CHILDREN OF BODOM: Hate Crew Deathroll | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Hate Crew Deathroll(Spinefarm)

Paljon on ollut puhetta siitä, että melodisella laululla terästettynä Bodom olisi jo Saksan kuningas ja Japanin keisari. Paskaa. Suomen Ted Bundy saa riittää ulkomaan tsaareillekin. Jos Bodomin keulille vedettäisiin joku yhtä pätevä kaveri kuin Rhapsodyyn tai Sinneriin, oltaisiin yhtä kaukana totuudesta kuin väitteessä, että neitsyt voi saada lapsen.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy hiton tyylikkäisiin biisinnimiin: Needled 24/7, Sixpounder, Angels Don't Kill, Triple Corpse Hammerblow. Tässä on nyt jotain erikoista. Allekirjoittanut oli jo vähän kyllästynyt Bodomin kilahteleviin koskettimiin ja samanlaisiin ratkaisuihin, mutta Hate Crew Deathroll muuttaa kaiken: Bodomin parasta biisiä koko saatanan levy! Pakko tunnustaa, että normaali arviosessioon varattu punkkupullo ei riittänyt tätä levyä luodatessa alkuunkaan. Chokehold - kellariin! Lil' Bloodred Ridin' Hood - kellariin!

Needled 24/7 avaa pelin kitarajutuilla, jotka tuovat mieleen In Flamesin äpäräversion. Melodiat ovat entistä tärkeämmässä asemassa, vaikka täyttä turmelusta ja mättöä syötetään edelleen. Sixpounder on Bodomin Sad But True, hitaampi ja raskaampi irvistely, jolle voi saman tien toivottaa onnea livesettiin. Sormet pukinsarville napauttaa se, että Hate Crewlla mennään välillä hyvinkin thrasheissä kuvioissa. Esimerkiksi Chokeholdin kitarat rapsuttelevat kuin Never, Neverlandin aikainen Annihilator. Angels Don't Kill luo kuitenkin vastapainoa. Hiton kaunis, mutta kaikessa raskaudessaan tinkimätön biisi: nätti kuin mustuneet siivet lepattaen alas putoava kaunokainen. Siis jumalaisen kauniita liikkeitä tekevä, syntiin langennut olento.

Jos nykymetallissa jotakin menneisyydestä kaivataan, niin pätevää, paikkaansa puolustavaa sooloilua. Tällä levyllä Bodom vetää niin rajuja metallisia kitara- ja kosketinjuttuja, että näitä jätkiä olisi 80-luvulla huudettu kilpaa Megadethiin, Testamentiin ja Exodusiin. Mutta ei olisi kannattanut lähteä. Menneestä muistuttavat myös jouhevat temponvaihdot. Bodom mullistaa usean biisin kulun yllättävällä, mutta poikkeuksetta toimivalla vauhdinjaolla. Hirvittävä draivi päällä koko ajan.

Children Of Bodom on siinä mielessä merkittävä bändi, että se on parantanut koko ajan. Ensimmäisellä levyllä sen taituruus ja tyyli yllättivät, mutta jokainen julkaisu siitä lähtien on ollut liike eteenpäin. Nyt aletaan olla huipulla, sillä tällä levyllä soittaa itsensä tunteva porukka, jolla on uskallusta tehdä epätavallisia ratkaisuja. Jos kehitys jatkuu tällaisena, pelottaa ajatellakin mihin poppoo yltää viidennellä levyllään. Tämä kaikki voi kuulostaa pelkältä hypettämiseltä, mutta uskokaa pois, tykkäsin edellisestäkin levystä tosissani. Hate Crew Deathroll on vielä paljon parempi.

Jos tämä olisi ilmestynyt joulukuussa, tässä olisi ollut vuoden 2002 albumi. Toivotaan, että rekka tuo kaljaa ovelle seuraavankin levyn sessioihin. 

Arvio julkaistu Soundissa 01/2003

Tähän liittyvät jutut

Mitä tapahtuu ennen keikkaa? Uusi Helldone-dokumentti paljastaa

Nyt tarjoutuu harvinaislaatuinen mahdollisuus tarkastella rocktyöläisen arkea. Custom Soundsin ainutlaatuinen dokumentti kurkistaa harvinaisen tarkasti kiertuehenkilöstön eri jäsenten työhön ennen keikkaa.Tavastian Helldone-festivaalin esiintyjälista oli komea; HIM, Children of Bodom, Reckless Love, Paradise Lost, Daniel Cavanagh ja Daniel Lioneye.  Custom Soundsin toinen omistaja ja omien sanojensa mukaan ”parantumaton kitaralaite-entusiasti” Kimmo Aroluoma seurasi kuvausryhmineen festivaalien toimintaa koko rupeaman ajan.

Alexi Laiho Ozzy-klassikon kimpussa - miten toimii?

No, toimiiihan se! Laihon lisäksi Mr. Crowley -kappaletta ovat olleet toteuttamassa Chuck Billy, Rudy Sarzo, Vinny Appice ja Kelle Rhoads.  Näkemys julkaistaan Immortal Randy Rhoads – The Ultimate Tribute -tribuuttialbumilla maaliskuun alussa. Levyltä löytyy myös Tom Morellon kaltaisia taitureita ja tässäpä alla onkin tarjolla pari näytettä:

Alexi Laiho kunnioittaa erästä esikuvaansa - Mr. Crowley julki tribuuttialbumilla

Uusia biisejä Children Of Bodomille parhaillaan kirjoittava Alexi Laiho on mukana Immortal Randy Rhoads - The Ultimate Tribute -albumilla. Levy ilmestyy helmikuun loppupuolella. Laiho kepittää Mr. Crowley -biisissä, jonka muita toteuttajia ovat Testamentin Chuck Billy, basisti Rudy Sarzo, rumpali Vinny Appice ja kosketinsoittaja Kelle Rhoads.Immortal Randy Rhoads - The Ultimate Tribute -pitkäsoiton muita tekijöitä ovat muun muassa System Of A Downin Serj Tankian, Rage Against The Machinen Tom Morello ja monissa liemissä keitetty Tim "Ripper" Owens.Ääninäytteitä odotellessa...

Children Of Bodomille arvolevy - Tsekkaa myös erikoiset keikkakuvat

Parhaillaan seuraavan studioalbuminsa materiaalia valmistelevan Children Of Bodomin tuorein pitkäsoitto Halo Of Blood on myynyt Suomessa yli kultalevyrajan. Orkesteri vastaanotti tyylikkäät arvolevynsä Tampereen komeasti kansoitetun Pakkahuoneen uumenissa sunnuntaina 28. joulukuuta.- Fyysiset albumit eivät tunnetusti myy enää niin paljon kuin joskus ennen, joten olemme todella otettuja Halo Of Blood -kultalevystä.

Nightwishille kaksi megakeikkaa – Ratina ja Laulurinne täyttyvät ensi kesänä

Keväällä julkaistavaa uutta albumiaan viimeistelevä Nightwish soittaa ensi kesänä kaksi isoa keikkaa Suomessa.

Children Of Bodom lisää keikkoja Suomessa!

Mikäs sen parempi tapa sulattaa joulukinkut tai juhlistaa uutta vuotta kuin käydä kunnon metallikeikalla.

Alexi Laiho kommentoi asiallisesti, Machine Head -pomo veti herneet nenään

Kuten Soundikin taannoin uutisoi, Machine Headin ja Children Of Bodomin Yhdysvaltain-kiertue peruuntui (ja perujana oli Machine Head).Alexi Laiho kommentoi tuolloin tilannetta täydellisen rauhallisesti, tähän tyyliin: "I will not go into details on why or what happened, but I need you, my friends, to know that this had nothing to do with me or Children Of Bodom. But hey, you know what? Shit fuckin' happens, life goes on, and at least now we have an extra month and a half to write new COB shit.