BATTLE BEAST: Battle Beast | Soundi

BATTLE BEAST: Battle Beast (Nuclear Blast)

Battle Beast jatkaa toisella levyllään tarttuvan ja vauhdikkaan, perinteiselle heavylle kumartavan musiikin työstämistä. Laulajanvaihdoksesta on selvitty mallikkasti, jopa vahvistuen. Bändin mukaan nimetty albumi tuottaa silti melkoisen yllätyksen. Sekä biisit että tuotanto ovat kiillotetumpia ja siloitellumpia ja kokonaisuus kevyempi ja hittihakuisempi kuin Steel-debyytillä (2011). Kaiken yllä vaanii ilkein vaara ja kirosana, jonka heavy voi kohdata: muovisuus.

Battle Beast väistelee pahimmat karikot napakasti rullaavien biisien ansiosta, mutta pitkään aikaan en ollut varma, onko tämä levy edes kohtalainen seuraaja Steelille. Koskettimien käyttöä on lisätty, ja kun kyse ei todellakaan ole mureasta Hammond-soundista vaan kappaleiden taustalle maalaillusta tähtisumusta, levyn kanssa saa tehdä töitä tosissaan.

Pelastus astuu esiin perinteisen heavyn tutuilla keinoilla. Uusi laulaja Noora Louhimo tekee Battle Beastilla väkevän esiintulon, kitarat kirkuvat kipakoita sooloja ja makeita harmonioita ja poikkeuksetta tarttuvat biisit hakataan vauhdilla läpi. Näillä eväillä levyn kurssi kääntyy ja Accept- ja Judas Priest -henkiset temput osuvat.

Battle Beastin kakkoslevy tuottaa monta hyvää livebiisiä. Rouheutta, rosoa ja raakaa asennetta kaipaan silti lisää.

Arvio julkaistu Soundissa 5/2013

Tähän liittyvät jutut

Mars Tampereelle - siis jos raskaan musiikin nykyisyys ja tulevaisuus kiinnostavat!

Tampere näyttää "hallitsevan" uutisointia näinä päivinä, mutta joskus se vain on niin... Ja nyt on niin, että suomalaisen raskaamman musiikin tämän hetken suuruudet (ja samalla myös tulevaisuuden toivot), vieläpä varsin eri tyyliset sellaiset, valtaavat Tampereen Pakkahuoneen estradin lauantaina 22. marraskuuta.

Suomalaisbändi viuhahti ruotsalaisheadlinerin keikalla - katso kuvat!

Falunilainen Sabaton oli jo Sotkamon Syke -pääesiintyjäkeikkansa loppusuoralla, kun lavalle ilmestyi yllättäen varsin vähäpukeisia kollegoita Battle Beastin riveistä.Yhtyeethän ovat jo ennestään tuttuja toisilleen ja onpa Sabaton myös coveroinut Battle Beastia (tsekkaa biisi tuossa alla), mutta kyllähän viimeisetkin "vieraskoreuden" rippeet väistyivät tämän BB-tempauksen myötä. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen, sillä Sabatonhan on kiinnittänyt Battle Beastin tulevan Euroopan-kiertueensa avausnimeksi.Katso kuvia Soundin Facebookin puolella. 

Sabatonin "Suomi-fanitus" jatkuu: Nyt vuorossa BB-lainabiisi

Heavymetalin maailmanlaajuiseen eturintamaan parin viime vuoden aikana noussut ruotsalainen Sabaton julkaisee toukokuussa ilmestyvästä Heroes-albumista myös Earbook-version, joka sisältää suomalaisittain erittäin kiinnostavan lainabiisin - nimittäin Battle Beastin Out Of Controlin.Sabaton kommentoi asiaa seuraavasti: "Battle Beast was our secret guest at our latest Sabaton Cruise and we all enjoyed watching them perform their songs live.

Soundi 5/2013

Soundi 5/2013 kaupoissa nyt! Mukana muun muassa PMMP, Black Sabbath, Toni Wirtanen & Antti Tuisku, Ghost, Mirel Wagner, Manna, Kalle Ahola... ja paljon muuta!

Parasta juuri nyt - Viikon 18 suositukset

Viikon 18 uutuusbiiseissä mukana: Black Sabbath, Children Of Bodom, Reckless Love, Eläin, Ricky-Tick Big Band, The Lieblings, Junip, Battle Beast ja Deep Purple

Uutta: COB, Rival Sons, Battle Beast, Soilwork ja Notkea Rotta

Children Of Bodomin kesäkuussa ilmestyvää Halo Of Blood -albumia promotoiva Transference-kappale on julkaistu digitaalisesti. Kappale on toki päätynyt kuunneltavaksi myös YouTubeen.

Battle Beast valmistautuu kakkoslevyyn

Laulajaa vuosi sitten vaihtanut Battle Beast julkaisee toisen studioalbuminsa 17. toukokuuta. Nykyisin bändin keulilla esiintyy Noora Louhimo, joka korvaa debyytillä laulaneen Nitte Valon.Bändin nimeä kantavan kakkoslevyn ensimmäinen single In To The Heart Of Danger julkaistaan tulevana perjantaina. Lähempänä albumia kuullaan toinen single, johon tehdään myös musiikkivideo.Battle Beastin tulevia Suomen-keikkoja ei ole vielä julkistettu, mutta syksyllä yhtye säntää Euroopan-kiertueelle.www.battlebeast.fi