Demoefekti 32/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Suljettu Osasto, Painfelt, Funeral Home ja Retards On The Run.
13.8.2016 11:57

SULJETTU OSASTO

Kouvolan Suljettu Osasto soittaa 80-lukuisen kuuloista melodista punkia. Sointukulkujensa ja melodioidensa puolesta Neiti täydellinen on todella hyvä sävellys. Sanoitukset ovat kuitenkin niin kömpelöt, että ne pilaavat biisistä nauttimisen. Soitto ja soundit ovat hyvät ja laulajalla on hieno ääni. Sovituskin on moitteeton. Ei tässä oikeastaan ole muuta vikaa kuin sanoitukset, mutta tässä tapauksessa se on aika iso vika. Paremmilla lyriikoilla Neiti täydellinen olisi kuitenkin sen verran täydellinen biisi, että tällaisenaankin viikon paras.

facebook.com/suljettuosasto

PAINFELT

Espoon Painfelt soittaa One Hot Minuten aikaisen Red Hot Chili Peppersin, Extremen tai Jane’s Addictionin tapaan funkaavaa retroa hard rockia. Painfeltin groove on kuitenkin aika mekaanista ja kliinistä. Flean ja Chad Smithin tyylisestä soitosta ollaan kaukana. Sävellyksenä Braniac Maniac on vähän keskenkertainen. Siinä on kyllä hyviä melodioita, mutta yli viiden minuutin kestonsa aikana bändi tuntuu eksyvän useampaan otteeseen. Vaikka soitossa ei oikein groovea olekaan, ovat bändin soittajat silti erittäin taitavia.

facebook.com/Painfelt

FUNERAL HOME

Kuopion Funeral Home soittaa hyvällä otteella death metalia ja vokalistilla on erinomainen ääni. Soundit ovat tukevat ja ammattimaisesti tuotetut. Bändin ainoaksi ongelmaksi muodustuu kappalemateriaali. Fear Of Deathissa ei ole yhtään koukkua, mieleenpainuvaa riffiä tai tarttuvaa melodiaa. Biisi kuulostaa hyvältä koko kolmen minuuttinsa ajan, mutta loputtuaan siitä ei jää mitään mieleen, eikä siihen siten tule tarvetta enää palata uudestaan. Lyhyt kitarasoolo on tarpeeton.

facebook.com/funeralhomeofficial

RETARDS ON THE RUN

Kuopion Retards On The Run soittaa 80-lukuista alternative rockia. Hüsker Dün ja The Replacementsin aikakaudella bändi olisi kuulostanut ajankohtaiselta. Sävellyksenä Cargo Cult on liian pitkä, mutta kuulostaa luontevalta ja ajan kanssa rakennetulta. Soitto on erittäin hyvää, mutta soundit ovat vähän puuroiset ja tasapaksut. Mutta toisaaltahan siinäkin noudatetaan vain 80-luvun alternative rockin perinteitä.

facebook.com/retardsontherun


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa