Demoefekti 18/2015

Tällä viikolla demosedän syynättävänä Trappit, Dirty Rats Quintet, Bowden Road ja Forte Ruin.
6.5.2015 15:52

BOWDEN ROAD

Kuopion Bowden Roadia kuunnellessa on vaikea ymmärtää miksi kaikki eivät pidä 80-luvun musiikista. Bändin soolokitaristi pärjäisi Keep the Changen perusteella suuren maailman nunobettencourteille ja warrendemartineille. Ilmiömäisen tarkkaa ja tyylikästä soittamista. Sävellyksenä Keep the Change ei yllä samalle tasolle soittamisen kanssa, mutta ei se huonokaan ole. Faith No Moren Epiciä muistuttava kertosäe on tarttuva ja säkeistöjen kitarariffit ovat niin hyviä ja taitavasti soitettuja, että biisiä kuuntelee mielellään. Soundienkin puolesta kaikki on kohdallaan.

facebook.com/bowdenroad

FORTE RUIN

Lahden Forte Ruin yhdistelee vanhan black metalin tunnelmallista synkkyyttä melodisen heavyn elinvoimaisuuteen ja progressiivisen metallin teknisyyteen. Biisin avaavat, lähes syntikkamaisiksi käsitellyt kitarat kuulostavat todella hienolta ja kitarasoolokin on poikkeuksellisen hyvä ja taitavasti soitettu. Muiltakin osin Alienated Humanity on hyvin soitettua ja laulettua metallia. Sävellyksenäkin biisi on toimiva. Soundit ovat kyllä selkeät, mutta voisivat olla vähän tukevammat. Tällaisenaankin Alienated Humanity on kuitenkin erinomainen demo.

facebook.com/ForteRuin

THE DIRTY RATS QUINTET

Nasty Beat alkaa lupaavasti erittäin funkylla riffillä. Jazzahtava instrumentaalibiisi etenee kuitenkin lähinnä sivuttaissuuntaan. Välillä tulee kitarasoolo, välillä saksofonisoolo, välillä basso-osio. Sävellykselliset ideat ovat niin vähissä, että neljän minuutin kohdalla biisi pysähtyy ja intro otetaan uusiksi eri instrumenteilla. Kaikki bändin soittajat osaavat asiansa erinomaisesti ja kerrankin soolotkin kuulostavat hyvältä. Biisistä ei kuitenkaan löydy varsinaista sävellystä ja siksi se käy lähinnä soittajiensa taidonnäytteestä.

soundcloud.com/the-dirty-rats-quintet

TRAPPIT

Äänekosken Trappit on kyllä Traptia raskaampi bändi, mutta samankaltaista popahtavaa post nu metalia sekin soittaa. Tosin vaikuttaa, että puolet bändistä haluaisi mielummin soittaa 80-luvun hard rockia. Laulaja kiekuu epävireisesti kuin känninen Whitesnake-fani karaokessa ja kitarasoolo tuo mieleen AC/DC-coverbändin. Oudoista vioistaan huolimatta bändi soittaa hyvin ja The Others Will Followin soundit ovat varsin ammattimaiset. Trappitissa on kyllä potentiaalia, mutta sen pitäisi ensin päättää minkälainen bändi se haluaa olla.

facebook.com/trappit


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa