BATTLE BEAST: Battle Beast | Soundi

BATTLE BEAST: Battle Beast (Nuclear Blast)

Battle Beast jatkaa toisella levyllään tarttuvan ja vauhdikkaan, perinteiselle heavylle kumartavan musiikin työstämistä. Laulajanvaihdoksesta on selvitty mallikkasti, jopa vahvistuen. Bändin mukaan nimetty albumi tuottaa silti melkoisen yllätyksen. Sekä biisit että tuotanto ovat kiillotetumpia ja siloitellumpia ja kokonaisuus kevyempi ja hittihakuisempi kuin Steel-debyytillä (2011). Kaiken yllä vaanii ilkein vaara ja kirosana, jonka heavy voi kohdata: muovisuus.

Battle Beast väistelee pahimmat karikot napakasti rullaavien biisien ansiosta, mutta pitkään aikaan en ollut varma, onko tämä levy edes kohtalainen seuraaja Steelille. Koskettimien käyttöä on lisätty, ja kun kyse ei todellakaan ole mureasta Hammond-soundista vaan kappaleiden taustalle maalaillusta tähtisumusta, levyn kanssa saa tehdä töitä tosissaan.

Pelastus astuu esiin perinteisen heavyn tutuilla keinoilla. Uusi laulaja Noora Louhimo tekee Battle Beastilla väkevän esiintulon, kitarat kirkuvat kipakoita sooloja ja makeita harmonioita ja poikkeuksetta tarttuvat biisit hakataan vauhdilla läpi. Näillä eväillä levyn kurssi kääntyy ja Accept- ja Judas Priest -henkiset temput osuvat.

Battle Beastin kakkoslevy tuottaa monta hyvää livebiisiä. Rouheutta, rosoa ja raakaa asennetta kaipaan silti lisää.

Arvio julkaistu Soundissa 5/2013

Tähän liittyvät jutut

Mitä helv... Kabanen ulkona Battle Beastista!

Sarjassamme odottamattomia uutisia: mukavaan lentoon päässeen Battle Beastin primus motor Anton Kabanen ei enää ole yhtyeen primus motor, sillä kitaristi ei enää vaikuta koko bändissä.  Battle Beastin tiedote näyttää seuraavalta:"Pitkällisen harkinnan jälkeen Battle Beast on päättänyt jatkaa ilman kitaristi Anton Kabasta. Erottamisen syiksi kerrotaan musiikilliset erimielisyydet sekä ylitsepääsemättömät ristiriidat bändin sisällä. Kabanen on ilmoittanut jatkavansa musiikin tekemistä muiden projektien parissa. Yhtye ei anna aiheen tiimoilta haastatteluja.

BATTLE BEAST: Unholy Savior

Battle Beast aloitti aikoinaan tymäkällä brittiläisen heavyn linjalla. Matka nykymuotoiseen tyylikkääseen saksalais- ja ruotsalaissävytteiseen voimametalliin on tapahtunut varsin nopeasti ja määrätietoisesti, sillä bändi ei ole horjahdellut valitsemallaan tiellä.Unholy Savior alkaa sellaisella ilotulituksella, joka ei jätä bändin päämäärää epäselväksi ja liimaa sen samalla voimametallin kärkinimien joukkoon. Battle Beast on sisäistänyt voimametallin sävellystyön perusytimen ja pystyy jalostamaan sitä hienovaraisesti.

Battle Beast matkaa uudella videolla hulluuden maailmaan

Kuudestoista tammikuuta Unholy Saviour -kolmosensa julkaiseva Battle Beast ennakoi odotettua kiekkoa uudella promovideolla.Muun muassa Nightwish-yhteyksistään hyvin tunnetun Ville Lipiäisen ohjaama näyttävä Madness-pätkä on katsottavissa tässä alla:Tammikuussa Sabatonin kanssa Eurooppaan lähtevästä Battle Beastista voi lukea enemmän uudesta Soundista.

Soundi 12/2014

Vuoden viimeinen Soundi pitää sisällään muun muassa kriitikkoäänestyksen tulokset, Floor Jansenin pitkän haastattelun, esimakua Sentenced-kirjasta, juttua suomen kielestä sekä paljon muuta!

Mars Tampereelle - siis jos raskaan musiikin nykyisyys ja tulevaisuus kiinnostavat!

Tampere näyttää "hallitsevan" uutisointia näinä päivinä, mutta joskus se vain on niin... Ja nyt on niin, että suomalaisen raskaamman musiikin tämän hetken suuruudet (ja samalla myös tulevaisuuden toivot), vieläpä varsin eri tyyliset sellaiset, valtaavat Tampereen Pakkahuoneen estradin lauantaina 22. marraskuuta.

Suomalaisbändi viuhahti ruotsalaisheadlinerin keikalla - katso kuvat!

Falunilainen Sabaton oli jo Sotkamon Syke -pääesiintyjäkeikkansa loppusuoralla, kun lavalle ilmestyi yllättäen varsin vähäpukeisia kollegoita Battle Beastin riveistä.Yhtyeethän ovat jo ennestään tuttuja toisilleen ja onpa Sabaton myös coveroinut Battle Beastia (tsekkaa biisi tuossa alla), mutta kyllähän viimeisetkin "vieraskoreuden" rippeet väistyivät tämän BB-tempauksen myötä. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen, sillä Sabatonhan on kiinnittänyt Battle Beastin tulevan Euroopan-kiertueensa avausnimeksi.Katso kuvia Soundin Facebookin puolella. 

Sabatonin "Suomi-fanitus" jatkuu: Nyt vuorossa BB-lainabiisi

Heavymetalin maailmanlaajuiseen eturintamaan parin viime vuoden aikana noussut ruotsalainen Sabaton julkaisee toukokuussa ilmestyvästä Heroes-albumista myös Earbook-version, joka sisältää suomalaisittain erittäin kiinnostavan lainabiisin - nimittäin Battle Beastin Out Of Controlin.Sabaton kommentoi asiaa seuraavasti: "Battle Beast was our secret guest at our latest Sabaton Cruise and we all enjoyed watching them perform their songs live.