Demoefekti 17/2014

27.4.2014 21:34

Dustain

Dustain soittaa 90-lukuiselta kuulostavaa raskasta rockia. Sävellyksenä Chemicaleyes on kuin grunge-filtterin läpi ajettu Marilyn Mansonin Coma White. Biisi on aivan liian pitkä ja aika tylsä, mutta nousee kuitenkin melodioidensa ja tunnelmiensa vahvuuksilla viikon parhaaksi. Rakentaessaan hitaasti jännitettä Chemicaleyes jättää paljon tilaa laululle. Sen takia englanninkielisen laulun suomiaksentti ja puolivillaiset sanoitukset nousevat häiritsevään asemaan. Soundeissa ja kappalerakenteessa olisi vielä siivoamista.

https://www.facebook.com/Dustainband

Lightbulb

Lightbulbin Tail Lights on kuin epäonnistuneena hylätty Taking Back Sunday –biisi. Vaikka liian pitkässä kappaleessa ei ideaa riitä edes puoleen väliin, on toteutus kuitenkin erittäin hyvä. Soitto on napakkaa ja soundit ammattimaiset ja tasapainoiset. Laulajan ääni on dynaaminen ja monipuolinen. Biisi on kuitenkin niin kehno ettei se kiillottamalla parane. Osaamista bändissä selvästi on. Kannattaisi ehkä kokeilla vaihtoehtoisia virityksiä, vähemmän tuttuja sointuja tai harvinaisempia tahtilajeja. Tail Lightsissa bändi kuulostaa itsekin vähän tylsistyneeltä.

https://www.facebook.com/lightbulbtheband

Chainhead

Chainheadin Deadface alkaa hauskalla 80-lukuisella syntikkamelodialla, joka kuulostaa kuin jonkun Nightmare on Elm Street –jatko-osan soundtrackilta karanneelta. Intron jälkeen kuitenkin valitettavasti alkaa itse biisi. The Kovenantin Animatronic-levyä on ilmeisesti kuunneltu enemmän kuin olisi suositeltavaa. Kuulee tässä ajoittain Cradle of Filth -vaikutteitakin. Soundit kuulostavat laihoilta ja soitto on paikoin epävarmaa. Isoin ongelma on kuitenkin ylipitkä biisi, joka ei sävellyksenä oikein toimi.

Facebook


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa