Demoefekti 20/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Kolossus, My Favourite Nemesis, Mikko Saarela ja Awake Again.
20.5.2016 18:48

KOLOSSUS

Joensuun Kolossus soittaa teknistä ja raskasta metallia. Teknisestä osaamisesta huolimatta sävellys on pidetty etusijalla, turpaanantoa unohtamatta. Kolossus on kuin metallisempi CMX. Biisin avaava tapping-kuvio ja sitä seuraava punkimpi jyräys lupavat paljon. Keskiosan puheosuus kuitenkin katkaisee turhaan biisin jännitteen, eikä oikeastaan toimi edes erillisenä tarkasteltuna. Sitä lukuunottamatta biisi toimii aivan moitteettomasti. Laulaja on poikkeuksellisen taitava ja bändillä on itsevarma ja energinen ote.

facebook.com/kolossusyhtye

MY FAVOURITE NEMESIS

Porvoon My Favourite Nemesis soittaa esimerkiksi Devin Townsendin mieleen tuovaa teknistä metallia, mutta laulu on enemmän The Dillinger Escape Planin tyylistä hardcore-osastoa. Bändi sovittaa eri vaikutteet musiikissaan saumattomasti ja luonnollisesti yhteen. Sävellyksenä Hollow ei ole niin Devin Townsendin kuin The Dillinger Escape Planinkaan tasoa, mutta ei siinä mitään suurempaa vikaakaan ole. Soitto ja soundit ovat erinomaista laatua.

facebook.com/MFNofficial

MIKKO SAARELA

Heinolan Mikko Saarela soittaa Bruno Marsin tyylistä kevyttä ja aurinkoista popia. Lauluosuuksissa on kuitenkin niin paljon autotunea ja muuta efektiä, ettei niihin ole jätetty minkäänlaista tunnetta. Steelydanmaiset taustatkin ovat tehty täysin konesoundeilla. Tämän tyylinen sävellys ei vain toimi näin elektronisena sovituksena. Sävellyksessä itsessään ei ole vikaa, siinä on hyviä melodioita ja tarttuvuutta. Kannattaisi kokeilla bändin kanssa ja laulaa rohkeasti omalla äänellään.

facebook.com/Mikko-Saarela

AWAKE AGAIN

Turun Awake Again soittaa Taking Back Sundayn tyylistä easy listening hard rockia. Turning Pointissa ei kuitenkaan ole tarttuvuutta eikä sävellyksellistä punaista lankaa. Loppupuolen death metal -laulu on Pikarininkin örinää vähemmän uskottavaa. Soundit, soitto ja puhdas laulu ovat korkeaa tasoa, mutta menevät tässä biisissä hukkaan. Miksauksessa olisi myös vielä parantamisen varaa. Puhesamplet ehkä heijastavat biisin teemaa, mutta musiikillisesti eivät sovi kokonaisuuteen.

facebook.com/awakeagainband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa