Kevätpäivänä The Mars Voltan vieraana | Soundi

Kevätpäivänä The Mars Voltan vieraana

 

Ruotsin pääkaupungissa koettiin keskiviikkona paitsi kevään ensimmäiset tuulahdukset, myös unohtumaton rockesitys, jonka kaltaista ei näillä leveyspiireillä olla aikoihin nähty.

Paikkana toimi Cirkus, asialla oli The Mars Volta, ja jännitettä sääteli odotetun odottamattomasti yhtyeen keulakaksikko.
 
Kitaristi Omar Rodriguez-Lopez vastasi biisintekijän ja bändiliiderin tehtävissään siitä, että kahdeksikko toimitti tavaran vastaanottajille niiden haluamassa muodossa. ’Roulette Dares (the Haunt of)’ pelin avasi ja ’Day of the Baphomets’ sen kaksi ja puoli tuntia myöhemmin lopetti.
 
Laulaja Cedric Bixler Zavala nosti illan annin sfääreihin annoksellaan luovaa hulluutta. ’Cygnus… Vismund Cygnus’ oli edennyt jamiosuuteen, kun solisti alkoi kiipeillä kaiutinkaappien päällä.
 
Kalpean aavistuksen toiminnasta saa tuolta:
 
Pian Cedric jo nakkasi yhden rumpali Thomas Pridgenin pelleistä ständeineen yleisöön. Sitten hän lähti kierrokselle fanien sekaan ja kiipeilemään rakenteisiin.
 
Vuoden toistaiseksi parasta konserttia edelsi ja Tukholman-matkan kruunasi audienssi bändin soundcheckiin ja erinomainen haastattelu Omarin kanssa.
 
The Mars Voltan arkkitehti kertoo Soundin seuraavassa numerossa muun muassa siitä, miten oli muuttaa pysyvästi Amsterdamiin pari vuotta sitten.
 
Petri Silas
 

Tähän liittyvät jutut

Taas syntyi superbändi - ja odotukset ovat nyt aika korkealla!

Cedric Bixler-Zavala ja Omar Rodríguez-López (The Mars Volta, At The Drive-In) ovat perustaneet uuden yhtyeen Red Hot Chili Peppersin basistin Flean ja rumpali Dave Elitchin (ex-The Mars Volta) kanssa. Nelikon orkesterin nimi on Antemasque.Uutinen on oikeastaan hieman yllättävä, sillä Bixler-Zavala ja Rodríguez-López ajautuivat koviin riitoihin viime vuonna, kun jälkimmäinen perusti uuden Bosnian Rainbows -yhtyeen.

Tarjolla ensimmäinen kunnon näyte modernin metallin superkokoonpanolta

Killer Be Killed - laulajakitaristi Greg Puciato (Dillinger Escape Plan), laulajakitaristi Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura), laulajabasisti Troy Sanders (Mastodon) ja rumpali Dave Elitch (ex-The Mars Volta) - on julkaissut kaksi biisiä.Joshn Wilburin tuottama yhtyeen nimetön debyyttialbumi ilmestyy toukokuun puolivälissä.- Kirjoitin Maxin kanssa KIller Be Killedin demoja erämaan helteessä ja käytimme samaa neliraituria kuin Sepultura Chaos AD:n aikoihin, Puciato kertoo.Yllä mainittuja yhtyeitä enemmän tai vähemmän yhdistävät Wings Of Feather And Wax ja Face Down soivat tässä alla - ja yllä

Mars Volta hajosi - aivan kuten vuosi sitten aavistelimme

Soundissa kerrottiin jo lähes vuosi sitten, kuinka Omar Rodríguez-López kertoi haastattelussa olevansa "väsynyt The Mars Voltaan" ja nyt miehen vihjailut näyttävät käyneen toteen.

Karseimmat kannet listattu

Brittiläinen NME on julkaissut mittavan 75 nimikkeen mittaisen listan karmeimmista rocklevyjen kansista.

THE MARS VOLTA: Noctourniquet

The Mars Voltan histo­riaa ja diskografiaa selaillessa ei voi välttyä ajatukselta, että Omar Rodríguez-López ja Cedric Bixler-Zavala ovat seinähulluja, oman aikansa visionäärejä, jotka tunnustelevat musiikin raja-aitoja vain löytääkseen tiensä niistä yli.

Soundi 4/2012

Soundi 4/2012 kaupoissa! Mukana muun muassa Jack White, Lapko ja The Rasmus.

The Mars Volta Ruisrockiin, Doherty perui keikkansa

The Mars Volta on kiinnitetty Ruisrockin artistikatraaseen. Bändi kertoo asiasta kotisivullaan.