90-luvulla vaikuttaneen rockyhtyeen kitaristin kova kohtalo – The Mayfield Four -muusikko kuoli poliisin luoteihin

Lähteiden mukaan aseistautunut kitaristi ammuttiin kotona tapahtuneen pidätyksen yhteydessä.
16.10.2017 15:25

The Spokesman-Review -lehti uutisoi The Mayfield Four -yhtyeestä tutun Craig A. Johnsonin kuolleen poliisien ammuttua tätä pidätyksen yhteydessä. Lehden mukaan ampumavälikohtaus tapahtui kitaristin kotona Idahon Coolinissa.

Idahon poliisiviranomaiset eivät ole avanneet tapauksen yksityiskohtia julkisuudessa, mutta raporttien mukaan poliisit olivat menneet Johnsonin kotiin pidättämään vakavasta rikoksesta etsintäkuulutettua henkilöä ja ampuneet vihamielisesti käyttäytynyttä, kiinteistövälittäjänä työskennellyttä ex-kitaristia. Viranomaisten mukaan Johnson oli ampumahetkellä aseistautunut. Hän kuoli vammoihinsa ambulanssissa, joka oli viemässä tätä lääkintähelikopterille.

Johnsonin tapauksen asiakirjat ja tiedot ovat salattuja, mutta Spokesman-Review’n mukaan paikallissheriffin verkkosivuilla lueteltavien etsintäkuulutusten mukaan tätä epäiltiin viranomaisen törkeästä pahoinpitelystä. Johnsonilla ei ollut aiempaa rikosrekisteriä ja hänen läheisensä kuvailevat tätä rauhalliseksi ja hyväkäytöksiseksi mieheksi, joka ei koskaan käyttäytynyt aggressiivisesti.

Johnson toimi kitaristina The Mayfield Fourissa, jonka tämä perusti vuonna 1996 yhdessä Alter Bridgestä sekä Guns N’ Roses -kitaristi Slashin sooloyhtyeestä tutun Myles Kennedyn kanssa. Bändi julkaisi Johnsonin kanssa kehutun Thirty Two Point Five Hours –demon (1996), Motion-ep:n (1997) sekä Fallout-debyyttipitkäsoiton (1998), joka ei hyvistä arvioista huolimatta menestynyt myyntilistoilla. Johnson erotettiin yhtyeestä 1999 ja bändi julkaisi vielä yhden pitkäsoiton lopettaen lopulta toimintansa kokonaan vuonna 2002.

Lisää luettavaa