Demoefekti 20/2013

15.5.2013 08:26

THE KOBRA KICKS

Nyt seuraa yleistys: turkulaiset bändit menevät usein tyyli edellä. Tukat on hyvin, promokuvat on taiten photoshopattu ja soundit kalliit. Se ei tietenkään riitä, koska vain lahjakkuudella on merkitystä. Toisinaan siitä kaikesta tulee vain huvittava, hivenen kokoomuslainen vaikutelma.

The Kobra Kicks ei kuitenkaan lukeudu tähän ryhmään, vaan sillä on oikeaa talenttia. Turkulaisyhtyeen tarkoitus on tehdä tarttuvia lauluja ja tarjota kreisiä energiaa ja siinä se onnistuu erinomaisesti. Yhtye nimeää vaikuttajikseen Libertinesin, Joy Divisionin ja Interpolin. Strokesilta se silti kuulostaa. Krokodil on todella hyvä biisi. Laulajan rento mutta itsevarma tulkinta ja autenttinen aksentti vakuuttavat, kitarariffit ja -melodiat ovat koukuttavia. Jos yhtyeellä riittää lisää näin hyviä kappaleita, laajemmallekaan menestykselle tuskin on esteitä. (SN)

www.facebook.com/thekobrakicks

FAT MAMBA

Helsinkiläinen Fat Mamba on perustettu vuonna 2010. Nyt yhtye on julkaissut toisen omakustanteensa, jolta se tarjoaa Cadillac–kappaletta arvioitavaksi. Se ei ole aivan tavallisinta päristelyrockia, ja mistään pitkän matkan lanauksesta ei ole kysymys. Maisema on pikemminkin urbaani ja tämän letukka-ajelun aikana ehtii tapahtua yhtä jos toista. Säkeistössä kruisaillaan nasevalla ska-kompilla ja kertsissä raskas kaasujalka vapautetaan.

Koko touhua leimaa huoleton mutta skarppi punk-asenne. Treeniä Läskit Mambat vielä hieman tarvitsevat. Välillä komppi huojuu ja laulajan intonaatio pettää. Olennaisinta on kuitenkin suuri lataus ja ilo, joka Fat Maman tekemisestä välittyy. (SN)

braggingrightsmusic.com

REVULSION ARTS

Savonlinnalaisbändi on soittanut yhdessä kolme vuotta ja takana on jo entuudestaan yksi demo. Bändi kutsuu tyylisuuntaansa melodic stoner death metaliksi, mutta sanahirviön takaa paljastuu loppujen lopuksi suht normiluokan melodista deathia, joskaan viitteet eivät poikkeuksellisesti johdakaan vain ja ainoastaan Göteborgin suuntaan. Bändi on taitava ja yhteispeli toimii. Myös sovitukset ovat tyylille ominaisia.

Vaikka bändi on napakka ja näytekappale on monellakin tapaa toimiva, bändi vaikuttaa kangistuneen hieman liikaakin deathmetallin tyypillisiin piirteisiin ja näin bändin iskuvoima kärsii. Yhtyeen melodisista linjanvedoista voi poimia myös brittiläisen uuden aallon metallin vivahteita ja välillä Iron Maidenkin kummittelee taustalla. Niinpä bändillä on hyvät pohjat, jotka on lisäksi selvästi sisäistetty, mutta edes pienelle yllätysmomentille olisi sijaa. Revulsion Arts on moitteista huolimatta erittäinkin kehityskelpoinen yhtye, jonka vain tarvitsee löytää avain siihen viimeiseen lukkoonsa. (MS)

www.facebook.com/Revulsionarts

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa