THE ASTEROIDS GALAXY TOUR: Out Of Frequency | Soundi

THE ASTEROIDS GALAXY TOUR: Out Of Frequency( Rough Trade)

Ensimmäiset tyypit Out Of Frequency-levystä saivat leuan loksahtamaan. Onko Tanskassa jäänyt aikakuplan sisään jokin 1990-luvun acid jazz -yhtye vai onko tämä oikeasti uutta musiikkia? Tarkempi pähkäily osoitti, ettei kyse olekaan aivan niin ainutlaatuisesta tapauksesta kuin luulin, vaan pikemminkin jostain kevyen retropopin ja lievän trippailun esiasteesta.

The Asteroids Galaxy Tour on saavuttanut laajempaa huomiota parin mainosbiisin myötä, mutta varsinainen läpimurto on kotimaata lukuun ottamatta jäänyt tekemättä. Nyt taustalle on saatu annos tarvittavaa katu-uskottavuutta Rough Trade -levymerkin myötä, joka tunnetusti julkaisee vain harvoin paskaa. Eikä julkaise vieläkään, sillä silkasta hölmöydestään huolimatta Out Of Frequency on varsin viihdyttävää poljentoa.

Jos haluatte referenssiä The Asteroids Galaxy Tourin musiikista, niin kuvitelkaa The Sounds soittamassa Jamiroquain vanhaa tuotantoa ja pääsette lähelle. Paikoin operoidaan analogisen juurevalla otteella, mutta sävellykset ovat ihan ehtaa poppishuttua – tarttuvia melodioita, valmiiksi pureksittuja kertosäkeitä ja hetken hyvältä maistuvia koukkuja, mutta ei mitään kestävää. Hyvä esimerkki tästä on raivostuttavan tarttuva Heart Attack-sinkku, jonka videolla laulaja Mette Lindberg esittelee parhaita apujaan  pinkeissä sukkahousuissa ja sinisissä mikropöksyissä.

Arvio julkaistu Soundissa 3/2012