Demoefekti 3/2016

Tällä viikolla Demoefektissä Tuhonsiemen, Four Bar System, C.U. ja Fun Gun Roulette.
22.1.2016 14:32

TUHONSIEMEN

Pääsee taas pitkästä aikaa kunnolla ylistämään bändiä. Jyväskylän Tuhonsiemen soittaa erinomaista black metalia. Niin sävellys, soundit kuin tekninen osaaminenkin ovat kohdallaan. Laulusta isot lisäpisteet; kurkkua ja sielua raastava suoritus. Tunnelmaa luodaan osaavasti ja riffit ovat omaperäisiä, mutta sopivan simppeleitä. Tämän levyn ostan jos kaupassa tulee vastaan. Ainoa miinuspiste tulee kumman hiljaisesta äänitteestä. Mutta ei se sen suurempi ongelma ole. Kun omasta stereosta kääntää volan tarpeeksi kovalle, ovat Tuhonsiemenen soundit hyvät ja tasapainoiset.

facebook.com/Tuhonsiemen

FOUR BAR SYSTEM

Savonlinnan Four Bar System soittaa esimerkiksi Katatoniaan ja Tooliin verrattavaa alternative rockia. Noihin bändein verrattuna Four Bar System kuitenkin tuntuu vähän ontolta. Bändi on melodisesti erittäin vahva niin sävellyksen kuin sovituksen puolesta ja laulaja on todella taitava. Sanoituksellisesti ja sisällöllisesti Silver Bullets ei kuitenkaan tunnu tarjoavan kovin paljoa. Kitarariffit ja melodiat ovat erinomaisia ja soundit ovat täysin ammattimaista tasoa. Four Bar Systemista ei oikeastaan puutu muuta kuin tarve kommunikoida jotain.

facebook.com/FourBarSystem

C.U.

C.U. soittaa Queens of the Stone Ageen ja Fu Manchuun verrattavaa alternative rockia. Addiction on tasapainoinen ja ammattitaitoisesti soitettu biisi. Jotenkin rutiininomaiselta se silti tuntuu. Biisissä on erittäin hyviä dynaamisia muutoksia jotka varmasti toimivat livenä erinomaisesti. Tällä demolla se kuitenkin kuulostaa vähän liian turvalliselta. Laulu on ehkä miksattu turhan äänekkääksi. Ei kovin kiinnostaville sanoituksille on jätetty liikaa tilaa ja poikkeuksellisen hyville kitarasoundeille liian vähän.

facebook.com/CU-Officially

FUN GUN ROULETTE

Helsingin Fun Gun Roulette soittaa Dropkick Murphysiin verrattavaa punk rockia. On sunday i just want to say goodbyen introssa on myös iso annos Lynyrd Skynyrdia. Soitto ja soundit toimivat. Varsinkin rumpusoundit ovat hyvät. Biisi ei ole mitenkään ikimuistoinen, mutta toimiva ja erittäin tarttuva. Se on myös Dropkick Murphysin tyyliin helposti mukana laulettava. Sanoitusten ja ääntämisen perusteella englanninkieli ei taida olla bändin vahvinta osaamisaluetta. Toisaalta juuri suomalaisuus tuo aika geneeriseen bändiin jotain omaperäistä.

facebook.com/Fun-Gun-Roulette


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa