JENNI VARTIAINEN: Seili | Soundi

JENNI VARTIAINEN: Seili (Warner Music)

Kykyjenetsintäohjelmasta ponnistaneesta Jenni Vartiaisesta kasvoi nopeasti lupaava ja valovoimainen artisti. Hänellä riittää paitsi karismaa myös tähtikulttia ruokkivaa viileää etäisyyttä. 27-vuotiaan naisen kujertava, avoimen seksikäs tulkinta kantoi Ihmisten edessä -debyytin (2007) sen ansaitsemaan menestykseen. Samalla se toimi ennakkoluulojen hälventäjänä poptähtiohjelmien kautta esiin nousseille artisteille.

Ihmisten edessä -levyn jälkeen huolella valmistellulla seuraajalla oli kaikki mahdollisuudet räjäyttää potti ja nostaa Jenni Vartiainen Suomen mittakaavassa harvinaiseen poptähtikategoriaan. Astetta synkempi ja vakavampi Seili on askel oikeaan suuntaan, mutta täysillä se ei pysty siihen kohdistettuja lupauksia lunastamaan.

Tekijätiimi on pysynyt lähes samana sillä erotuksella, että laulaja itse on ottanut enemmän vastuuta niin kirjoittajana kuin soittajanakin. Kappaleita tehneiden Teemu Brunilan ja Mariskan sekä tuottaja Jukka Immosen panos riittää saavuttamaan uskottavuuden ja tasapainon tummien pianoballadien ja modernisti mutta riittävän kaupallisesti jumpsuttavien popkappaleiden yhdistämiseen koherentiksi ja kompaktiksi kokonaisuudeksi.

Valitettavasti useat laulut jäävät ulkokohtaisiksi (Seili, Minä ja hän) tai peräti tyylittömiksi (karmivan setämäinen Nettiin, jonka teksti olisi ollut Gimmelillekin rikollisen korni). Parhaimmillaan Jenni pärjää silloin, kun tekstissä on henkilökohtaista tai jopa intiimiä kosketuspintaa, oli se sitten koettua tai ei. Jalat vatkuliksi tekevä lauluääni kuitenkin pelastaa paljon eikä maneeriksi lipsuva huokailu silloin paljoa haittaa.

Arvio julkaistu Soundissa 4/2010

Tähän liittyvät jutut

Naistenpäivän jatkot – tärkeitä kotimaisia naislaulajia eri vuosikymmeniltä

Hyvää naistenpäivän jälkeistä päivää! Soundi.fi nosti eilen kyseisen päivän kunniaksi videokavalkadin muodossa esiin tärkeitä ulkomaisia naisartisteja eri vuosikymmeniltä. Kotimaisia naislaulajia ei tietenkään sovi unohtaa – nyt vuoro on heidän.

Suede, Wiz Khalifa ja The Offspring kesällä Ruisrockiin

Myös brittiyhtye Bastille, ruotsalaislaulaja Veronica Maggio ja elektropopparit Icona Pop sekä liuta muita uusia nimiä nähdään Turun Ruissalossa 4.–6. heinäkuuta.

Emma-ehdokkaat julki - joukosta ei juuri löydy yllätyksiä

Suomalainen musiikkiteollisuus jakaa Emma-palkintonsa Espoon Barona-areenalla perjantaina 7. maaliskuuta. Elävänä tapahtumassa esiintyvät muun muassa Haloo Helsinki!, Robin, Cheek, Vartiainen, Redrama, Isac Elliot ja Kerkko Koskinen Kollektiivi.Palkintokategorioita on kaikkiaan yhdeksäntoista ja useammissa sarjoissa ehdolla ovat muun muassa ei-niin-yllättävät Cheek, Haloo Helsinki!, J. Karjalainen, Robin, Isac Elliot, Jenni Vartiainen, Lost Society ja Juha Tapio.

Provinssirock lisäsi artisteja, myös mainioita ulkomaisia vieraita

Uuteen ajankohtaan siirtynyt Provinssirock on napannut esiintyjäkaartiinsa uusia nimiä. Mukana ovat Cheek, Jenni Vartiainen, Haloo Helsinki!, Risto ja Turmion Kätilöt. Myös amerikkalainen Dropkick Murphys soittaa Seinäjoella 27.-28. kesäkuuta.Uusista ulkomaisista keikkavieraista mainittakoon Therapy?-liideri Andy Cairns, joka esiintyy soolona seuraavasti:13.02. Helsinki, On The Rocks 14.02. Tampere, Klubi 15.02. Turku, KlubiMonumentaalisista äänimaisemistaan tunnetun Neurosis-yhtyeen Scott Kelly saapuu Tampereelle.

Lisää kotimaasta: Jenni Vartiainen, Pete Parkkonen, Mikael Gabriel, Rubik

Joulu meni, kotimaisia uutuusvideoita tuli. Enemmän kuin aiemmin uutisoimme.

JENNI VARTIAINEN: Terra

Kuinka monta kertaa näin on käynyt? Popparin odotetulta levyltä julkaistaan ensimmäinen sinkku ja se tuntuu… No, heikolta. Loppupeleissä käy ilmi, että ensimmäinen sinkku on koko levyn heikoimpia tekeleitä.

Soundi 10/2013

Soundi 10/2013 nyt kaupoissa! Mukana paljon Motörhead-asiaa, sekä muun muassa Arcade Fire, Jenni Vartiainen, Trivium, Korn, The Sounds...