Demoefekti 44/2015

Tämän viikon Demoefektissä Pray of North, Vitriolic Swipe, Coma Faction ja Your Clowns.
30.10.2015 16:38

PRAY OF NORTH

En yleisesti ottaen varsinaisesti pidä melodisesta heavysta. Pray of North on kuitenkin jotenkin hellyttävä yhtye. Bändi yhdistelee raskaita groove metal -riffejä, Britney Spears -melodioita, oudon letkeää nihilismiä ja pohjoismaista melankoliaa toimivasti. Vaikka Mental SpineBuster onkin aikamoinen erilaisten vaikutteiden sekoitus, pysyy se kasassa erinomaisesti ja siinä on jopa tarttuvia melodioita. Jos bändiä ei voi täysin vakavasti ottaa, ei se taida itsekään ottaa itseään turhan vakavasti. Mental SpineBuster on vain yksinkertaisesti hyvä ja täysin omaperäinen biisi. Viikon paras.

facebook.com/prayofnorthband

VITRIOLIC SWIPE

Helsingin Vitriolic Swipe soittaa Radioheadiin verrattavaa indie rockia. November on melankolinen ja hitaasti, mutta määrätietoisesti rakentuva sävellys. Jokainen biisin osa vie sävellystä eteenpäin. Vaikka November onkin kappalerakenteensa puolesta erinomainen, mieleenpainuvia melodioita tai koukkuja siinä ei ole. Kappale on kuitenkin oivaltavien sovitusideoidensa ansiosta varsin vaikuttava. Soundit ovat teknisesti ammattimaista tasoa, mutta jotenkin laiha äänimaailma biisissä lopulta on. Dramaattinen musiikki ansaitsisi myös vähän kunnianhimoisemmat sanoitukset.

facebook.com/vitriolicswipe

COMA FACTION

Coma Faction yhdistelee yllättävän toimivasti alternative metalia Dream Theater -tyyliseen progemetalliin. A New Lifen soundit ovat todella tukevat ja soitto on erittäin tarkkaa ja taitavaa. Laulajakin on poikkeuksellisen lahjakas. Kuten teknisesti taitavien bändien kanssa usein on, Coma Factionin musiikki ei kuitenkaan ole sävellyksellisesti kovin toimivaa. Biisin eri osiot eivät tue toisiaan mitenkään, ja vaikka jokaisessa osassa onkin hyviä ideoita, käy sävellys lopulta vähän tylsäksi. Bändin soitto on kuitenkin niin innovatiivista ja taitavaa, ettei sitä kuunnellessa pääse pitkästymään.

facebook.com/Coma-Faction

YOUR CLOWNS

Your Clowns soittaa energistä hard rockia. Kasarivaikutteista rockia tuetaan tarkasti soitetuilla thrash-riffeillä ja Henry Rollins -asenteella. Biisi toimii sävellyksenä jotenkin lässähtävää kertosäettä lukuunottamatta oikein hyvin. Myös oudon tyngäksi jätetty ja sekava lopun kitarasoolo tuntuu jotenkin keskeneräiseltä. Your Clownsin musiikki on kuitenkin erittäin hyvin soitettua, laulettua ja tuotettua. Sävellyksellisestikin se on enimmäkseen moitteettomasti toimivaa. Ehkä vain vähän viimeistelyä vailla.

facebook.com/YourClownsBand


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa