Demoefekti 26/2016

Tällä viikolla Demoefektissä Embrace The Abandoned, Late Night Harvesters, Firenzen ja Quiet Agent.
1.7.2016 20:34

EMBRACE THE ABANDONED

Kuopion Embrace The Abandoned soittaa raskasta metalcorea. Heritage on kaikin puolin ammattimaisesti sävelletty ja tuotettu biisi. Soundit ovat erinomaiset ja sekä death metal -ääni että puhtaampi laulu ovat ensiluokkaista tasoa. Kitaristien työskentelykin on hienoa kuunneltavaa. Heritage on sävellyksenä tasapainoinen ja melodisesti oivaltava. Viiden minuutin kesto ei tällä kertaa ole ollenkaan liikaa, sillä akustista osaa lukuunottamatta biisin eri osat tukevat toisiaan saumattomasti. Ainoa varsinainen miinuspiste tulee bändin nimestä.

facebook.com/EmbraceTheAbandoned

LATE NIGHT HARVESTERS

Late Night Harvesters on kahden miehen bändi Lahdesta. Englanninkielisestä nimestään huolimatta bändin musiikki on suomeksi laulettua alternative rockia. Itseviharikoksen konerummut ovat todella hyvin ohjelmoidut. Elävän rumpalin puuttuminen ei vähennä biisin iskevyyttä ollenkaan. Biisin raskaampi osuus toimii loistavasti. Puhdas laulu ei ole kovin hyvää, mutta tarttuvuudessaan puhtaasti laulettukin osio on biisille tarpeellinen. Erittäin hyvää raskasta ja melodista rockia. Tarkemmin nuottiin osuva puhdas lauluääni voisi vielä parantaa lopputulosta, mutta näinkin toimii.

facebook.com/latenightharvesters

FIRENZEN

Kouvolan Firenzen soittaa esimerkiksi Sonata Arcticaan verrattavaa melodista metallia. Soundit ovat aika kliiniset ja tietokonemaiset, mutta toisaalta Once Forgottenin soittamiseen oikeilla soittimilla tarvittaisiin kokonainen orkesteri. Soitto on pätevää ja tarkkaa, mutta melodisen hevin perinteistä poiketen mitään vähänkään vaativaa ei edes yritetä. Once Forgottenin suurin ongelma on se, että sävellyksenä se ei ole instrumentaalibiisi. Siihen selvästi vaadittaisiin laulaja. Hyviä sävellys- ja sovitusideoita biisistä kuitenkin löytyy. Työtä on vielä edessä, mutta lupaava alku.

facebook.com/firenzenmusic

QUIET AGENT

Espoon Quiet Agent soittaa perinteistä muutaman soinnun 70-luvun perusrokkia. Bändi on aloitettu jo vuonna 2007, mutta Emotion of Showingin perusteella niin sävellyksen, soiton kuin soundienkin puolesta ollaan vielä selvästi demoasteella. Kuusiminuuttisessa biisissä ei ole yhtäkään omaperäistä ideaa tai minkäänlaista draivia. Siitä jää vahvasti ”kunhan nyt jotain soitetaan” -fiilis. Laulajan hienosta jeffbuckleymaisesta äänestä voitaisiin saada enemmänkin irti.

facebook.com/QuietAgent


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa