Demoefekti 52/2014

22.12.2014 11:56

Mustat Ruusut

Kouvolan Mustat Ruusut soittaa perinteistä suomenkielistä rockia. Sävellyksenä Tyhjä Huone kuulostaa täysin luonnolliselta ja pitää hyvin otteessaan koko biisin ajan, vaikka tarttuvia koukkuja tai varsinaista kertosäettä siitä ei löydykään. Myös soundit ovat pelkistetyt ja tyylikkäät. Niin sävellyksessä kuin sovituksessakaan ei ole mitään turhaa. Rehellistä, hyvää suomirockia. Sekä laulussa että soitossa on vielä paikoin pientä huojuntaa, mutta on tämä silti kirkkaasti viikon paras.

www.facebook.com/mustatruusut

Old & Romance

Charlotte Perkins Gilmanin The Yellow Wallpaper –novellista tarinansa lainaava Keltaiset Seinäpaperit svengaa ihan pätevästi blues- ja jazz-elementtejä yhdistellen. Turun Old & Romance ei kuitenkaan saa näitä amerikkalaisaineksiaan kuulostamaan täysin luontevilta tai luonnollisilta, varsinkaan kun laulaja ei ainoastaan laula suomeksi vaan myös suomalaisia perinteitä kunnioittavalla tavalla. Voitaisiinko ihan vaan sanoa “tapetti?” Taitoa soittajilta löytyy, mutta onkohan tämä musiikkityyli kuitenkaan sitä ominta omaa?

www.facebook.com/vanhaikuinenromanssi

Good Ones Are Taken

Englanninkielinen ulosanti on vähän ontuvaa, kuten jo bändin nimestäkin “Good Ones Are Taken” voisi veikata. Laulajan äänessä tai laulutaidoissa ei sen sijaan ole mitään valittamista, joskin korkeammalta laulava kirkuja voisi Rockstar by the Grace of God –biisiin paremmin sopia. Rouheaa laulua lukuunottamatta tämä biisi nimittäin kuulostaa erehdyttävästi Dion tyyliseltä 80-luvun heavyltä. Good Ones Are Taken hyödyntää Holy Diver –tyylisiä melodioita ja sointukulkuja, mutta onnistuu silti kuulostamaan riittävän omaperäiseltä. Hyvin soitettua ja luonnollisella tavalla retroa hard rockia.

www.facebook.com/pages/Good-Ones-Are-Taken/1545793805657156

Northern Genocide

Jos Good Ones Are taken oli hyvällä tavalla retroa, Northern Genocide on sitä huonoimmalla mahdollisella tavalla. The New Rise of Atlantis kuulostaa huonolaatuiselta YouTuben alkuaikojen videolta kuunnellulta biisiltä Kovenantin 1999 julkaistulta Animatronic-levyltä. Osa varastetuista ideoista on ihan toimivia, mutta niitä olisi ehkä samalla kannattanut vohkia enemmänkin, sillä biisi käy nopeasti monotoniseksi.

www.facebook.com/northerngenocide


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa