WHITESNAKE: The Silver Anniversary Collection | Soundi

WHITESNAKE: The Silver Anniversary Collection(EMI)

David Coverdalen jämerä laulutapa ja purevan selkeä ääntämys kaivertavat heavybluesin vahvatunteiset, kiimaiset ja tuskaiset elämykset kauniiksi kiemuroiksi kivisempäänkin sydämeen. Tasavankaksi masteroitu 25 vuoden kappalemateriaali tiivistyy yhtenäiseksi nimenomaan korskean vokalistin kantavan persoonallisuuden voimalla. Täytyy oikein tarkistaa, oliko muhevasti kulkeva The Time Is Right For Love todellakin peräisin ensimmäiseltä Whitesnake-albumilta.

Toki Amerikan-hittien ja MTV-pullistelun ajat tunnistaa lipevämmistä sovituksista, mutta biisien ydin on silti löytynyt aina Led Zeppeliniä seuraavasta raskaan bluesin ja kyrpärockin vaiheesta. Coverdale on virtaviivaistettu Robert Plant ilman sisäistä feminiinisyyttä eli folkin helinää tai yhtä korkeaa äänirekisteriä. Toisaalta nimenomaan Jimmy Page kaivaa myös Davidista toisenlaisia puolia esiin.

Kokoelmien sydämessä ovat aina säilyneet raastavimmat bluesit, jatkeena Blackmoren kanssa Purplelle tehdystä Mistreated -biisistä. Viimeksi hittikoosteelta löytyi Crying In The Rain, nyt vuorossa ovat yhtä pahuksenmoinen Lonely Days, Lonely Nights, elävältä jauhava Walking In The Shadow Of The Blues sekä tietenkin pettämättömän melankolinen keikkavaltti, Bobby Blue Blandin Ain't No Love In The Heart Of The City.

Tämä painotus sekä kolme uteliaammin tyylejä yhdistelevää Coverdale-Page -biisiä tekevät tuplasta USA-hakuista Greatest Hits -kiekkoa (1994) huomattavasti uljaamman ja värikkäämmän kokonaiselämyksen. Mikä ei tarkoita sitä, että jättihitit Here I Go Again, Still Of The Night tai Love Ain't No Stranger eivät edelleen punkteeraisi suoraan selkäytimeen. 

Arvio julkaistu Soundissa 06-07/2003

Tähän liittyvät jutut

Hardrock-miesten välille puhkesi ankara sanasota

Twisted Sisterin laulajalla Dee Sniderillä on jotakin pahasti hampaankolossa Whitesnakesta vuonna 2013 eronnutta kitaristia Doug Aldrichia kohtaan.Snider laittoi Twitteriin seuraavan mielipiteen:"What Whitesnake album of importance did Douglas Aldrich play on? I'm just sayin."Snider lisäsi myös tarkennuksen kommenttiinsa:"I'm tired of musicians who joined famous bands after their heyday claiming they are from those bands.

Päivän paras: jättiläiskarhu söi hevilegendan jääkaapin tyhjäksi ja teki tarpeensa lattialle

Whitesnake-liideri David Coverdalen Nevadan-talossa kävi mustakarhu. Laulaja kertoo Classic Rockille:- Se oli niin iso karhu, että sen täytyy painaa ainakin yli kaksisataa kiloa. Karhu oli tullut sisään, avannut jääkaapin, syönyt mitä syönyt ja paskantanut jättiläismäisen läjän lattialle. Satuin tulemaan tässä vaiheessa yläkertaan ja ryhdyin keskeyttämään sen puuhia. Karhujen pelottamiseen tarkoitettu äänitorvi ei ollut käsillä, joten karjuin niin paljon kuin keuhkoistani lähti.

Laulaja-asiaa: David Coverdale, Robert Plant ja Ozzy Osbourne

Classic Rockin mukaan Whitesnaken solisti David Coverdale katuu riitojaan Led Zeppelinin Robert Plantin kanssa. Erimielisyydet alkoivat 90-luvulla, kun Coverdale ja Zeppelin-kitaristi Jimmy Page ryhtyivät yhteistyöhön ja julkaisivat studioalbuminkin. Plant kuittasi kollegansa toimet kutsumalla Coverdalea "David Cover-version" -nimellä.

Rival Sons saapuu Kivenlahtirockiin

Rival Sons palaa Suomeen taas ensi kesänä - tällä kertaa Espoon Leppävaarassa 7.-8.6. juhlittavan Kivenlahtirockin päälavalle.

Whitesnake saapuu Kivenlahteen, Turmion Kätilöt tauolle vakavan sairastumisen vuoksi

Brittiläinen hardrock-suuruus Whitesnake tähdittää ensi kesän Kivenlahtirockia. Jo aikaisemmin Children Of Bodomin kiinnittänyt festivaali juhlitaan Espoon Leppävaarassa 7.-8. kesäkuuta. Kivenlahtirockin ohjelmistoon kuuluvat myös PMMP, Ensiferum, Eläkeläiset, Cheek ja Turmion Kätilöt. Lisää artisteja on toki luvassa. Turmion Kätilöistä puheen ollen: TK:n, Deathchainin ja Fear Of Dominationin oli määrä esiintyä Helsingin Nosturissa lauantaina 15.12., mutta MetalOrgy-tapahtuma on nyt peruttu.

Whitesnakella-fanilla hyvinkin erikoinen korvausvaatimus

Brittiläinen Lindy Butcher meni katsomaan Whitesnakea Newportin Leisure Centreen joulukuussa 2011.

WHITESNAKE: Box ‘O’ Snakes: The Sunburst Years 1978-1982

Hyvän musiikin voi myydä aina uudelleen. Sen voi tehdä raapaisemalla uudelleenjulkaisuun mukavat avaussanat ja etsimällä kylkeen pari mitätöntä lisäraitaa. Liian harvoin se tehdään kuten  Box ‘O’ Snakes, massiivisena äänen, kuvan ja painetun sanan kertauksena yhdestä vaiheesta bändin uralla.