VARIOUS ARTISTS: Here We Go ´Round The Mulberry Bush - Soundtrack | Soundi

VARIOUS ARTISTS: Here We Go ´Round The Mulberry Bush - Soundtrack(Ryko)

Here We Go 'Round The Mulberry Bush on saman aikakauden kukoistavalla kiimalla leikittelevä leffa. Svengissä ovat mukana sekä Traffic että Spencer Davis Group, mutta viehkosta asenteesta huolimatta nämä pirteät pop-palat ovat jääneet kestävämpien hittien varjoon. Levyllä on joka tapauksessa reilusti ihan oikeita biisejä. Clive Donnerin leffakin olisi tutumpi, jos käsikirjoittaja Hunter Davies olisi saanut viekoteltua Beatlet leffakipaleiden tekoon.

Arvio julkaistu Soundissa 01-02/1999

Tähän liittyvät jutut

ERI ESITTÄJIÄ: C86

Yleissivistykseen kuuluva C86 on upeasti koottu paketti väliinputoajilta väliinputoajille ja täynnä yhtyeitä, jotka olivat juuri ja juuri olemassa.

VARIOUS ARTISTS: Son Of Rogues Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys

Vuonna 2006 ilmestyi ensimmäinen Rogues Gallery, mestarituottaja Hal Willnerin ja Karibian merirosvoksi ryhtyneen elokuvatähti Johnny Deppin huikea matka merimieslaulujen hien ja rommin tuoksuiseen maailmaan. Se toimi komeasti!Nyt sama on tehty uusiksi, eikä ainakaan esiintyjien tähtimäärästä ole tingitty vähääkään. Harva tuottaja saisi samalle tupla-albumille sellaisia nimiä kuten Keith Richards, Tom Waits, Iggy Pop, Patti Smith, Macy Gray, Michael Stipe, Courtney Love, Dr. John, Anjelica Huston, Nick Cave ja niin poispäin.  Vaan onpa se ennenkin nähty ja kuultu, ettei määrä ole laadun tae.

VARIOUS ARTISTS: Freedom Sounds

Elokuussa Jamaika juhli 50-vuotista itsenäisyyttään. Sen kunniaksi maailman merkittävin ja pitkäikäisin reggae-levy-yhtiö Trojan julkaisi hienon boksin Freedom Sounds. Tyylikäs pahvilaatikko pitää sisällään viisi cd-levyä, erinomaisesti toimitetun kirjasen ja muutaman postikortin.

VARIOUS ARTISTS: The Journey Is Long – The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project

Maaliskuussa 1996 aivoverenvuotoon kuolleen Jeffrey Lee Piercen johtama The Gun Club oli yksi 1980-luvun kiinnostavimmista bändeistä. Sen bluesia, countrya, texmexiä ja rockabillyä vahvalla punk-asenteella sekoittanut tyyli eli kuitenkin siinä määrin väärässä ajassa, että yhtye välttyi suuren yleisön suosiolta.

VARIOUS ARTISTS: Fac. Dance: Factory Records 12” Mixes & Rarities 1980-1987

The Haçienda -klubin kulta-aikaa vietettiin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa, acidhousen ja Madchesterin myötä. Silloin niin Noel Gallagher kuin tuhannet muutkin nauttivat Factory Recordsin vuonna 1982 avaaman yö­kerhon hedonistisesta huumasta.

VARIOUS ARTISTS: The Music City Story

Ace lienee maailman johtava juurimusiikin uudelleenjulkaisija. Viimeaikaisista kokoelmista ovat säväyttäneet esimerkiksi Black America Sings Bob Dylan ja You Heard It Here First -sarja, joka esittelee maailmanhittien alkuperäisiä versioita.

VARIOUS ARTISTS: A Real Cool Time Revisited – Swedish Punk, Pop And Garage Rock 1982-1989

Erittäin tervetullut ja hyvin kiteytetty revisiitti palaa ruotsalaisten lähiöiden autotalleihin, joissa hakattiin, sahattiin ja porattiin kantarockista paljon karkeaa soraa ja seulottiin esiin suurempia pebblejä sekä suoraan suonesta lohkottuja nuggetteja.