CHILDREN OF BODOM: Hate Crew Deathroll | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Hate Crew Deathroll(Spinefarm)

Paljon on ollut puhetta siitä, että melodisella laululla terästettynä Bodom olisi jo Saksan kuningas ja Japanin keisari. Paskaa. Suomen Ted Bundy saa riittää ulkomaan tsaareillekin. Jos Bodomin keulille vedettäisiin joku yhtä pätevä kaveri kuin Rhapsodyyn tai Sinneriin, oltaisiin yhtä kaukana totuudesta kuin väitteessä, että neitsyt voi saada lapsen.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy hiton tyylikkäisiin biisinnimiin: Needled 24/7, Sixpounder, Angels Don't Kill, Triple Corpse Hammerblow. Tässä on nyt jotain erikoista. Allekirjoittanut oli jo vähän kyllästynyt Bodomin kilahteleviin koskettimiin ja samanlaisiin ratkaisuihin, mutta Hate Crew Deathroll muuttaa kaiken: Bodomin parasta biisiä koko saatanan levy! Pakko tunnustaa, että normaali arviosessioon varattu punkkupullo ei riittänyt tätä levyä luodatessa alkuunkaan. Chokehold - kellariin! Lil' Bloodred Ridin' Hood - kellariin!

Needled 24/7 avaa pelin kitarajutuilla, jotka tuovat mieleen In Flamesin äpäräversion. Melodiat ovat entistä tärkeämmässä asemassa, vaikka täyttä turmelusta ja mättöä syötetään edelleen. Sixpounder on Bodomin Sad But True, hitaampi ja raskaampi irvistely, jolle voi saman tien toivottaa onnea livesettiin. Sormet pukinsarville napauttaa se, että Hate Crewlla mennään välillä hyvinkin thrasheissä kuvioissa. Esimerkiksi Chokeholdin kitarat rapsuttelevat kuin Never, Neverlandin aikainen Annihilator. Angels Don't Kill luo kuitenkin vastapainoa. Hiton kaunis, mutta kaikessa raskaudessaan tinkimätön biisi: nätti kuin mustuneet siivet lepattaen alas putoava kaunokainen. Siis jumalaisen kauniita liikkeitä tekevä, syntiin langennut olento.

Jos nykymetallissa jotakin menneisyydestä kaivataan, niin pätevää, paikkaansa puolustavaa sooloilua. Tällä levyllä Bodom vetää niin rajuja metallisia kitara- ja kosketinjuttuja, että näitä jätkiä olisi 80-luvulla huudettu kilpaa Megadethiin, Testamentiin ja Exodusiin. Mutta ei olisi kannattanut lähteä. Menneestä muistuttavat myös jouhevat temponvaihdot. Bodom mullistaa usean biisin kulun yllättävällä, mutta poikkeuksetta toimivalla vauhdinjaolla. Hirvittävä draivi päällä koko ajan.

Children Of Bodom on siinä mielessä merkittävä bändi, että se on parantanut koko ajan. Ensimmäisellä levyllä sen taituruus ja tyyli yllättivät, mutta jokainen julkaisu siitä lähtien on ollut liike eteenpäin. Nyt aletaan olla huipulla, sillä tällä levyllä soittaa itsensä tunteva porukka, jolla on uskallusta tehdä epätavallisia ratkaisuja. Jos kehitys jatkuu tällaisena, pelottaa ajatellakin mihin poppoo yltää viidennellä levyllään. Tämä kaikki voi kuulostaa pelkältä hypettämiseltä, mutta uskokaa pois, tykkäsin edellisestäkin levystä tosissani. Hate Crew Deathroll on vielä paljon parempi.

Jos tämä olisi ilmestynyt joulukuussa, tässä olisi ollut vuoden 2002 albumi. Toivotaan, että rekka tuo kaljaa ovelle seuraavankin levyn sessioihin. 

Arvio julkaistu Soundissa 01/2003

Tähän liittyvät jutut

Tuska Open Air -festivaalille saapuu melkoisia erikoisnimiä

Helsingin Suvilahdessa 27.– 29. kesäkuuta järjestettävä Tuska Open Air Metal Festival on kiinnittänyt ohjelmistoonsa myös hieman spesiaalimpaa metalliosaamista, sillä festivaalin lavoille kapuavat israelilainen Orphaned Land, taiwanilainen DieSear ja kiinalainen Ego Fall.Kotimaisia Tuska-nimityksiä ovat Lost Society, Mr. Peter Hayden, Cutdown, Psykoanalyysi, Cannibal Accident, Amendfoil, Shear ja Arion.Aikaisemmin varmistuneita esiintyjiä ovat mun muassa Dimmu Borgir, Anthrax, Emperor, Children Of Bodom, Carcass, Philip H.

Ei heikkohermoisille! Viisi musapuujalkaa -sarja esittelee huonoja musiikkivitsejä

Soundi.fi:n uudessa Viisi musapuujalkaa -sarjassa esitellään säännöllisen epäsäännöllisesti viisi tarpeettoman huonoa musiikkiaiheista vitsiä. Muista osallistua kommenttikentässä ja ehdottaa vielä huonompia!

Don't Stop At The Top - saksalaislegenda taas Suomeen

The Scorpions toimii Kuopion Rockcockin pääesiintyjänä. Tapahtuma soi Väinölänniemessä 25.–26.7.Vuonna 1965 perustettu The Scorpions soitti viime vuoden lopulla muun muassa Helsingissä ja Seinäjoella. Muutamia vuosia sitten ilmoitettu orkesterin jäähyväiskiertue siis jatkuu ja jatkuu - ja itse asiassa se jäähyväisilmoituskin on peruttu jo moneen otteeseen. "Lopettaminen on huomattavasti hankalampaa kuin luulimmekaan", laulaja Klaus Meine on sanonut useampaan kertaan.Rockcockin muita esiintyjiä ovat irlantilainen Therapy?

Children Of Bodom: Limusiinikyytejä Seattleen, talven karkotusta ja sujuvaa ranskaa

Children Of Bodom on parhaillaan pitkällä kiertueella Pohjois-Amerikassa Death Angelin ja Týrin kanssa. Yhtyeellähän on ollut tapana julkaista enemmän tai vähemmän hupaisia "keikkatiisereitä" YouTube-kanavallaan eikä tämä kierros tee poikkeusta tuohon kirjoittamattomaan sääntöön. Nostetaanpa siis muutama esiin!Kitaristi Roope Latvala karkottaa talvea:Limusiiniajelua kohti Seattlea:Sujuvaa ranskan kieltä Quebecin lumituiskussa:Torven töräyttelyä hieman lämpimämmällä seudulla:

J. Karjalainen, Children Of Bodom ja Haloo Helsinki! nappasivat Emmoja

Suomen musiikiteollisuus on jakanut vuosittaiset palkintonsa. Emmat jakautuivat tällä kerralla seuraavasti:Vuoden yhtye: Haloo Helsinki!Vuoden albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinLive-esiintyjä: Haloo Helsinki!Yleisöäänestys: Vuoden kotimainen artisti: CheekTulokas: Isac ElliotMetallialbumi: Children of Bodom - Halo Of BloodMiessolisti: CheekNaissolisti: SanniHiphop-albumi: Cheek - Kuka muu mukaIskelmäalbumi: Juha Tapio - LapislatsuliaRock-albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinPop-albumi: Haloo Helsinki!

Children Of Bodom: Rumpali joutui sairaalaan kovien selkäkipujen vuoksi

Children Of Bodomin rumpalilla Jaska Raatikaisella ei todellakaan ollut kivaa viime syksynä tapahtuneen, lähes 10-viikkoisen Euroopan-kiertueen aikana (tai no, tarkennetaan vähän: kivaa ei ollut ainakaan koko ajan).Parhaillaan kuuden viikon mittaisella kiertueella Pohjois-Amerikassa olevan Children Of Bodomin tahtimestari kertoo nimittäin kärsineensä "erittäin kovista selkäkivuista viime syksynä tapahtuneen Euroopan-rundin aikana" ja lisää joutuneensa myös sairaalahoitoon Espanjassa.Raatikainen ilmoittaa Facebook-sivullaan seuraavaa: "I had very bad back pains during the European tour that I w

Videoita: Sonata Arctica susitunnelmissa, Children Of Bodom lyriikan lumoissa ja Aholalta sulavaa metallia

Mutta ennen otsikossa mainittuja teoksia, katsohan tämän linkin takaa löytyvät Amoralin mainion Fallen Leaves & Dead Sparrows -albumin vinyyliversion käyttöohjeet!Ystävänpäivänä 14. helmikuuta pitkän Pohjois-Amerikan -kiertueen Kanadan Quebecista aloittava Children of Bodom on julkaissut uuden Scream For Silence -lyriikkavideon. Halo Of Blood -kiekolta lohkaistun teoksen pariin pääsee tässä alla: Sonata Arctica taas ennakoi Pariah's Child -albumia uudella promovideolla.