Demoefekti 18/2014

1.5.2014 17:21

Appiukko

Appiukon Hymytön brunetti on 90-lukuisen kuuloista indie rockia, joka tuo mieleen esimerkiksi Russian Loven Gala Brutale –levyn. Soitto on pätevää ja soundit toimivat. Minuutin paikkeilla alkava kitaravalli kuulostaa hienolta. Hiljaiseksi miksatut taustalaulut tukevat kitaroita oivaltavasti, tuoden biisiin lisäarvoa. Sävellyksenä Hymytön brunetti ei kuitenkaan toimi yhtä hyvin kuin sovituksena. Biisin osat tuntuvat melko mielivaltaisesti järjestetyiltä ja samaa toistetaan liikaa. Bändissä on kuitenkin selvästi potentiaalia.

https://www.facebook.com/appiukkoyhtye

STRAKTOBEAM

Helsinkiläis-vaasalais-jyväskyläläisen Straktobeamin syntikkapop kuulostaa esimerkiksi Crystal Castlesin mieleen tuovien lauluefektien kohdalta modernilta. Instrumentaalipuoli sen sijaan nojaa vahvasti 80-lukuun, kuulostamatta kuitenkaan analogisen lämpimältä. Soundit ovat melko laihat ja halvan kuuloiset. Midnight Run on sävellyksenä aika tylsä ja liian pitkä. Biisistä kuitenkin kuulee että siihen on käytetty aikaa ja nähty vaivaa. Vaikka se kestää melkein 6 minuuttia, se ei ala toistaa itseään. Mukaan tiputetut samplet ovat hyvin valittu.

https://www.facebook.com/STRAKTOBEAM

HANNIS

Hanniksen bio lupaa artistin olevan dubstepiä ja chillstepiä yhdistelevää EDM-musiikkia. Siltä osin kun biisi ei säälimättömästi matki Skrillexiä, se kuitenkin kuulostaa vuosituhannen vaihteen chilloutilta. Joka ei edes silloin ollut hyvä asia. Ammattimaisesti tuotetut surinat ja säksätykset tässä varmaan ovat parasta antia, joskaan niissä ei ole tippaakaan omaa ajattelua mukana. Tässä on kokeiltu kuinka pitkälle on mahdollista päästä kiillottamalla ja kuorruttamalla mitäänsanomatonta sävellystä. Ei kovinkaan. Kuulostaa kyllä Transformers-leffalta, mutta ilman kuvaa se ei ole kovin hauskaa.

https://www.facebook.com/hannismusicpage


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa