Demoefekti 4/2015

26.1.2015 09:55

Deadneck

Joutsenon Deadneck yhdistelee Kyussin ja Sixty Watt Shamanin kaltaisten bändien raskaita grooveja White Zombie –asenteeseen. Soitollisesti ja tuotannollisesti …& Demons Tools toimii täydellisesti, mutta sävellyksen ja sovituksen puolesta Kyussilta lainataan niin paljon, että välillä tulee mieleen, että voisi mieluummin kaivaa vanhat levyt kaapista. Vaikka omaperäisyyspisteitä ei Deadneckille ropisekaan, on sen musiikki kuitenkin niin vaikuttavaa ja toimivaa, että se täytyy nostaa viikon parhaaksi.

https://www.facebook.com/deadneckband

Mona River

Kannuksen Mona River edustaa post-grungea niin hyvässä kuin pahassakin. Raskaat, hyvin tuotetut ja innovatiiviset kitarakuviot tuovat paikoin mieleen Cursiven ja 90-luvun Fugazin. Laulajan grungehtava ääni sopisi Soundgardenin tai Liven kaltaisiin bändeihin, jos ei vaikeammissa kohdissa menisi nuotin vierestä. Vaikka riffit ja rumpukuviot ovatkin erittäin korkeaa laatua, kertosäe edustaa sitä post-grungen varjopuolta. Vastaavat melodiattomat mukanahoilotukset olivat jo 90-luvun puolivälissä väsyneitä. Lopulta Mona River jää kuitenkin selvästi plussan puolelle.

https://www.facebook.com/monariverband

Tone Gun

Yhden miehen industrial metal –projekti Hämeenlinnasta. Dynamiikan taju ja sävellys ovat poikkeuksellisen korkeaa laatua. Soundit sen sijaan voisivat olla mielenkiintoisemmat. Fear Factoryn mieleen tuovat lauluefektit toimivat, mutta muuten äänimaailma on liian kliininen. Tone Gun on selvästi erittäin lahjakas muusikko, mutta ehkä hänen kannattaisi ottaa toinenkin jäsen projektiinsa. Laulajana hän ei nimittäin selviydy kovin hyvin. Toinen jäsen voisi myös tuoda lisää eloa muuten taitavasti luotuihin soundeihin.

https://www.facebook.com/tonegun

See-Through Mirror

Vaikka kyseessä onkin Demolaari, tulee harvoin vastaan äänitteitä, jotka kuulostavat demoilta sanan alkuperäisessä merkityksesssä. Vaasan See-Through Mirrorin When All Is Lost kuulostaa demolta. Biisi on esitetty simppelisti ja selkeästi. Taustat kuulostavat väliaikaisilta ja käsittelemättömiltä. Sävellyksensä ja melodioidensa puolesta biisi toimii hyvin, mutta sanoitukset ovat erittäin kömpelöt. Myös englannin ääntäminen sujuu vähän heikosti. Muilta osin laulusuorituksessa ei ole valittamista. Kannattaisi ehkä vaihtaa kieltä?

https://www.facebook.com/seethroughmirror


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa