Demoefekti 5/2014

2.2.2014 17:33

Disco Fiasco

Vähän The Rapturelta ja Franz Ferdinandilta kuulostavaa energistä dance rockia. Biisin aloittava kitaraosuus on harvinaisen puhdasta ja tarkkaa soittoa. Intron jälkeen mennään sitten alamäkeä. Laulajan suoritus on poikkeuksellisen heikko. Niin englanninkielisten lyriikoiden ääntäminen kuin laulaminenkaan ei oikein suju. Myöskään biisinä Golden Hats ei pärjää vertailussa alussa mainittuihin bändeihin (joiden asettama rima ei mielestäni ole kovin korkea). Biisin ensimmäiset 20 sekuntia ovat kuitenkin demolaarin viikon parhaat 20 sekuntia, joten potentiaalia tässä on.

www.facebook.com/DiscoFiascoFin
www.twitter.com/Disco_Fiasco

Grass Avy

Grass Avyhan kääntyy väkisinkin muotoon Ass Gravy, joka ei ehkä ole se ihanin bändinnimi. Paikoitellen Vinegar-biisissä tavoitellaan Zappaa, mutta niin sävellysten kuin soitonkaan puolesta niin korkealla tasolla ei olla. Välillä mukaan sekoitetaan modernimpaa indie rock -ilmaisua, joka sekään ei oikein toimi. Kun tätä kaikin puolin epävarmalta kuulostavaa hakemista kestää 8 minuuttia, ei siitä oikein nauttia voi. Viimeisen minuutin vievä kitarailotulitus on kyllä taitavasti soitettu. Kun nyt vielä opittaisiin, ettei ihan jokaista ideaa kannata käyttää (varsinkaan samassa biisissä).

www.facebook.com/GrassAvy

Psalms For The Dead Sun

Verdict – Guilty alkaa paljon Marilyn Mansonin Sweet Dreamsiltä kuulostaen. Intron jälkeen lähdetään kuitenkin metallimpaan suuntaan. Niin kliinisesti biisi on soitettu ettei se missään vaiheessa varsinaisesti kuulosta raskaalta. Hento, parhaina hetkinään Portisheadin mieleen tuova, mutta enimmäkseen nuotin vierestä laulava naisääni istuu huonosti näiden perusmetalliriffien kanssa. Ihan pätevästi soitetaan ja sopivan kaupallisesti kiilloitettu soundikin löytyy, mutta soittajat ja laulaja ovat kuin eri bändeistä. Joka tapauksessa parempia biisejäkin tarvittaisiin.

www.facebook.com/PsalmsfortheDeadSun

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa