Demoefekti 15/2014

13.4.2014 12:58

Getaway Tricycle

Hölmön bändinnimen takaa löytyy yllättäen täysin vakavastiotettavaa ja hyvin sävellettyä musiikkia. One to Blamen kertosäe on erinomainen. Se on tarttuva ja vie biisiä eteenpäin. Varsinkin laulusuoritus tuo Oursin Jimmy Gneccon mieleen. On musiikissakin jotain newjerseyläisbändiltä. Getaway Tricycle on kuitenkin jonkun verran Oursia popimpaa. Sävellyksenä tämä toimii poikkeuksellisen hyvin ja laulaja on erinomainen.

Facebook

Ezograh

Alun tunnelmanluonti on kömpelöä ja tarpeetonta, mutta kun Forever Flame vajaan minuutin paikkeilla lähtee käyntiin, alkaa homma toimia. Hyvää biisiä varjostavat kuitenkin äänitys- ja miksauspuolen ongelmat. Rummut kuulostavat aika kauheilta ja laulu on aivan liian korkealle miksattu. Juuri tuo hieman Behemothia muistuttava lauluääni on kuitenkin erittäin hyvä. Biisi toimii myös tempon- ja dynamiikanmuutoksineen sävellyksenä hienosti. Introsta voitaisiin luopua ja biisi miksata paremmin. Sen suurempia moitteita ei Forever Flamesta löydy.

https://www.facebook.com/ezograh

Hahmo feat. Tsigi

Kolkyt sopisi Lapin hotellin ravintolaan taustamusiikiksi. Lauluääni on erittäin hyvä ja soundit ja soitto tasapainoista. Myös sävellyksenä ja sovituksena Kolkyt on täysin ammattitaitoista jälkeä. Sanoitukset ovat kuitenkin valitettavasti niin huonot, että pilaavat koko biisin. Ulkomaalaisille tämä toimisi modernilla tekniikalla äänitettynä suomalaisena perinnemusiikkina. Suomea ymmärtävän on vaikea olla kuuntelematta sanoja.

Facebook


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa