CHILDREN OF BODOM: Relentless Reckless Forever | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Relentless Reckless Forever(Spinefarm)

Alexi Laiho ja Roope Latvala kuvailivat joulukuun Soundissa Relentless Reckless Foreveriä tunnistettavaksi Children Of Bodomiksi, mutta vakuuttivat, että uusia kujeita olisi kuultavissa. Toki Bodomin tunnistaa, ei kai hyvin toimivaa konseptia ole järkevää kopeloida joksikin aivan muuksi, mutta myös vinoutumia tutusta tyylistä löytyy. Ensimmäisenä biiseistä pomppaa esiin helkutinmoinen, ärjymetallille jopa poikkeuksillinen rokkaavuus, joka määrittää levyä kauttaaltaan.

Kyseinen rokkaavuus tuo kuvaan suoraviivaisuuden tuntua, joka on lopulta, ainakin osittain, optista harhaa. Relentless Reckless Forever on rytmillisesti tarttuva albumi, se iskee purevasti ja kulkee jouhevasti, mutta koukeroakin tulee vastaan. Hurjaa sooloa pidemmällä kaavalla ja lyhyempiä soolonuolaisuja tihkuu vähän väliä niin ennakoiduissa paikoissa kuin puun takaa yllätellen. Was It Worth It? -biisin soolo-osio tuprauttaa jo usvailevaa jälkeä. Kuitenkin Relentless Reckless Forever tuntuu kokonaisuutena eheältä, tiiviiltä ja kaikki palaset kohdalleen loksauttavalta levyltä.

Children Of Bodom on toteuttanut visiotaan tinkimättömästi levy levyltä. Usein tämä on merkinnyt yhä rujompien soundien ja element­tien ilmestymistä mukaan ja jatkuvaa ruuvien äärimmilleen kiristämistä. Nyt tuntuu siltä, että bändi on antanut itselleen luvan höllentää puristimia ainakin hetkittäin, liki kaikkien biisien osasissa. Ikään kuin groovelle olisi raotettu ovea ja annettu sen tulvia sisään valtaamaan tilaa jatkuvalta nopeusennätykseltä ja töytäilevältä raivolta. Toisaalta ruuvit pidetään tietyissä kohdin erittäin kireällä ja Relentless Reckless Foreverillä onkin miellyttävästi skaalaa ja laaja-alaisempaa tarjontaa. Se hengittää vapaammin ja voimakkaammin kuin aiemmat albumit.

Tyylin ja imperiumin lisäksi bändi on luonut, osin ehkä huomaamattaan,  imagon, johon selvänä esimerkkinä kuuluvat viikatemies ja saman sarjan levynkannet, mutta ehkä yllättävämmin myös biisinnimet. Tämän levyn tunnistaisi Bodomiksi pelkän biisilistan perusteella: Shovel Knockout, Pussyfoot Miss Suicide, Northpole Throwdown ja niin edelleen. Taattua rujonhuvittavaa Bodom-imagoa ja Laiho-romantiikkaa.

Seitsemään studiolevyyn mahtuu huojuntaa, eikä Bodom ole onnistunut jokaisella teoksellaan optimaalisesti. Toisaalta se ei ole varsinaisesti epäonnistunut kertaakaan. Relentless Reckless Forever, yhtaikaa iskevämpänä ja ääripäitä laajentavana, sijoittuu Bodom-kiekkojen kermaan ja määrittänee seuraavienkin levyjen linjaa rohkeammin kokeileviksi ja vapaammin huohottaviksi.

Arvio julkaistu Soundissa 2/2011

Tähän liittyvät jutut

Nyt se selvisi: Children Of Bodom onkin powermetalia!

Miten me Soundissa olemmekin aina ajatelleet, että helsinkiläisrykmentti Children Of Bodomin omaperäinen musiikkityyli liikkuu jossakin kokeellisen thrashmetalin, neoklassisen kitaroinnin ja melodisen deathmetalin välimaastossa?No, amerikkalaisyhtye Machine Headin laulajakitaristi Robb Flynn kertoo meille totuuden: "I am stoked that we were able to join up with our friends in Children Of Bodom, one of the premier power metal bands of our time!"Julkilausuma liittyy siihen, että Children of Bodom lähtee lokakuun alussa USA:n-kiertueelle Machine Headin, Epican ja Battlecrossin kanssa.

Kolmen päivän popjoulu keskellä kesää – Ruisrock 2014 | 4.–6.7. Turku

Ruisrock juhlittiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun Ruissalossa jo 45. kertaa. Toimittajamme olivat paikalla ja raportoivat kokemastaan sanoin ja kuvin.

Suomalainen superyhtye: ainakin yksi keikka vielä?

Vähintäänkin nimekäs The Local Band - Olli Herman, Alexi Laiho, Jussi69 ja Archie Kuosmanen - esiintyi Turun Ruisrockissa sunnuntaina 6. heinäkuuta.Laihon Facebook-kommentti kertoo jotakin meiningistä: "I headed back to Turku for the Local Band show and holy fuck that was so much fun that words cannot describe the awesomeness... I mean having grown up with 80's glam shit and now being able to play those songs live with your friends (the other crazy 80's dirtbags) is not a shabby way to spend your day off I'll tell you that!

Välitodistusaineistoa Ruissalosta

Ruisrock vuosimallia 2014 päättyy tänään. Kokosimme pienen kuvakatsauksen Ruissalon kansallispuiston kahden ensimmäisen päivän tapahtumista, olkaa hyvät.

Jatkuvatko Children Of Bodomin grillijuhlat?

Children Of Bodom tarjosi Tuska-festivaalilla erittäin hienon show'n, sillä yhtyeen kanssa estradille nousivat jyväskyläläisen thrashkomeetta Lost Societyn miekkoset, jotka pyörittivät lavabaaria ja -grilliä. Pyrot paukkuivat, autonrämät kolisivat ja aurinko paistoi.Katso kuvia Soundin Facebookissa!Kysymys kuuluukin, jatkuuko tämä loistava meininki Turun Ruisrockissa? Children Of Bodom nimittäin esiintyy perjantaina 4. heinäkuuta ja Lost Society on puolestaan tulessa lauantaina.- Niin, jatkuvatko COB-grillijuhlat Turguses?

"Emme tuoneet ukkosta... oletko pettynyt?" - Tuska ylitti yleisötavoitteensa

Jo seitsemättätoista kertaa soinut Tuska Open Air Metal Festival keräsi Suvilahteen reilusti raskaan musiikin ystäviä.Tiedote kertoo: "Dimmu Borgirin, Anthraxin ja Emperorin tähdittämä Suomen suurin metallifestivaali keräsi kolmen päivän aikana yhteensä 24000 kävijää.

Suomalaismuusikko pulassa futiskentällä: Vastassa oli joukko Ruotsin maajoukkueen tähtiä!

Jututimme MM-kisojen kunniaksi jalkapallosta kiinnostuneita muusikoita. Soundin kesänumerosta löytyy enemmänkin tarinaa, mutta tässäpä hieman esimakua. Futistarinan ykkösosa löytyy puolestaan täältä.Kysymykset:1. Mikä maa voittaa MM-kultaa ja miksi?2. Mikä on unohtumattomin jalkapalloon liittyvä kokemuksesi?Simo "Sipe" Santapukki - Apulanta:1. Chile yllättää ja voittaa koko turnauksen! Heillä on huippupelaajia Etelä-Euroopan rahaliigoissa, jotka jäävät julkisuudessa paistattelevien brassien, italiaanojen ja espanjalaisten varjoon. Ei kuitenkaan pelillisesti.