Demoefekti 23/2013

5.6.2013 16:13

PEARLY GATES

Joensuulainen Pearly Gates on tullut vuosien mittaan demosedälle tutuksi taitavana ja energisenä yhtyeenä. Lahjakkuus on havaittu myös paikallisissa piireissä, ja tänä vuonna yhtye soittaa Ilosaarirockissa kovassa seurassa. Vuosien mittaan Pearly Gatesin soundi on muuttunut alati juurevammaksi, melodisemmaksi ja groovaavammaksi, mikä on ainoastaan positiivinen asia. Heavy Soul –tagilla jakoon laitettu Free Fall on mainiosti rullaava ja pakoton kappale, joka tuo mieleen etäisesti ainakin Atomic Swingin. Yhtyeessä on peräti kolme kitaristia, mutta soittimet on sovitettu maltillisesti ja hyvällä maulla, toisiaan tukien. Ainoastaan pienelle miksattuun – sinänsä hyvin toimivaan – lauluun kaipaisi lisää läsnäolon tuntua. (SN)

www.facebook.com/rockthegates

DAMION

Damionin pojat ovat liikkeellä ensimmäisellä demollaan, mutta yhtyeen esiintymisestä huomaa, että herrat ovat selvästi musisoineet aikaisemminkin ja paljon. Yhtye vaikuttaa selkeästi deathbändiltä, ja ruotsalaisvaikutteet ovat tehneet lähtemättömän jäljen bändin musiikkiin, mutta Damion ei ole tyytynyt siihen. Biiseihin on lapioitu reilulla kädellä progeilevampiakin sävyjä, ja taitavien soittajien hyppysissä niistä kohoaa tärkeitä väriläisiä kappaleisiin. Damionin kappaleet ovat sikäli hienoja, että ne kasvavat vähitellen kuuntelukertojen myötä, ja lopulta yhtyeen tunnelataus tuntuu hyvin vahvalta. Vaikka Damionilla riittää vielä työtä musiikkinsa parissa, bändiä voi kiittää sovitusten draamallisista elementeistä, joiden rooli on erittäin merkittävä tunnelmien kohottaja. Musiikillisesti asiat ovat mallillaan, mutta miksi bändi käyttää kahta kieltä. Toisinaan satunnainen kielen vaihto voi olla perusteltua, mutta tässä tapauksessa suomen ja englannin rinnakkaiskäytölle ei löydy järkisyitä. Bändi on siis valinnan edessä. (MS)

www.facebook.com/pages/Damion/119168901502005

AN ITEM

An Item on helsinkiläisen Titus Simbergin ”sooloyhtye”. Simberg on kirjoittanut, esittänyt, nauhoittanut ja tuottanut yksin yhdeksän kappaletta sisältävän omakustannealbumin melodista teollisuusrockia. Kaikesta komeudesta kuulee sen, että rockin aakkoset on opeteltu hyvän aikaa sitten. Pahaenteisesti kytevä Reclusive Dream on kehittyy verkkaan sekvenssien hiljalleen lisääntyessä. Sähkökitarat sahaavat jyrääviä riffejä, rummut lässähtelevät isolla tilasoundilla, pisteliäät syntetisaattorit tuovat kokonaisuuteen sci-fi-tunnelmaa. Nothing’s Real käy päälle suorasukaisemmin ja on suorastaan pirtsakka ralli lajityyppiin nähden. Industrial- ja goottirock on alakulttuurien soundtrackia, ja usein jopa tarkoituksen geneeristä. An Itemista tulee väkisinkin mieleen Nine Inch Nails. Pari harkittua tyylirikkoa voisi piristää entisestään kokonaisuutta. (SN)

soundcloud.com/anitem

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa