Demoefekti 21/2013

22.5.2013 14:56

BE SILENT

Kun on oikeasta asiasta kysymys, Laihiallakaan ei näköjään pihistellä. Pitäjässä majaa pitävä yhtye on demon merkeissä ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, mutta vaikka kokoonpanolla on ikää puolisen vuotta, kukin lienee sairastanut lastentautinsa tahollaan. Bändin biisiä kuunnellessa mieleen juolahtaa kummallisen mutkan kautta Kyyria ja muutama muu saman genren orkesteri samalta aikakaudelta. Be Silentin melodiat iskevät koukuillaan heti kertakuulemalta. Puhtaat lauluosuudet toimivat taustalla möyrivän örinän kaverina erinomaisesti, sillä näiden loihtima kontrasti on onnistunut ja tarpeellinen. Be Silent on käsitellyt kappaleensa sovitusta hienovaraisesti, lähes varoen. Muutama lisäelementti ei ehkä olisi pahitteeksi, mutta toisaalta ryhmä on asettanut esille kaiken tarpeellisen ja riittävän. Myös ripauksen vihaisempi asenne voisi paikoittain tehdä hyvän säväyksen. Be Silent on kuitenkin oivaltanut hyvän sävellyksen olemuksen ja samalla tiellä kannattaa jatkaa senkin uhalla, että joku innostuisi moittimaan yhtyettä omaperäisyyden puutteesta, koska tie on oikea. (MS)

www.facebook.com/besilentband

INCREDIBLE FISH

Incredible Fish tuo monella tapaa mieleen 1990-luvun, ajan, jolloin powerpop koki renessanssinsa ja alternative -nimikkeen alla myytiin kaikkea epäilyttävää roinaa. Kangasalalaiskvartetin musiikki nojaa yksinkertaisiin ja tarttuviin melodioihin, mustavalkoiseen kovaa-hiljaa-dynamiikkaan ja tymäkkään soittoon. Duck & Cover on ulkoisesti moitteeton mutta melko tavallinen, keskitempoinen jyrä, joka hyötyy eri sävellajiin moduloidusta kertosäkeestä. Rauhallisempi Mad As A Hatter tuo etäisesti mieleen suomalaisen powerpop –suuruuden Pennilessin. Vaikutelma on kauttaaltaan hyvin ammattimainen, ja tuotanto ja soundit ovat parasta hifiä, mitä pikku rahalla saa. Laulajan otteissa on lajityyppiin nähden jopa liiaksikin sankariotetta. IF hallitsee hyvin altsurokin aakkoset. Nyt se tarvitsee entistä parempia ja omaperäisempiä biisejä. (SN)

soundcloud.com/incredible-fish

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa