CHILDREN OF BODOM: Hate Crew Deathroll | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Hate Crew Deathroll(Spinefarm)

Paljon on ollut puhetta siitä, että melodisella laululla terästettynä Bodom olisi jo Saksan kuningas ja Japanin keisari. Paskaa. Suomen Ted Bundy saa riittää ulkomaan tsaareillekin. Jos Bodomin keulille vedettäisiin joku yhtä pätevä kaveri kuin Rhapsodyyn tai Sinneriin, oltaisiin yhtä kaukana totuudesta kuin väitteessä, että neitsyt voi saada lapsen.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy hiton tyylikkäisiin biisinnimiin: Needled 24/7, Sixpounder, Angels Don't Kill, Triple Corpse Hammerblow. Tässä on nyt jotain erikoista. Allekirjoittanut oli jo vähän kyllästynyt Bodomin kilahteleviin koskettimiin ja samanlaisiin ratkaisuihin, mutta Hate Crew Deathroll muuttaa kaiken: Bodomin parasta biisiä koko saatanan levy! Pakko tunnustaa, että normaali arviosessioon varattu punkkupullo ei riittänyt tätä levyä luodatessa alkuunkaan. Chokehold - kellariin! Lil' Bloodred Ridin' Hood - kellariin!

Needled 24/7 avaa pelin kitarajutuilla, jotka tuovat mieleen In Flamesin äpäräversion. Melodiat ovat entistä tärkeämmässä asemassa, vaikka täyttä turmelusta ja mättöä syötetään edelleen. Sixpounder on Bodomin Sad But True, hitaampi ja raskaampi irvistely, jolle voi saman tien toivottaa onnea livesettiin. Sormet pukinsarville napauttaa se, että Hate Crewlla mennään välillä hyvinkin thrasheissä kuvioissa. Esimerkiksi Chokeholdin kitarat rapsuttelevat kuin Never, Neverlandin aikainen Annihilator. Angels Don't Kill luo kuitenkin vastapainoa. Hiton kaunis, mutta kaikessa raskaudessaan tinkimätön biisi: nätti kuin mustuneet siivet lepattaen alas putoava kaunokainen. Siis jumalaisen kauniita liikkeitä tekevä, syntiin langennut olento.

Jos nykymetallissa jotakin menneisyydestä kaivataan, niin pätevää, paikkaansa puolustavaa sooloilua. Tällä levyllä Bodom vetää niin rajuja metallisia kitara- ja kosketinjuttuja, että näitä jätkiä olisi 80-luvulla huudettu kilpaa Megadethiin, Testamentiin ja Exodusiin. Mutta ei olisi kannattanut lähteä. Menneestä muistuttavat myös jouhevat temponvaihdot. Bodom mullistaa usean biisin kulun yllättävällä, mutta poikkeuksetta toimivalla vauhdinjaolla. Hirvittävä draivi päällä koko ajan.

Children Of Bodom on siinä mielessä merkittävä bändi, että se on parantanut koko ajan. Ensimmäisellä levyllä sen taituruus ja tyyli yllättivät, mutta jokainen julkaisu siitä lähtien on ollut liike eteenpäin. Nyt aletaan olla huipulla, sillä tällä levyllä soittaa itsensä tunteva porukka, jolla on uskallusta tehdä epätavallisia ratkaisuja. Jos kehitys jatkuu tällaisena, pelottaa ajatellakin mihin poppoo yltää viidennellä levyllään. Tämä kaikki voi kuulostaa pelkältä hypettämiseltä, mutta uskokaa pois, tykkäsin edellisestäkin levystä tosissani. Hate Crew Deathroll on vielä paljon parempi.

Jos tämä olisi ilmestynyt joulukuussa, tässä olisi ollut vuoden 2002 albumi. Toivotaan, että rekka tuo kaljaa ovelle seuraavankin levyn sessioihin. 

Arvio julkaistu Soundissa 01/2003

Tähän liittyvät jutut

Nyt se selvisi: Children Of Bodom onkin powermetalia!

