Demoefekti 30/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Madman's Organ, Funkgression, Pray of North ja Toyotan Takavalot.
30.7.2016 16:36

MADMAN’S ORGAN

Joensuun Madman’s Organ soittaa tyylikästä progressiivista rockia. Se poikkeaa useimmista Suomen progressive-yhtyeistä siinä, että sen musiikki muistuttaa enemmän Radioheadin ja Toolin kaltaisia bändejä kuin Dream Theaterin tyylisiä tekniseen suorittamiseen keskittyviä yhtyeitä. Redeemerissä on kuultavissa myös 90-luvun alternative rockin vaikutteita ja 70-luvun progea. Tämä yhdistelmä tekee Madman’s Organista aika omaperäisen bändin. Niin sävellys, soitto kuin sounditkin ovat ensiluokkaista tasoa ja laulajan dramaattinen ulosanti ansaitsee erityismaininnan. Viikon paras.

facebook.com/madmansorgan

FUNKGRESSION

Tampereen Funkgression soittaa bändin nimestä huolimatta lounge jazz-vaikutteista soft rockia. Hyvä funk groove Skinny Dippingissä on, mutta aggressiosta ei ole tietoakaan. Soundit ovat erittäin hyvät ehkä kitarasooloa lukuunottamatta ja biisinä Skinny Dipping on luonteva ja tunnelmallinen. Pieni miinus “get off your shirt and other stuff too” tyyppisistä sanoituksista, mutta kertosäe hip hop -syntikkoineen on niin hyvä, etteivät sanoitukset pääse häiritsemään biisistä nauttimista. Hieno bändi.

facebook.com/funkgression

PRAY OF NORTH

Pray of Northin edellinen demo Mental SpineBuster oli yksi parhaista Demoefektissä vastaanitulleista biiseistä joten uuden Fatalityn kohdalla odotukset olivat kovat. Uusi biisi kuulostaa erittäin paljon Metallican The Black Albumin (1991) aikaisilta puoliballadeilta. Siten se ei ole yhtä yllättävä tai omaperäinen veto kuin Mental SpineBuster, mutta hyvä biisi sekin on ja edellistä tasapainoisempi esitys. Sounditkin ovat parantuneet. Silti luovan hulluuden sammuminen ja kappaleen lievä ylipituus jättävät sen vähän ennakko-odotuksia vaisummaksi.

facebook.com/prayofnorthband

TOYOTAN TAKAVALOT

Salon Toyotan Takavalot soittaa rentoa suomi rockia. Kahden ja puolen minuutin kohdalla tulevaa breakia lukuunottamatta Jos ei oltaiskaan hiljaa on tyylitajuisesti sovitettu ja hyvin sävelletty biisi. Siinä ei ole suurempia dynaamisia muutoksia, mutta se on sen viehätyskin. Ja kyllä sen breakinkin ymmärtää sillä livenä yleisön laulaessa mukana se pääsee varmasti oikeuksiinsa. Soundit ja lauluääni toimivat erinomaisesti ja sen verran tarttuvakin biisi on, että yleisöllä ei varmasti ole vaikeuksia laulaa mukana jo ensikuulemalta.

facebook.com/toyotantakavalot


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa