Demoefekti 28/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Runaway Zoo, Lionhide, Breach The Empire ja The Shafts.
17.7.2016 17:27

RUNAWAY ZOO

Porvoon Runaway Zoo soittaa tanssittavaa, esimerkiksi The Rapturen ja Depeche Moden mieleen tuovaa dance rockia. Bändillä on kuitenkin noita bändejä kevyempi ja radioystävällisempi soundi. Vaikka Mess Without You onkin aika perinteinen syntikkapop-sävellys, on sovitus sen verran rock-tyylinen, että liverumpali voisi vielä parantaa iskevyyttä. Sävellyksenä Mess Without You on kuitenkin niin erinomainen, että sitä kuuntelee näinkin mielellään. Biisi on todella tarttuva, mutta hyvien koukkujensa lisäksi siinä on myös syvyyttä ja tasapainoa. Hieno bändi.

facebook.com/runawayzoo

LIONHIDE

Joensuun Lionhiden stoner rock eroaa massasta kompaktimpien biisiensä ja naislaulajansa ansiosta. Sovituksena Windmills on todella onnistunut. Kitaran ja basson yhteistyö on hienoa kuunneltavaa. Välillä kuviot tuovat monimutkaisuudessaan ja taitavuudessaan mieleen Toolin. Myös laulajalla on erittäin hyviä ideoita. Vaikka laulajan teknisessä suorituksessa ei varsinaisesti mitään vikaakaan ole, se ei kuitenkaan ole samalla tasolla soittajien kanssa. Neljän minuutin biisiä olisi myös varaa vielä vähän karsia.

facebook.com/lionhideband

BREACH THE EMPIRE

Lappeenrannan Breach The Empire soittaa raskasta metalcorea. Soitto ei ole erityisen tarkkaa, jonka vuoksi varsinkin biisin breikeistä jää vähän outo fiilis. Biisinä Stranded on aika perinteistä metalcorea. Niin sävellyksen kuin riffienkään puolesta siinä ei ole mitään kovin omaperäistä. Ihan hyvät soundit bändillä kuitenkin on. Breach The Empiren puutteet ovat tavallisia uuden bändin haasteita. Bändi on perustettu syksyllä 2015, joten ajan kanssa nämä ongelmat varmasti korjaantuvat.

facebook.com/breachtheempireband

THE SHAFTS

Helsingin The Shafts soittaa esimerkiksi Mazzy Starin tai Pulpin mieleen tuovaa maalailevaa alternative rockia. Laulusuoritus ja sen kaikuefektit ovat kuitenkin niin epäonnistuneita, että biisiä on vähän vaikea kuunnella. Sekava soundimaailma estää ihan pätevää soittoa pääsemään oikeuksiinsa. Sovitukseen on jätetty liikaa toisiensa kanssa huonosti sopivia elementtejä. Sävellyksen puolesta biisi on vähän mitäänsanomaton, mutta kuitenkin ihan toimiva. Heikot sanoitukset, laulu ja soundit kuitenkin jättävät The Amazing Cidermanin liian pitkälle miinuksen puolelle.

facebook.com/theshaftsband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa