BLACKMORE´S NIGHT: The Village Lanterne | Soundi

BLACKMORE´S NIGHT: The Village Lanterne(SPV)

Ritchien ja Candacen minstrelöintiä tuntuu ilmestyneen kymmenen vuoden mittaan erilaisina julkaisuina enemmänkin, mutta vasta viides studioalbumihan tämä virallisesti lienee. Tyylilaji alkaa olla kauttaaltaan melkeinpä ikävystyttävällä tavalla samanlaista haihattelevaa linnanneidon laulunluikutusta tai siroja nilkkoja vilkastavaa renessanssipolkkaa. Blackmore's Nightin kamarihelistelyllä on oma kiistaton svenginsä ja upea melodianpätkä siellä jos täälläkin, mutta hallitsevan duon yhteispeli pysyttelee kovin stabiileissa musiikillisissa elementeissä ja sävelkuluissa.

Jopa pelimannihenkeen sovitettuja Deep Purple- ja Rainbow-lainoja tai folk-klassikoita on jo kuultu, joten Child In Time tai Streets Of London eivät ihmeemmin yllätä. Silkka sukkahousumeininki lienee epäilyttänyt Ritchietäkin siinä määrin, että hän on antanut sähköstratonsa laulaa useallakin kappaleella. Näistä St. Teresa ja Just Call My Name ovat suorastaan hyökkäävää hardrockia. Lopullinen niitti trubaduurien rokkinuttuun on Rainbow-jurraus Street Of Dreams, joka kuullaan jollain levyn versiolla Joe Lynn Turnerin laulamana. Ytimekkäintä ja vetovoimaisinta menneen ajan fantasiaa ovat silti näteimmät satuspektaakkelit Faerie Queen ja Windmills.

Arvio julkaistu Soundissa 02/2006

Tähän liittyvät jutut

BLACKMORE´S NIGHT: Autumn Sky

Kolmetoista vuotta sitten ilmestyneellä Shadow Of The Moonilla Blackmore vetäytyi rouvineen leirinuotioille, barokkisaleihin ja linnojen puutarhoihin. Biisit ja toteutustapa henkivät lämpöä, kauneutta ja – tämä ansio kuuluu täysin rouvalle – rakkautta.

Spinefarm nappasi Blackmore’s Nightin

Helsinkiläinen Spinefarm Records on tehnyt sopimuksen kitaristilegenda Ritchie Blackmoren (Deep Purplen ja Rainbow) ja hänen laulajavaimonsa Candice Nightin yhtyeen Blackmore’s Nightin kanssa. Orkesterin kahdeksas albumi Autumn Sky julkaistaan 8. syyskuuta.

BLACKMORE´S NIGHT: Secret Voyage

Ritchie Blackmoren renessanssimusiikki alkoi jo edellisellä levyllä saada sähköisempää viittaa ylleen ja linja jatkuu. Secret Voyage käynnistyy likimain perusklassista muistuttavalla God Save The Kegillä, joka vielä lupailee antoisaa akustisvoittoista tunnelmointia keskiaikaisessa hengessä, mutta toisin käy.

Blackmore's Night saapuu taas Suomeen

Huippukitaristi Ritchie Blackmoren ja hänen puolisonsa Candice Nightin kokoonpano Blackmore's Night saapuu Suomeen The Secret Voyage Tour -kiertueen myötä. Parivaljakon johtama yhtye esiintyy Helsingin Finlandia-talolla torstaina 5.6. Seuraavana päivänä orkesteri nähdään Tampere-talolla.

BLACKMORE´S NIGHT: Under A Violet Moon

Rainbow pysyköön telakalla niin kauan kuin Blackmore's Night koluaa musiikin historiaa, löytää riemastuttavia kansansävelmiä käyttöönsä ja kehittelee itse lisää akustisia ralleja. Under A Violet Moon on Shadow Of The Moonia pidemmällä barokkitunnelmissa.

BLACKMORE´S NIGHT: Fires At Midnight

Bardi Blackmore ja laulava neito Night ovat tunnelmoineet kokoon jo kolmannen hyvin täysipainoisen iltasoiton valaisemaan pimeäksi kuvitellun Keskiajan melodista ihastuttavuutta.

BLACKMORE´S NIGHT: Past Times With Good Company

Ritchien ja rouvan keskiaikaiset riennot ovat ikuistuneet iltamien mittaiselle tuplalevytykselle, joka summaa kolmen viehättävän studiolevyn saldon lavalla.