Demoefekti 31/2013

29.7.2013 09:07

KALLE KAASINEN

Joensuulainen Kalle Kaasinen on selvästi kehittynyt viime kerrasta. Kahdesta kappaleesta etenkin klassisen kitarapopin keinoja hyödyntävä Laitetaan Maailma Uusiksi on todella onnistunut. Kaihoisa laulumelodia on todella miellyttävä ja mieleenjäävä. Sovitus hengittää vaivattomasti ja kitara-arpeggiot helkkyvät houkuttelevasti. Kaasisen lauluääni on yhä hieman hento mutta silti varsin ilmaisuvoimainen. (SN)

www.kallekaasinen.com

ADELLHEIDDD

Kryptisen taiteilijanimen taakse kätkeytyy helsinkiläinen Heidi Mustonen, joka lähestyy demoefektiä yhdellä kappaleella. Exception To The Rule on todella mainio ja hyväntuulinen biisi, joka hurmaa paitsi leikkisän melodiansa myös kiinnostavan tuotantonsa ansiosta. Yksinkertainen mutta toimiva rytmi-idea kantaa koko biisin läpi ja dempatut sähkökitarat sopivat kokonaisuuteen saumattomasti. Kaiken kruunaa Mustosen luonteva ja maneereista vapaa laulu. (SN)

https://soundcloud.com/heidim-2

PROFOUND DESIRE

Profound Desiren tyylilajina on deathmetal ja vaikuttaa siltä, että orkesterin kollektiivinen olomuoto kallistuu Ruotsin puolelle. Yhtye vaikuttaa osaavalta kokonaisuudelta, eli bändi pystyy periaatteessa tekemään mitä se haluaa sen kuuluisan osaamisen sijasta. Ryhmä puhaltaa tiukasti yhteen hiileen, eikä yhtyeen esiintyminen herätä pienintäkään moitteen sanaa. Profound Desire on miehekäs ryhmä, joka osaa asiansa. Varsinaisia virtuooseja bändistä ei löydy, mutta kukapa moisia egotrippailijoita kaipaisikaan. Osiensa summa on taas enemmän. Melodioiden käsittely on jäntevää, mutta bändillä on varmasti potentiaalia enempäänkin. Profound Desiren kappaleet mahtaisivat kuulostaa komealta, jos studioon ja tuottajaan olisi panostettavissa enemmän. (MS)


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa