Amy Winehouse, Ilmestyskirjan ratsastajatar | Soundi

Amy Winehouse, Ilmestyskirjan ratsastajatar

Amy Winehouse aikoo tuhota Karibianmerellä sijaitsevan St Lucian saaren ja hän aikoo tehdä sen pelkällä läsnäolollaan. Julkisuuden ja tylsähkön uusiosoulin lisäksi laulajatar tuo ilmeisesti mukaanaan myös ruton, sodan, nälän ja kuoleman. Siinä jää jopa Matti Nykänen selvästi kakkoseksi.

Huumausaine- ja elämänhallintaongelmista kärsivä laulajatar on oleillut saarella joitain kuukausia. Nyt hän haluaisi tehdä statuksestaan hiukan pysyvämmän ja on anonut oleskelulupaa. Winehouse haluaisi ostaa saarelta talon. Tämän johdosta saaren suihkuseurapiireissä on syntynyt pieni riidanpoikanen. Vastakkain ovat entinen huippubodari ja nykyinen lehtimoguli Rick Wayne ja hänen vanha ystävänsä, St Lucian valtion entinen Public Relations Officer Jeff Fedee. Waynen mielestä Winehousen läsnäolo tuo saarelle lisää näkyvyyttä ja tätä kautta turismidollareita. Fedee taas on sitä mieltä että tämä "tatuoitu matelija" on maailmanlopun airut.

Fedee pääsi tuulettaamaan näkemyksiään asiasta Rick Waynen omistamassa St Lucia Star -lehdessä, jonne hän kirjoitti vaahtosuisen ja vaeltelevan kolumnin aiheesta. Alkupuoli käsittelee kaikkea mahdollista 70-luvun musiikin paremmuudesta ja Rick Waynen niihin aikoihin Losissa asuttaman asunnon bodaritauluista Winehousen lahjattomuuteen ja potentiaalisiin haittavaikutuksiin saaren nuorison moraalisen kehityksen saralla. Aika tyypillistä populistista ikenien tuulettelua, joka istuisi varmasti suurimmaksi osaksi kenen tahansa PerSun tai KriDen suuhun... MIelenkiintoisena lilsänä visio moraalipoliiseista, jotka pakkosyöttäisivät Amya Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks-tyyliin.

Lopussa homma muuttuu huomattavasti kiinnostavammaksi, kun Fedeellä lähtee jeesusmopo keulimaan ihan urakalla. Herran mukaan saaren asukkaiden rukoukset ja vanhurskaus ovat luoneet St Lucian ympärille psyykkisen kilven, jota moraalisesti epäilyttävien henkilöiden läsnäolo rappeuttaa. Winehouse nauttii ansiotta tästä suojeluksesta jota hän läsnäolollaan nakertaa. Kun kilpeä heikennetään, St Lucia ei ole enää suojassa maailman mullistuksilta. Viimeinen lause on aivan loistava, kuin puhdasta Hunter S. Thompsonia:

"We cannot put the future of our country in jeopardy for the sake of the sale of a house to a character that will draw to St Lucia untold human suffering."

Nerokasta.

Pitäisiköhän Matti Nykäsen koettaa ostaa talo Ahvenenmaalta...

Tähän liittyvät jutut

Jack White pahoittelee sanomisiaan - syytäkin on

Maineikas amerikkalaismuusikko Jack White on julkaissut kotisivullaan pitkän An apology and explanation from Jack White -tekstin, jossa hän pahoittelee viime aikojen sanomisiaan ja kirjoituksiaan. Kirjeen pariin pääsee täällä.Osansa anteeksipyynnöistä saa muun muassa The Black Keysin Dan Auerbach, jota White kritisoi viime vuonna julkisuuteen tulleissa yksityisissä kirjeissä.

Amy Winehouse kiertää kohta maailmaa?

Vuonna 1996 surmattu räppäri Tupac Shakur "keikkaili" Coachella-festivaalilla Kaliforniassa keväällä 2012 - hologrammihahmon muodossa.Kesällä 2011 menehtyneen Amy Winehousen suunnalta kuuluu nyt samanlaisia suunnitelmia, mutta siinä missä 2Pac "esiintyi" Coachellan lavalla niin Winehousen hologrammin ympärille puuhataan kokonaista maailmankiertuetta.- Haluamme Amyn pääsevän maailmankiertueelle eli tekevän jotakin, mihin hän ei elinaikanaan kyennyt, hankkeen puuhamies Alki David sanoo brittimedialle. - Musiikki oli Amyn koko elämä ja monet haluaisivat kuulla hänen lauluaan estradilta käsin tänä

Beyonce ja Andre 3000 versioivat Amy Winehousea

The Great Gatsby -elokuvan soundtrackille mukaan tuleva Beyoncén ja André 3000:n näkemys Amy Winehousen Back To Black -biisistä on kuultavissa Soundcloudissa.Muun muassa Leonardo DiCaprion tähdittämä The Great Gatsby – Kultahattu -elokuva tulee ensi-iltaan Suomessa 17. toukokuuta. Jack Whiten Third Man Records -yhtiö julkaisee soundtrackin - yllätys yllätys - vinyylinä ja deluxe-paketista löytyy kolme bonusbiisiäkin.Amy Winehouselle ollaan puuhaamassa myös omaa katua Lontooseen.

Naisista parhaat – soittolista naistenpäivän kunniaksi

Kokosimme kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi soittolistallisen meidän mielestämme hienoimpia naisartisteja aina Billie Holidaysta Dusty Springfieldin (kuvassa) ja Aimee Mannin kautta Yonaan ja Aino Vennaan.

Kaksi Amy Winehouse -albumia tulossa

Brittilaulaja Amy Winehousen isä Mitch Winehouse on paljastanut BBC:lle, että "varastossa on vielä runsaasti julkaisematonta materiaalia". Artistin isän mukaan tulossa on "ainakin kaksi uutta albumia".

AMY WINEHOUSE: Lioness: Hidden Treasures

Näin Amy Winehousen esiintyvän Oslossa tammikuussa 2007 – nuori nainen lauloi todella itsevarmasti ja sävykkäästi, vaikka tuntuikin siltä, että hän ei ollut lavalla täysin kotonaan.

Amy Winehouse: Uusi albumi joulukuussa

Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures -pitkäsoiton julkaisupäiväksi on vahvistunut 5. joulukuuta. Kesällä traagisesti menehtyneen brittilaulajan albumin tuotannosta vastaavat Mark Ronson ja Salaam Remi - siis ammattilaiset, joiden kanssa Winehouse oli jo pitkään tehnyt studiotyötä.