THE MARS VOLTA: Scabdates | Soundi

THE MARS VOLTA: Scabdates(Universal)

The Mars Voltan livelevy Scabdates on raskasta kuunneltavaa. Loppujen lopuksi kyseessä ei edes ole livelevy, vaan pikemminkin taltiointi 73-minuuttisista yleisölle esitetyistä treeneistä. Kuuntelijan lähtökohdista riippuen sitä voi lähestyä joko äänistä muodostuvana kokonaisvaltaisena kokemuksena tai uutena epämiellyttävänä metodina hitaalle kidutukselle. Scabdates on taidetta, mutta kaikille taide ei merkitse samoja asioita.

Arvostelua voi helposti alleviivata toteamalla, että The Mars Volta ei ole yhtye, jota kaikki edes haluaisivat ymmärtää. Sikäli kun se on pyrkinyt luomaan oman ilmentymänsä progesta ja ihannoinut musiikillista psykedeliaa, Scabdatesin filtteri on karsinut konseptista sen vähänkin selkeyden ja suoraviivaisuuden. 70-luvulle uskolliset jatkuvat hälyäänet ja ylipitkät jammailusessiot hämärtävät kokonaisuuden niin, että kappaleiden vaihtumista ei kunnolla huomaa eikä sillä loppujen lopuksi ole mitään merkitystäkään.

Scabdates on harkittu äänikollaasi, ei perinteinen levy eikä perinteinen keikka. Niin kauan kuin en näe mitä paikan päällä on tapahtunut, uskoisin (jo soundienkin perusteella) että saman voi toteuttaa myös studiossa.

Arvio julkaistu Soundissa 12/2005

Tähän liittyvät jutut

Progerumpalien työskentely järjestykseen - kärjessä klassikko 33 vuoden takaa

Rhythm Magazinen lukijat ovat laittaneet maailman progressiiviset rumpualbumit järjestykseen.Lopullinen lista näyttää seuraavalta:Rush: Moving Pictures (1981) – Neil PeartDream Theater: Systematic Chaos (2007) – Mike PortnoyTool: Aenima (1996) – Danny CareyGenesis: The Lamb Lies Down On Broadway (1974) – Phil CollinsPorcupine Tree: Fear Of A Blank Planet (2007) – Gavin HarrisonYes: Fragile (1972) – Bill BrufordPink Floyd: The Dark Side Of The Moon (1973) – Nick MasonKing Crimson: In The Court Of The Crimson King (1969) – Michael GilesThe Mars Volta: De-Loused In The Comatorium (2003) – Jon The

Taas syntyi superbändi - ja odotukset ovat nyt aika korkealla!

Cedric Bixler-Zavala ja Omar Rodríguez-López (The Mars Volta, At The Drive-In) ovat perustaneet uuden yhtyeen Red Hot Chili Peppersin basistin Flean ja rumpali Dave Elitchin (ex-The Mars Volta) kanssa. Nelikon orkesterin nimi on Antemasque.Uutinen on oikeastaan hieman yllättävä, sillä Bixler-Zavala ja Rodríguez-López ajautuivat koviin riitoihin viime vuonna, kun jälkimmäinen perusti uuden Bosnian Rainbows -yhtyeen.

Tarjolla ensimmäinen kunnon näyte modernin metallin superkokoonpanolta

Killer Be Killed - laulajakitaristi Greg Puciato (Dillinger Escape Plan), laulajakitaristi Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura), laulajabasisti Troy Sanders (Mastodon) ja rumpali Dave Elitch (ex-The Mars Volta) - on julkaissut kaksi biisiä.Joshn Wilburin tuottama yhtyeen nimetön debyyttialbumi ilmestyy toukokuun puolivälissä.- Kirjoitin Maxin kanssa KIller Be Killedin demoja erämaan helteessä ja käytimme samaa neliraituria kuin Sepultura Chaos AD:n aikoihin, Puciato kertoo.Yllä mainittuja yhtyeitä enemmän tai vähemmän yhdistävät Wings Of Feather And Wax ja Face Down soivat tässä alla - ja yllä

Mars Volta hajosi - aivan kuten vuosi sitten aavistelimme

Soundissa kerrottiin jo lähes vuosi sitten, kuinka Omar Rodríguez-López kertoi haastattelussa olevansa "väsynyt The Mars Voltaan" ja nyt miehen vihjailut näyttävät käyneen toteen.

Karseimmat kannet listattu

Brittiläinen NME on julkaissut mittavan 75 nimikkeen mittaisen listan karmeimmista rocklevyjen kansista.

THE MARS VOLTA: Noctourniquet

The Mars Voltan histo­riaa ja diskografiaa selaillessa ei voi välttyä ajatukselta, että Omar Rodríguez-López ja Cedric Bixler-Zavala ovat seinähulluja, oman aikansa visionäärejä, jotka tunnustelevat musiikin raja-aitoja vain löytääkseen tiensä niistä yli.

Soundi 4/2012

Soundi 4/2012 kaupoissa! Mukana muun muassa Jack White, Lapko ja The Rasmus.