Demoefekti 32/2014

11.8.2014 15:11

Ääripisteet

Alternative rockia Helsingistä. Aave koneessa on energinen ja tarttuva biisi. Säkeistöjen hiljaisempi laulu ei täysin toimi, mutta kertosäkeet ja muut huudetut kohdat ovat hienoa kuunneltavaa. Päästessään kunnolla ääneen laulaja on aivan poikkeuksellisen hyvä. Sävellyksenä biisi on erinomainen; simppeli mutta omaperäinen. Biisissä on vastustamattomia popkoukkuja (kertosäe varsinkin on loistava), mutta myös sielua. Toteutuksessakaan ei ole mitään moitittavaa. Lisää tätä.

facebook.com/aaripisteet

The Soft Deceit

Helsingin The Soft Deceit soittaa jazzahtavaa softrockia. A Box Of Matches lähtee hitaasti käyntiin, eikä lopultakaan oikein pääse liikkeeseen. Sävellyksenä biisi on aika tylsä ja tavanomainen. Laulaja ääntää englantia huonosti. Tällaisessa tarinallisessa kappaleessa se häiritsee. Soittotaitoa bändillä kuitenkin selvästi on, ja lyhyet instrumentaaliosiot ovat hienoa kuunneltavaa. Ehkä The Soft Deceit ei vain vielä ole löytänyt omaa ääntään.

facebook.com/pages/The-Soft-Deceit/170681027673

Bye Mandu

Indierockia Helsingistä. Bye Mandun Southern Girl on hyvä biisi, joskaan ei kovin omaperäinen. Laulu, soitto ja tuotanto ovat kaikki aivan kansainvälistä tasoa. Tämän voisi kuvitella soivan radiossa Vampire Weekendin jälkeen. Kaikin puolin ammattitaitoista jälkeä. Bändin ainoa ongelma on, ettei se ole mitenkään kiinnostava. Valitettavasti se on aika iso ongelma.

facebook.com/ByeMandu

Jet Black Roots

Kokkolan Jet Black Roots soittaa esimerkiksi Nirvanan Bleachiin tai Mudhoneyiin verrattavaa grunge rockia. Soitto on sekavaa ja epätarkkaa. Sävellyksenäkään biisi ei oikein toimi. Soundit ovat kuitenkin sentään kohdallaan. Jet Black Rootsia voisi Riversin perusteella luulla 90-luvun alun grunge- tai stonerrock–bändiksi. Paremmin pitäisi kuitenkin soittaa. Nirvanakin oli punk-imagostaan huolimatta erinomaisesti soittava yhtye.

facebook.com/jetblackroots


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Kannattaa myös osallistua bändikisaan osoitteessa www.soundi.fi/mururock!

Lisää luettavaa