääninen laulaja. (Usein) älykkäät sanoitukset. Innovatiivinen kitaristi. Varsinkin 70/80-luvun punkiksi teknisesti taitavaa soittoa. Invidious Primates on kuin Kennedysin halpa kiinalaiskopio. Periaatteessa samoista mutta edullisemmista osasista vähemmän huolella koottu tuote. Vähemmän innovatiivista surf-kitarointia, vähemmän älykkäät sanoitukset, vähemmän ainutlaatuinen laulaja. Ei tähän niin paljon melamiinia ole lisätty että siihen kuolisi, mutta kuunteleminen ei silti ole suositeltavaa. Soitto ja soundit kyllä toimivat.

https://www.facebook.com/pages/invidious-primates/1387623914833231

 

Lisää luettavaa