Demoefekti 45/2014

6.11.2014 21:05

The Passives

The Passives soittaa sellaista garage rockia jota radio oli täynnä 2003. Vuonna 2014 tämä alkaa jo olla retromusiikin retroilua. Mutta jos nyt unohdetaan skenet ja keskitytään musiikkiin, niin kyllähän tämä The Vinesilta kuulostava rock hyvää on. Tässä bändissä ei ole mitään teennäistä. Kertosäettä ei ole väännetty väkisin, vaan Time and Patience on luonnollisella tavalla tarttuva biisi. Hyvin soitettua ja hyvin sävellettyä rockia. Ehkei kaikkein trendikkäintä musiikkia vuonna 2014, mutta kyllä hyvälle rockille luulisi kuuntelijoita löytyvän.

https://www.facebook.com/ThePassivesOfficial

Shiraz Lane 

Shiraz Lanen kasarivaikuitteinen hard rock tuo mieleen esimerkiksi Guns ‘N’ Rosesin ja alkuaikojen Manic Street Preachersin. Soundit ja soittaminen ovat hallussa ja tällä kertaa kitarasoolokin kuulostaa erittäin hyvältä. Bändissä on myös kiitettävästi energiaa ja asennetta. Sävellyksenä Out There Somewheressa olisi vielä parantamisen varaa, mutta paljon tehdään jo oikeinkin. Biisi on mukaansatempaava, kertosäe tarttuva ja variaatiota on riittävästi. Hyvä bändi.

https://www.facebook.com/ShirazLane

Awake Again 

Awake Againin Turning Point tuo vahvasti mieleen Devin Townsendin, ja alkuun biisi kuulostaa erittäin lupaavalta. Soitto, soundit ja riffit toimivat erinomaisesti. Valitettavasti laulaja ei ole hyvä, ja biisi alkaa hajota käsiin intron jälkeen. Biisinä tämä voisi ilman tuota aivan liian äänekkääksi miksattua laulusuoritusta olla erittäinkin toimiva. Ensialkuun kannattaisi miksata laulu hiljaisemmaksi, ja sitten ehkä etsiä uutta laulajaa. Bändin basisti laulaa biisillä, joten ehkä kyseessä onkin vain väliaikainen ratkaisu? Muilta osin bändistä ei valituksen aihetta löydy.

https://www.facebook.com/awakeagainband

Dogshit Boys 

Paljon on selvästi tullut Dead Kennedysiä ja Sex Pistolsia kuunneltua, mutta syystä tai toisesta ei kyseisten bändien älyllinen ote punkiin ole tarttunut Dogshit Boysiin. Hyvä biisihän Kari’s Rock City ei missään nimessä ole, mutta jotenkin siitä jää sellainen tunne, ettei sen ole tarkoituskaan olla. Dogshit Boysin soittaminen ja tuotanto on genreen ja skeneen nähden poikkeuksellisen korkeatasoista. Tämä biisi on kuitenkin tyhjää täynnä.

https://www.facebook.com/pages/The-Dogshit-Boys-Flashrock/139757502724313?fref=nf


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa