Demoefekti 38/2015

Tämän kertaisessa Demoefektissä arvioitavana Beating Dead Meat, Ideomotor, Thermate ja Fresh Tides.
20.9.2015 06:00

BEATING DEAD MEAT

Poikkeuksellisen nokkelan nimen takaa paljastuu metallibändi Joensuusta. Beating Dead Meat kuulostaa paljon Cityn aikaiselta Strapping Young Ladilta, joka ei ole ollenkaan paha asia. Mistään kopiosta ei kuitenkaan ole kyse, vaan A Rude Awakeningissa on runsaasti hyviä ideoita niin sävellyksen kuin sovituksenkin puolesta. Rumpali ei soita koskaan liikaa tai liian vähän, vaan saa jokaisen jo valmiiksi hyvän riffin toimimaan vielä paremmin. Soitto on erinomaista ja soundit täysin ammattimaista tasoa. Bändi jakaa levyään somessa ilmaiseksi. Kannattaa käydä hakemassa.

facebook.com/Beatingdeadmeat

IDEOMOTOR

Helsingin Ideomotorin elektroninen rock kiinnostaa varmasti :wumpscut:in ystäviä. Melodioiden ja soundiensa puolesta Good Life, Better Life tuo mieleen myös Fever Rayn ja Depeche Moden kaltaisia bändejä. Soundit ovat erittäin puhtaat ja ammattitaitoisesti miksatut. Laulu on erittäin hyvää ja taitavasti äänitettyä.  Biisissä on tarttuvia melodioita eikä se ole liian pitkä. Se ei kuitenkaan tarjoa minkäänlaisia yllätyksiä. Hyvää musiikkia, mutta muistuttaa ehkä vielä liikaa esikuviaan.

facebook.com/ideomotorclub

THERMATE

Kuopion Thermate soittaa Black Sabbathin tyylistä stoner metallia. Genrelle tyypillisesti She Brought Doom Upon Herself on pitkä biisi, mutta ei niin vapaamuotoinen kuin stoner joskus on. Kappale kuitenkin toistaa samoja osia hyvin pienin variaatioin, luottaen sanoitusten kantavan sävellystä eteenpäin. Laulajan ääni ei ole kovin vahva, jonka takia biisin hiljaisemmat osiot eivät toimi kovin hyvin. Kovempaa lauletut kohdat sen sijaan kuulostavat varsin hyviltä. Soitto on hyvää, mutta ei kovin luovaa.

facebook.com/Thermate

FRESH TIDES

Jyväskylän Fresh Tides soittaa The Pains of Being Pure of Heartiin ja The fin.iin verrattavaa indie popia. Soundit ja soitto ovat täysin ammattimaista tasoa. Laulajan äänikin on genreen erittäin hyvin sopiva. Biisi alkaa lupaavasti. Säkeistöt toimivat moitteettomasti. Kertosäkeessä Soothing sen sijaan hajoaa käsiin. Kitaramelodia ei sovi biisiin ja kertsi laskee kappaleen jännitettä. Biisin lopettava instrumentaaliosio ei myöskään palvele sävellystä millään tavalla. Toteutuksessa ei ole mitään valittamista, mutta ideoita voisi vielä työstää.

facebook.com/freshtides


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

 

 

 

Lisää luettavaa