Demoefekti 15/2015

10.4.2015 12:10

Left Behinds

Tämä on ilmeisesti yhdellä mikrofonilla livekeikalla äänitetty biisi. Soundit ovat silti ihan kelvolliset ja Joensuun jälkeenjääneet soittavat niin hyvin, ettei tässä mitän studiofiksailtavaa muiltakaan osin olisi. Left Behindsin musiikkia voisi verrata Plastic Surgery Disastersin aikaiseen Dead Kennedysiin. Siinä vertailussa Left Behinds vielä häviäisi, mutta sen musiikki on kuitenkin sekä soiton että sävellyksen puolesta erittäin hyvää. Ja tämän äänitteen perusteella myös hyvä livebändi.

facebook.com/vasemmat.kankut

Desire’s Eve

Monet bändit kuten Ministry, Filter ja Fear Factory käyttävät nykyään levyillään ohjelmoituja rumpuja lieverumpalin sijaan. Kansilehdissä ei kuitenkaan rumpalin kohdalla lue “Ez Drummer” kuten Desire’s Even biossa. Siitä jää sellainen kuva, että konerumpuja käytetään vain olosuhteiden pakosta. Rumpujen ohjelmointiin ja miksaukseen ei selvästikään ole juuri keskitytty. Sääli sinänsä, koska muuten Desire’s Even melodinen heavy on on moniulotteista ja kunnianhimoista. Suurimmat ongelmat ovat muiltakin osin soundeissa ja miksauksessa. Sävellyksenä The Candle And The Cocktail on erittäin hyvä.

soundcloud.com/desires-eve

Äänivalli

Ylöjärven Äänivalli yhdistelee onnistuneesti perinteistä suomirokkia americanaan ja elektronisiin elementteihin. Säksätyksiä käytetään säästellen ja poikkeuksellisen hyvällä tyylitajulla. Soundit ovat sopivan pelkistetyt ja muilta osin tyylikkäät, mutta lopun ratkaisu ajaa volyymit punaiselle niin, että koko biisi särkee, ei sovi biisiin. Sävellyksenä Kipu on hyvä, joskaan ideaa ei ehkä riitä koko neljäksi minuutiksi. Soittaminen on pätevää, mutta ei kovin innovatiivista. Lauluääni on erittäin hyvä.

facebook.com/aanivalli

UKKO

UKKO soittaa kokeellista rockia. Talvipalatsi alkaa tunnelmallisella ja omaperäisellä kitarakuviolla. Kun rumpukomppi alkaa ja kietoutuu taitavasti tuon riffin ympärille, alkaa kuulija odottaa jo aika suuria. Lauluosuuden myötä alkaa kuitenkin biisin alamäki. Laulu ei pysy rytmissä eikä nuotissa ja lähinnä häiritsee biisin kuuntelemista. Itse biisikään ei lopulta ihan pysy kasassa. UKKOlla on kuitenkin hyviä ja ei ihan tavallisia ideoita, ja se soittaa hyvin.

facebook.com/ukkoband


 

Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

 

Lisää luettavaa