Amorphis studioon, uusia tuulia luvassa | Soundi

Amorphis studioon, uusia tuulia luvassa

Metalliyhtye Amorphis lähtee syyskuussa nauhoituspuuhiin ja toukokuussa 2011 ilmestyneen The Beginning Of Timesin seuraaja, helsinkiläisten yhdestoista studioalbumi, ilmestyy ensi vuoden maalis- tai huhtikuussa. 

- Biisien työnimiä ovat muun muassa Tikkis, Meideni, Polkkis, Mehtalainen, Kissanpolkka, Funcadelic, Sakura, 7jako ja niin edelleen. Levyn työotsikkona taas kulkee Black-Dick Swan, kertoo kitaristi Esa Holopainen eksklusiivisesti Soundille.

Uusia tuulia on luvassa, sillä Amorphis työskentelee tällä kerralla ruotsalaistuottaja Peter Tägtgrenin kanssa, muun muassa Hollolan Petrax-studiolla. Hypocrisy- ja Pain-yhtyeitään luotsaava Tägtgren tunnetaan yhteistyöstä muun muassa Children Of Bodomin, Celtic Frostin, Immortalin, Dimmu Borgirin ja lukuisten muiden orkestereiden kanssa.

- Halusimme lähteä työstämään levyä kokonaan uudessa miljöössä ja päätimme ottaa projektissa alusta loppuun asti mukana olevan tuottajan. Viimeksi ollaan tehty albumia varsinaisen tuottajan kanssa Tuonelan sekä Am Universumin myötä, Holopainen huomauttaa.

- Peterin kanssa on ollut puhetta tuottamishommista vuonna 1996 ilmestyneen Elegyn ajoista lähtien ja aina kun ollaan sen jälkeen törmätty niin aiheesta on fiilistelty tavalla tai toisella. Nyt sitten heittelimme ehdotuksia ilmaan ja Tägtgrenin nimi nousi nopeasti esiin. Miehen ammattitaitohan on kehittynyt koko ajan ja esimerkiksi uuden Sabatonin pitkäsoiton kanssa hän teki todella hienoa duunia.

Kuinka paljon Tägtgren tulee muuttamaan Amorphisin äänimaailmaa ja esimerkiksi biisirakenteita?

- On toki selvää, että tulevan levyn soundi tulee muuttumaan tuottajan myötä jonkin verran. Tarkemmin asia selviää työskentelyn edetessä. Sävellyksissä olemme aina luottaneet omiin vahvuuksiin ja luovuuteen eikä näillä suunnilla ole luvassa ainakaan isoja tietoisia suunnanmuutoksia.

Amorphis myös kiertää joulukuussa seuraavasti:

05.12. Oulu, Teatria
06.12. Jyväskylä, Lutakko
07.12. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
12.12. Helsinki, Tavastia
13.12. Pori, Bar Kino
14.12. Turku, Klubi
29.12. Tampere, Pakkahuone

Soundi palaa asiaan.

www.amorphis.net

Tähän liittyvät jutut

Tuskan kattaus laajenee - Alice Cooper, Opeth ja muita mukana

Tuska Open Air Metal Festival on kiinnittänyt ohjelmistoonsa uusia nimiä. Suvilahdessa aikavälillä 26.-28.6. esiintyvät Alice Cooper, Opeth, Blues Pills, Bloodbath, Einherjer, The Sirens (Liv Kristine, Anneke van Giersbergen ja Kari Rueslåtten) ja Ne Obliviscaris. Uusista suomalaisorkestereista mukana ovat Warmen, Morbid Evils, Foreseen ja Atomirotta.  Aikaisemmin Tuska kiinnitti muun muassa Lamb Of Godin, In Flamesin, Amorphisin ja Stratovariuksen.

Kuolemattomia tarinoita legendaarisilta järviltä - Amorphis kiertää klassikkoalbumin myötä

Amorphis juhlii loppuvuoden aikana parikymppistä Tales From The Thousand Lakes -pitkäsoittoa. Kyseessähän on eittämättä eräs suomalaisen raskaan musiikin tärkeimmistä teoksista koskaan - eikä levyn merkitys kalpene maailmanlaajuisestikaan ajateltuna.- Tales täytti kaksikymmentä 12. heinäkuuta.

Lauantaisoittolista: Suomalaismuusikoiden Metallica-suosikit

Lauantaisoittolistasarja, osa 26, Metallica Edition! Joukko suomalaismuusikoita kertoi Soundille, minkä biisin haluaisivat kuulla Metallican keikalla.

Mikä yhdistää rockin lisäksi Apocalypticaa, Amorphista ja Sunrise Avenueta? Vantaa!

Vantaan kaupunginmuseossa ensi viikolla avautuva Rock’n Vantaa -näyttely tuo nähtäville ja kuultaville vantaalaisen rockin kirjon 1960-luvulta nykypäivään.

Ovatko moshausasennot hallussa? Ei hätää: nyt on tarjolla A+-luokan koulutusta

Vain kuolemaa -sarja on saapunut päätökseensä. Kuudennen jakson pääosassa on Amorphisin Tomi Joutsen ja A+-luokan moshauskuteet päällensä pukenut punahuulinen solisti tarjoaa muun muassa koulutusta päänpyörityksen synkkiin saloihin.Lauluosastolla on puolestaan tarjolla Black Winter Day ja House Of Sleep.    

Stone, Amorphis, Ne Luumäet, Sonata Arctica... - tuottajaguru sai arvoisensa juhlat

Ilmassa leijui todella iloinen henki, kun maineikas rocktuottaja Mikko Karmila vietti tasavuosijuhlia Helsingin Tavastialla.

Painavuutta: Steel Pantherilla hupaisa video, Metallicalla rahakatastrofi ja Vain kuolemaa -tarjoaa Pohjanmaan tuulia

Tampereen Pakkahuoneella helmikuussa konsertoiva Steel Panther on julkaissut uuden The Burden Of Being Wonderful -videon. "Tarinavideon" pariin pääsee tässä alla:Metallican projekteilla ei tunnu menevän aivan timanttisesti. Esimerkiksi Lou Reed -yhteistyö Lulu oli mitä oli, Metallica Through The Never -elokuva ei mennyt ainakaan taloudellisesti nappiin eikä mennyt plussalle muuten Metallican oma Orion [Music + More] -festivaalikaan.