Demoefekti 22/2014

3.6.2014 15:28

Six Minutes

Helsinkiläinen Six Minutes ilmoittaa soittavansa dry rockia eli kuivaa rockia. Sävellyksen puolesta pitää ehkä paikkansa. Biisi on aika tylsä ja dynaamisesti huonosti toimiva. Soundit ovat sen sijaan erittäin mielenkiintoiset. Rossrobinsonmaisesti kolisevat rummut sopivat hyvin akustiseen kitaraan ja murisevaan bassoon. Pelkästään omaperäisen äänimaailmansa ansiosta viikon paras. Kitarasoolo ja sen taustat kuulostavat erittäin hienoilta. Kehno laulaja ja korni sävellys kuitenkin tylsentävät lupaavan bändin terää.

www.facebook.com/SixMinutesBand

Cocktus

Stoner rockia Helsingistä. Bändin Lynyrd Skynyrd –kitarariffit ovat hyvin soitettuja, joskaan eivät kovin omaperäisiä. Cocktusin soitto kuulostaa kuitenkin kokonaisuutena jotenkin laiskalta. Laulaja varsinkin kuulostaa tylsistyneeltä. Lauluun on ehkä haettu jonkinlaista queensofthestoneagemaista letkeyttä, mutta lähinnä se kuulostaa siltä kuin laulaja haluaisi jo kotiin katsomaan telkkaria. Biisi on kuitenkin ihan toimiva eikä miksauksessa ja soundeissakaan ole moitittavaa. Tämä voisi olla kuunneltavaa jos bändi kuulostaisi musiikistaan kiinnostuneelta.

www.facebook.com/cocktusband

Xerona Mistress

Todella epätarkkaa ja kaoottista punkrockia Rovaniemeltä. Jokainen soittaja soittaa omaan tempoonsa, jota vielä aika luovasti (=satunnanvaraisesti) varioidaan. Kitarasoolo on täysin tarpeeton ja soundit ovat ne, jotka soittimista lähtivät kun piuhat laitettiin kiinni. Itse biisi on kuitenkin aika hyvä ja laulajan ääni tuo mieleen alkuaikojen Nirvanan. Kyllä tästä hyvä bändi tulee, mutta ensin pitäisi opetella soittamaan.

www.facebook.com/XeronaMistress

Be Silent

Pahasti ajastaan jäljessä olevaa metallia Laihialta. Tämäntyyppinen örinää ja puhdasta laulua yhdistävä metalli olisi ehkä joskus kymmenen vuotta sitten kuulostanut tuoreelta. Puhtaat laulumelodiat tuovat mieleen Katatonian ja taustat muistuttavat In Flamesia. Örinälaulusta on death metal –brutaalius kaukana. Se kuulostaa lähinnä siltä kuin joku röyhtäilisi aakkosia. Ihan ammattitaitoisesti soitettua ja tuotettua musiikkia, mutta aika puuduttavaa kuunneltavaa. Be Silentin kannattaisi ehkä noudattaa omaa neuvoaan.

www.facebook.com/besilentband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa