Demoefekti 2/2014

9.1.2014 09:17

June’s Garden

Bio lupaa tämän olevan americana-rockia suomalaisella pohjavireellä, mutta Song of a Drinking Man kuulostaa enemmän englanniksi lauletulta suomirockilta. Voisi laulaa ihan rehellisesti suomeksikin, sillä ääntämisen ja sanoitusten perusteella ei englanti oikein ole hallussa. Soitto on hyvää, eikä laulussakaan noiden ääntämisongelmien lisäksi ole moitittavaa. Biisit sinänsä ovat toimivia ja tasapainoisia. Sovitusratkaisutkin ovat ammattitaitoisia ja itsevarmoja, joskaan eivät kovin innovatiivisia. Tämä olisi todennäköisesti hyvä livebändi.

www.junesgardenband.com
facebook.com/junesgardenband

Artelomeus

Musiikillisesti tämä on kuin 90-luvun puolivälissä grungen pelästyttämä proge metal- bändi. Soitto- ja varsinkin laulutaitoa riittää enemmän kuin halutaan käyttää. Voisi antaa vaan palaa, sillä biiseinä nämä eivät ole kovin vahvoja. Tuntuu kuin käsijarru olisi jäänyt päälle. Kun Sami S. Asp pääsee kunnolla ääneen, kuulostaa se hienolta. Sen vaan ei anneta tapahtua tarpeeksi usein. Bändi on juuri saanut Suomen kiertueen päätökseen, ja seuraavaksi vuorossa on muu Eurooppa. Ehkä keikkailu onkin juuri oikea lääke liian tarkkaan suunniteltuja biisejä vastaan.

www.artelomeus.com
facebook.com/artelomeus

Reggaekokko 

Nimestään huolimatta Reggaekokko on reggaeta korkeintaan siinä mielessä kuin Blues Hammer on bluesia. Tarviin naisen mun elämään -biisiin on otettu Bob Marley -melodia, pari reggaeriffiä ja tehty niistä mahdollisimman suoraviivaista rockia. Reggaesvengiä riffeissä ei ole, mutta muuten biisi on hyvin soitettu ja tarttuva. Hitaampi, Mötley Crüen Home Sweet Homea lainaileva Haaveita Helsingin Yössä ei toimi yhtä hyvin, mutta on siinäkin hyviä (omiakin) ideoita. Osaamista löytyy, mutta ote tuntuu vielä vähän hakevalta. Kunhan tämä alkaa kuulostaa luontevammalta, on kyseessä jo hyvä bändi.

soundcloud.com/reggaekokko
www.facebook.com/pages/Reggaekokko/124667274236910

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa