Children Of Bodom studiossa ja treeniksellä | Soundi

Children Of Bodom studiossa ja treeniksellä

Children Of Bodomin kymmenen uuden raidan tallennus etenee Helsingissä.

– Mukavaa vaihtelua, mehän teemme levyt yleensä keskellä pimeää metsää, Alexi Laiho nauraa Soundin uutisille. – Ja kannut kävimme toki taas äänittämässä Petraxilla, eli tavallista studiomeininkiä tuli viikko leikittyä. Mutta keihäät saa oikein hyvin talteen pienemmässä paikassa. Kiipparit Shakma (Janne Wirman) vetää kotonaan.

Kitaristilaulaja kiirehtii parhaillaan tekstejä valmiiksi helmikuun alkuun. Silloin starttaa urakan seuraava vaihe, kun Peter Tägtgren saapuu kymmeneksi päiväksi hiomaan kosketinsoundeja ja laulattamaan Laihoa.

Äänitämme Roxettea ja Bananaramaa sekä biisin, jonka Burrn!-lehden lukijat valitsivat

– Valmiina ovat vasta All Twisted ja Slowdance On Nails, muuten mennään vielä otsikoilla kuten Moto GP, Kananmuisti-ilmiö, FC Pettymys ja Trondheim, jonka nimestä voi arvella myös jotain musan luonteesta, Alexi kertoo.

Yhtyeen sisältä kantautui hiljan toive aktiivisemmasta roolista biisinteossa.

– Kitarasovituksia haluaisin myös miettiä vähän tarkemmin. Niistä saisi aika vähällä kiinnostavampia ja tasapuolisempia, Roope Latvala laukoi Soundissa 09/12.

Onko Laiho ottanut aisaparinsa ja Stone-legendan toiveet nyt paremmin huomioon?

– Roope on tosiaan heitellyt tavallista enemmän ideoita, Alexi miettii. – Ja samoin muutkin. Niihin pätee tuttu sääntö: hyvät ehdotukset käytetään.

Kitarapuolelle Laiho enteilee myös jotain uutta.

– Vierailin 2007 Annihilatorin levyllä Metal, joten Jeff Waters on meille soolon pystyssä!

Hulvattomia lainojakin on tuttuun tapaan luvassa ennen kesää ilmestyvän kahdeksannen kiekon erikoisversioille.

– Soundi saakoon tiedottaa, että äänitämme Roxettea ja Bananaramaa sekä biisin, jonka Burrn!-lehden lukijat valitsivat, Alexi päättää.

Teksti: Petri Silas
Kuva: Timo Isoaho
Video: Petri Silas ja Timo Isoaho

Tähän liittyvät jutut

Tuska Open Air -festivaalille saapuu melkoisia erikoisnimiä

Helsingin Suvilahdessa 27.– 29. kesäkuuta järjestettävä Tuska Open Air Metal Festival on kiinnittänyt ohjelmistoonsa myös hieman spesiaalimpaa metalliosaamista, sillä festivaalin lavoille kapuavat israelilainen Orphaned Land, taiwanilainen DieSear ja kiinalainen Ego Fall.Kotimaisia Tuska-nimityksiä ovat Lost Society, Mr. Peter Hayden, Cutdown, Psykoanalyysi, Cannibal Accident, Amendfoil, Shear ja Arion.Aikaisemmin varmistuneita esiintyjiä ovat mun muassa Dimmu Borgir, Anthrax, Emperor, Children Of Bodom, Carcass, Philip H.

Ei heikkohermoisille! Viisi musapuujalkaa -sarja esittelee huonoja musiikkivitsejä

Soundi.fi:n uudessa Viisi musapuujalkaa -sarjassa esitellään säännöllisen epäsäännöllisesti viisi tarpeettoman huonoa musiikkiaiheista vitsiä. Muista osallistua kommenttikentässä ja ehdottaa vielä huonompia!

Don't Stop At The Top - saksalaislegenda taas Suomeen

The Scorpions toimii Kuopion Rockcockin pääesiintyjänä. Tapahtuma soi Väinölänniemessä 25.–26.7.Vuonna 1965 perustettu The Scorpions soitti viime vuoden lopulla muun muassa Helsingissä ja Seinäjoella. Muutamia vuosia sitten ilmoitettu orkesterin jäähyväiskiertue siis jatkuu ja jatkuu - ja itse asiassa se jäähyväisilmoituskin on peruttu jo moneen otteeseen. "Lopettaminen on huomattavasti hankalampaa kuin luulimmekaan", laulaja Klaus Meine on sanonut useampaan kertaan.Rockcockin muita esiintyjiä ovat irlantilainen Therapy?

Children Of Bodom: Limusiinikyytejä Seattleen, talven karkotusta ja sujuvaa ranskaa

Children Of Bodom on parhaillaan pitkällä kiertueella Pohjois-Amerikassa Death Angelin ja Týrin kanssa. Yhtyeellähän on ollut tapana julkaista enemmän tai vähemmän hupaisia "keikkatiisereitä" YouTube-kanavallaan eikä tämä kierros tee poikkeusta tuohon kirjoittamattomaan sääntöön. Nostetaanpa siis muutama esiin!Kitaristi Roope Latvala karkottaa talvea:Limusiiniajelua kohti Seattlea:Sujuvaa ranskan kieltä Quebecin lumituiskussa:Torven töräyttelyä hieman lämpimämmällä seudulla:

J. Karjalainen, Children Of Bodom ja Haloo Helsinki! nappasivat Emmoja

Suomen musiikiteollisuus on jakanut vuosittaiset palkintonsa. Emmat jakautuivat tällä kerralla seuraavasti:Vuoden yhtye: Haloo Helsinki!Vuoden albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinLive-esiintyjä: Haloo Helsinki!Yleisöäänestys: Vuoden kotimainen artisti: CheekTulokas: Isac ElliotMetallialbumi: Children of Bodom - Halo Of BloodMiessolisti: CheekNaissolisti: SanniHiphop-albumi: Cheek - Kuka muu mukaIskelmäalbumi: Juha Tapio - LapislatsuliaRock-albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinPop-albumi: Haloo Helsinki!

Children Of Bodom: Rumpali joutui sairaalaan kovien selkäkipujen vuoksi

Children Of Bodomin rumpalilla Jaska Raatikaisella ei todellakaan ollut kivaa viime syksynä tapahtuneen, lähes 10-viikkoisen Euroopan-kiertueen aikana (tai no, tarkennetaan vähän: kivaa ei ollut ainakaan koko ajan).Parhaillaan kuuden viikon mittaisella kiertueella Pohjois-Amerikassa olevan Children Of Bodomin tahtimestari kertoo nimittäin kärsineensä "erittäin kovista selkäkivuista viime syksynä tapahtuneen Euroopan-rundin aikana" ja lisää joutuneensa myös sairaalahoitoon Espanjassa.Raatikainen ilmoittaa Facebook-sivullaan seuraavaa: "I had very bad back pains during the European tour that I w

Videoita: Sonata Arctica susitunnelmissa, Children Of Bodom lyriikan lumoissa ja Aholalta sulavaa metallia

Mutta ennen otsikossa mainittuja teoksia, katsohan tämän linkin takaa löytyvät Amoralin mainion Fallen Leaves & Dead Sparrows -albumin vinyyliversion käyttöohjeet!Ystävänpäivänä 14. helmikuuta pitkän Pohjois-Amerikan -kiertueen Kanadan Quebecista aloittava Children of Bodom on julkaissut uuden Scream For Silence -lyriikkavideon. Halo Of Blood -kiekolta lohkaistun teoksen pariin pääsee tässä alla: Sonata Arctica taas ennakoi Pariah's Child -albumia uudella promovideolla.