Demoefekti 47/2014

30.11.2014 13:19

Blind Channel

Oulun Blind Channel kutsuu musiikkiaan violent popiksi. Käytännössä Blind Channel yhdistelee kaikkein vihatuimpia genrejä, kuten nu metalia, metalcorea, rapcorea ja brostepia. Se, että Unforgiving on siitä huolimatta niin hauska ja mukaansatempaava biisi, on vaikuttava saavutus. Soittaminen ja tuotanto ovat täysin ammattimaisella tasolla. Sävellyksenä ja sovituksenakin Unforgiving on itsevarmaa jälkeä. Monista elementeistään huolimatta siinä ei ole mitään ylimääräistä, vaan kaikki säksätykset ja syntikat tukevat biisiä. En taida kuulua kohdeyleisöön, mutta sille tämä on varmasti jo maailmanluokan bändi.

facebook.com/BlindChannelBand

Contramood

Contramoodin musiikki on kehittynyt viime kerrasta hyvään suuntaan. Nyt laulajan paikoin Jeff Buckley –sävyjä hyödyntävässä äänessä on oikeanlaista auktoriteettia ja vahvuutta. Myös soittaminen on erittäin napakkaa ja laadukasta. New in Townissa on monia hyviä melodisia oivalluksia. Sävellyksenä se kuitenkin repii itseään vähän liian moneen suuntaan. Tämä on erittäin hyvä demo, mutta suoraviivaisempana olisi ehkä vielä parempi.

facebook.com/pages/Contramood/255492861234430

Thermate

Thermaten kitaroissa kuulee selviä Kyuss-vaikutteita, mikä ei ole lainkaan huono asia. Kuopiolaisbändin stoner rock on kuitenkin selvästi Kyussia suoraviivaisempaa. Mazes on biisinä genreen nähden melko kompakti ja helposti lähestyttävä. Kappalerakennetta voisi ehkä vielä kyseenalaistaa, mutta kun jokainen osa kuulostaa yksittäisenä näin hyvältä, ei siitä jaksa enempää valittaa. Kitarasoolo kuulostaa demolaarin yleiseen tasoon verrattuna poikkeuksellisen hyvältä ja biisiä tukevalta.

facebook.com/Thermate

Lowland Flies

Lowland Flies soittaa synkkää, dramaattista ja hidasta rockia. Laulajan pahaenteinen ääni luo hienosti tunnelmaa. Parhaimmillaan Lowland Flies kuulostaa Portisheadin hippirock-versiolta. Once, Twice on kuitenkin biisinä melko mitäänsanomaton ja huonosti rakentuva. Keskiosan hidas tunnelmointi epävarmasti soitettuine kitaroineen käy tylsäksi, eikä biisi enää pääse kunnolla käyntiin. Ensimmäisen minuutin perusteella bändille voi kuitenkin ennustaa hyvää tulevaisuutta. Lowland Fliesin musiikissa on parhaina hetkinä jotain maagista. Once, Twicessa niitä ei vain vielä ole riittävästi.

facebook.com/lowlandflies


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

 

Lisää luettavaa