Demoefekti 16/2015

21.4.2015 13:06

Marras

Kuopion Marras yhdistelee Radiopuhelimet-tyylistä laulua toimivasti moderniin metalliin. Ensimmäiset kaksi minuuttia 107 on itsevarma ja simppeli kappale ja olisikin ilman minuutin kestävää turhaa lisäosaa täysin moitteeton 3 minuutin metallibiisi. 107:n kertosäe toimisi monessa muussa biisissä säkeistönä, mutta Marras on onnistunut tekemään siitä muutamalla nokkelalla sovituskikalla erittäin toimivan kertsin. Soittaminen ja laulaminen on erinomaista ja hyviä ideoita riittää. Valitettavasti biisiin on mahtunut myös huonompiakin ideoita. Erittäin lupaava bändi kuitenkin.

https://fi-fi.facebook.com/marrasband/

Mindfall

Mindfallin kompressoitu metalli tuo tuottaja Terry Daten soundit mieleen. Niin tukevia bassotaajuuksia kuin Daten tuottamilla Pantera- ja Deftones-levyillä ei Mindfallilta löydy, mutta varsin toimivan äänimaailman bändi on silti luonut. Slashed Tongues on kitarasooloa lukuunottamatta sävellyksellisesti hyvä biisi. Soolo ei ole kummoinen, eikä se sovi biisiin ollenkaan. Laulajalla on erittäin hyvä death metal –ääni, mutta Mindfallin musiikkiin saattaisi Corpsegrinder-örinää paremmin sopia esimerkiksi Anselmon tapainen laulaja. Hyvin soitettua, laulettua ja tuotettua metallia joka tapauksessa.

https://fi-fi.facebook.com/mindfallband

Dreadicide

Ensimmäiset 30 sekuntia Dreadiciden metalli kuulostaa lupaavalta. Biisi alkaa dramaattisesti ja sovituksellisesti oivaltavasti. Lauluosuuden alun myötä biisi kuitenkin menee amatöörimaiseksi. Laulu ei toimi ja sen huono miksaus puurouttaa biisin soundit. Sääli sinänsä, koska Caeli Solus Nimbus on sävellyksenä hyvä. Kertosäe varsinkin on genreen nähden poikkeuksellisen tarttuva. Kolmen minuutin kohdalla kuultava väliosuus tuo biisiin oivaltavalla tavalla lisää dynamiikkaa ja biisissä on muutenkin paljon toimivia sovitusideoita. Laululle vaan pitäisi tehdä jotain.

https://www.facebook.com/Dreadicide

The Royal Heinis

The Royal Heinisin alternative rock tuo niin musiikin kuin lauluäänenkin puolesta vahvasti mieleen Sunny Day Real Estaten. REDin soinnut ja melodiat ovat kuin SDRE:n How It Feels to Be Something On –levyltä. Ei The Royal Heinis kuitenkaan mikään cover-bändi ole. Heidän musiikkinsa eroaa Sunny Day Real Estatesta olemalla vähemmän alternativea ja enemmän suoraviivaista rockia. Siten se on helpommin lähestyttävää ja lopulta vähemmän kiinnostavaa. Bändillä on hyvä soundi ja erinomainen laulaja. Sävellykset sen sijaan ovat liian pitkiä ja epäkiinnostavia.

https://www.facebook.com/theroyalheinis


 

Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa