CHILDREN OF BODOM: Relentless Reckless Forever | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Relentless Reckless Forever(Spinefarm)

Alexi Laiho ja Roope Latvala kuvailivat joulukuun Soundissa Relentless Reckless Foreveriä tunnistettavaksi Children Of Bodomiksi, mutta vakuuttivat, että uusia kujeita olisi kuultavissa. Toki Bodomin tunnistaa, ei kai hyvin toimivaa konseptia ole järkevää kopeloida joksikin aivan muuksi, mutta myös vinoutumia tutusta tyylistä löytyy. Ensimmäisenä biiseistä pomppaa esiin helkutinmoinen, ärjymetallille jopa poikkeuksillinen rokkaavuus, joka määrittää levyä kauttaaltaan.

Kyseinen rokkaavuus tuo kuvaan suoraviivaisuuden tuntua, joka on lopulta, ainakin osittain, optista harhaa. Relentless Reckless Forever on rytmillisesti tarttuva albumi, se iskee purevasti ja kulkee jouhevasti, mutta koukeroakin tulee vastaan. Hurjaa sooloa pidemmällä kaavalla ja lyhyempiä soolonuolaisuja tihkuu vähän väliä niin ennakoiduissa paikoissa kuin puun takaa yllätellen. Was It Worth It? -biisin soolo-osio tuprauttaa jo usvailevaa jälkeä. Kuitenkin Relentless Reckless Forever tuntuu kokonaisuutena eheältä, tiiviiltä ja kaikki palaset kohdalleen loksauttavalta levyltä.

Children Of Bodom on toteuttanut visiotaan tinkimättömästi levy levyltä. Usein tämä on merkinnyt yhä rujompien soundien ja element­tien ilmestymistä mukaan ja jatkuvaa ruuvien äärimmilleen kiristämistä. Nyt tuntuu siltä, että bändi on antanut itselleen luvan höllentää puristimia ainakin hetkittäin, liki kaikkien biisien osasissa. Ikään kuin groovelle olisi raotettu ovea ja annettu sen tulvia sisään valtaamaan tilaa jatkuvalta nopeusennätykseltä ja töytäilevältä raivolta. Toisaalta ruuvit pidetään tietyissä kohdin erittäin kireällä ja Relentless Reckless Foreverillä onkin miellyttävästi skaalaa ja laaja-alaisempaa tarjontaa. Se hengittää vapaammin ja voimakkaammin kuin aiemmat albumit.

Tyylin ja imperiumin lisäksi bändi on luonut, osin ehkä huomaamattaan,  imagon, johon selvänä esimerkkinä kuuluvat viikatemies ja saman sarjan levynkannet, mutta ehkä yllättävämmin myös biisinnimet. Tämän levyn tunnistaisi Bodomiksi pelkän biisilistan perusteella: Shovel Knockout, Pussyfoot Miss Suicide, Northpole Throwdown ja niin edelleen. Taattua rujonhuvittavaa Bodom-imagoa ja Laiho-romantiikkaa.

Seitsemään studiolevyyn mahtuu huojuntaa, eikä Bodom ole onnistunut jokaisella teoksellaan optimaalisesti. Toisaalta se ei ole varsinaisesti epäonnistunut kertaakaan. Relentless Reckless Forever, yhtaikaa iskevämpänä ja ääripäitä laajentavana, sijoittuu Bodom-kiekkojen kermaan ja määrittänee seuraavienkin levyjen linjaa rohkeammin kokeileviksi ja vapaammin huohottaviksi.

Arvio julkaistu Soundissa 2/2011

Tähän liittyvät jutut

Tuska Open Air -festivaalille saapuu melkoisia erikoisnimiä

Helsingin Suvilahdessa 27.– 29. kesäkuuta järjestettävä Tuska Open Air Metal Festival on kiinnittänyt ohjelmistoonsa myös hieman spesiaalimpaa metalliosaamista, sillä festivaalin lavoille kapuavat israelilainen Orphaned Land, taiwanilainen DieSear ja kiinalainen Ego Fall.Kotimaisia Tuska-nimityksiä ovat Lost Society, Mr. Peter Hayden, Cutdown, Psykoanalyysi, Cannibal Accident, Amendfoil, Shear ja Arion.Aikaisemmin varmistuneita esiintyjiä ovat mun muassa Dimmu Borgir, Anthrax, Emperor, Children Of Bodom, Carcass, Philip H.

Ei heikkohermoisille! Viisi musapuujalkaa -sarja esittelee huonoja musiikkivitsejä

Soundi.fi:n uudessa Viisi musapuujalkaa -sarjassa esitellään säännöllisen epäsäännöllisesti viisi tarpeettoman huonoa musiikkiaiheista vitsiä. Muista osallistua kommenttikentässä ja ehdottaa vielä huonompia!

Don't Stop At The Top - saksalaislegenda taas Suomeen

The Scorpions toimii Kuopion Rockcockin pääesiintyjänä. Tapahtuma soi Väinölänniemessä 25.–26.7.Vuonna 1965 perustettu The Scorpions soitti viime vuoden lopulla muun muassa Helsingissä ja Seinäjoella. Muutamia vuosia sitten ilmoitettu orkesterin jäähyväiskiertue siis jatkuu ja jatkuu - ja itse asiassa se jäähyväisilmoituskin on peruttu jo moneen otteeseen. "Lopettaminen on huomattavasti hankalampaa kuin luulimmekaan", laulaja Klaus Meine on sanonut useampaan kertaan.Rockcockin muita esiintyjiä ovat irlantilainen Therapy?

Children Of Bodom: Limusiinikyytejä Seattleen, talven karkotusta ja sujuvaa ranskaa

Children Of Bodom on parhaillaan pitkällä kiertueella Pohjois-Amerikassa Death Angelin ja Týrin kanssa. Yhtyeellähän on ollut tapana julkaista enemmän tai vähemmän hupaisia "keikkatiisereitä" YouTube-kanavallaan eikä tämä kierros tee poikkeusta tuohon kirjoittamattomaan sääntöön. Nostetaanpa siis muutama esiin!Kitaristi Roope Latvala karkottaa talvea:Limusiiniajelua kohti Seattlea:Sujuvaa ranskan kieltä Quebecin lumituiskussa:Torven töräyttelyä hieman lämpimämmällä seudulla:

J. Karjalainen, Children Of Bodom ja Haloo Helsinki! nappasivat Emmoja

Suomen musiikiteollisuus on jakanut vuosittaiset palkintonsa. Emmat jakautuivat tällä kerralla seuraavasti:Vuoden yhtye: Haloo Helsinki!Vuoden albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinLive-esiintyjä: Haloo Helsinki!Yleisöäänestys: Vuoden kotimainen artisti: CheekTulokas: Isac ElliotMetallialbumi: Children of Bodom - Halo Of BloodMiessolisti: CheekNaissolisti: SanniHiphop-albumi: Cheek - Kuka muu mukaIskelmäalbumi: Juha Tapio - LapislatsuliaRock-albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinPop-albumi: Haloo Helsinki!

Children Of Bodom: Rumpali joutui sairaalaan kovien selkäkipujen vuoksi

Children Of Bodomin rumpalilla Jaska Raatikaisella ei todellakaan ollut kivaa viime syksynä tapahtuneen, lähes 10-viikkoisen Euroopan-kiertueen aikana (tai no, tarkennetaan vähän: kivaa ei ollut ainakaan koko ajan).Parhaillaan kuuden viikon mittaisella kiertueella Pohjois-Amerikassa olevan Children Of Bodomin tahtimestari kertoo nimittäin kärsineensä "erittäin kovista selkäkivuista viime syksynä tapahtuneen Euroopan-rundin aikana" ja lisää joutuneensa myös sairaalahoitoon Espanjassa.Raatikainen ilmoittaa Facebook-sivullaan seuraavaa: "I had very bad back pains during the European tour that I w

Videoita: Sonata Arctica susitunnelmissa, Children Of Bodom lyriikan lumoissa ja Aholalta sulavaa metallia

Mutta ennen otsikossa mainittuja teoksia, katsohan tämän linkin takaa löytyvät Amoralin mainion Fallen Leaves & Dead Sparrows -albumin vinyyliversion käyttöohjeet!Ystävänpäivänä 14. helmikuuta pitkän Pohjois-Amerikan -kiertueen Kanadan Quebecista aloittava Children of Bodom on julkaissut uuden Scream For Silence -lyriikkavideon. Halo Of Blood -kiekolta lohkaistun teoksen pariin pääsee tässä alla: Sonata Arctica taas ennakoi Pariah's Child -albumia uudella promovideolla.