Miten me Soundissa olemmekin aina ajatelleet, että helsinkiläisrykmentti Children Of Bodomin omaperäinen musiikkityyli liikkuu jossakin kokeellisen thrashmetalin, neoklassisen kitaroinnin ja melodisen deathmetalin välimaastossa?No, amerikkalaisyhtye Machine Headin laulajakitaristi Robb Flynn kertoo meille totuuden: "I am stoked that we were able to join up with our friends in Children Of Bodom, one of the premier power metal bands of our time!"Julkilausuma liittyy siihen, että Children of Bodom lähtee lokakuun alussa USA:n-kiertueelle Machine Headin, Epican ja Battlecrossin kanssa.

Kolmen päivän popjoulu keskellä kesää – Ruisrock 2014 | 4.–6.7. Turku

Ruisrock juhlittiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun Ruissalossa jo 45. kertaa. Toimittajamme olivat paikalla ja raportoivat kokemastaan sanoin ja kuvin.

Suomalainen superyhtye: ainakin yksi keikka vielä?

Vähintäänkin nimekäs The Local Band - Olli Herman, Alexi Laiho, Jussi69 ja Archie Kuosmanen - esiintyi Turun Ruisrockissa sunnuntaina 6. heinäkuuta.Laihon Facebook-kommentti kertoo jotakin meiningistä: "I headed back to Turku for the Local Band show and holy fuck that was so much fun that words cannot describe the awesomeness... I mean having grown up with 80's glam shit and now being able to play those songs live with your friends (the other crazy 80's dirtbags) is not a shabby way to spend your day off I'll tell you that!

Välitodistusaineistoa Ruissalosta

Ruisrock vuosimallia 2014 päättyy tänään. Kokosimme pienen kuvakatsauksen Ruissalon kansallispuiston kahden ensimmäisen päivän tapahtumista, olkaa hyvät.

Jatkuvatko Children Of Bodomin grillijuhlat?

Children Of Bodom tarjosi Tuska-festivaalilla erittäin hienon show'n, sillä yhtyeen kanssa estradille nousivat jyväskyläläisen thrashkomeetta Lost Societyn miekkoset, jotka pyörittivät lavabaaria ja -grilliä. Pyrot paukkuivat, autonrämät kolisivat ja aurinko paistoi.Katso kuvia Soundin Facebookissa!Kysymys kuuluukin, jatkuuko tämä loistava meininki Turun Ruisrockissa? Children Of Bodom nimittäin esiintyy perjantaina 4. heinäkuuta ja Lost Society on puolestaan tulessa lauantaina.- Niin, jatkuvatko COB-grillijuhlat Turguses?

"Emme tuoneet ukkosta... oletko pettynyt?" - Tuska ylitti yleisötavoitteensa

Jo seitsemättätoista kertaa soinut Tuska Open Air Metal Festival keräsi Suvilahteen reilusti raskaan musiikin ystäviä.Tiedote kertoo: "Dimmu Borgirin, Anthraxin ja Emperorin tähdittämä Suomen suurin metallifestivaali keräsi kolmen päivän aikana yhteensä 24000 kävijää.

Suomalaismuusikko pulassa futiskentällä: Vastassa oli joukko Ruotsin maajoukkueen tähtiä!

Jututimme MM-kisojen kunniaksi jalkapallosta kiinnostuneita muusikoita. Soundin kesänumerosta löytyy enemmänkin tarinaa, mutta tässäpä hieman esimakua. Futistarinan ykkösosa löytyy puolestaan täältä.Kysymykset:1. Mikä maa voittaa MM-kultaa ja miksi?2. Mikä on unohtumattomin jalkapalloon liittyvä kokemuksesi?Simo "Sipe" Santapukki - Apulanta:1. Chile yllättää ja voittaa koko turnauksen! Heillä on huippupelaajia Etelä-Euroopan rahaliigoissa, jotka jäävät julkisuudessa paistattelevien brassien, italiaanojen ja espanjalaisten varjoon. Ei kuitenkaan pelillisesti.