Amorphis studioon, uusia tuulia luvassa

20.8.2012 14:31

Metalliyhtye Amorphis lähtee syyskuussa nauhoituspuuhiin ja toukokuussa 2011 ilmestyneen The Beginning Of Timesin seuraaja, helsinkiläisten yhdestoista studioalbumi, ilmestyy ensi vuoden maalis- tai huhtikuussa. 

Metalliyhtye Amorphis lähtee syyskuussa nauhoituspuuhiin ja toukokuussa 2011 ilmestyneen The Beginning Of Timesin seuraaja, helsinkiläisten yhdestoista studioalbumi, ilmestyy ensi vuoden maalis- tai huhtikuussa. 

– Biisien työnimiä ovat muun muassa Tikkis, Meideni, Polkkis, Mehtalainen, Kissanpolkka, Funcadelic, Sakura, 7jako ja niin edelleen. Levyn työotsikkona taas kulkee Black-Dick Swan, kertoo kitaristi Esa Holopainen eksklusiivisesti Soundille.

Uusia tuulia on luvassa, sillä Amorphis työskentelee tällä kerralla ruotsalaistuottaja Peter Tägtgrenin kanssa, muun muassa Hollolan Petrax-studiolla. Hypocrisy- ja Pain-yhtyeitään luotsaava Tägtgren tunnetaan yhteistyöstä muun muassa Children Of Bodomin, Celtic Frostin, Immortalin, Dimmu Borgirin ja lukuisten muiden orkestereiden kanssa.

– Halusimme lähteä työstämään levyä kokonaan uudessa miljöössä ja päätimme ottaa projektissa alusta loppuun asti mukana olevan tuottajan. Viimeksi ollaan tehty albumia varsinaisen tuottajan kanssa Tuonelan sekä Am Universumin myötä, Holopainen huomauttaa.

– Peterin kanssa on ollut puhetta tuottamishommista vuonna 1996 ilmestyneen Elegyn ajoista lähtien ja aina kun ollaan sen jälkeen törmätty niin aiheesta on fiilistelty tavalla tai toisella. Nyt sitten heittelimme ehdotuksia ilmaan ja Tägtgrenin nimi nousi nopeasti esiin. Miehen ammattitaitohan on kehittynyt koko ajan ja esimerkiksi uuden Sabatonin pitkäsoiton kanssa hän teki todella hienoa duunia.

Kuinka paljon Tägtgren tulee muuttamaan Amorphisin äänimaailmaa ja esimerkiksi biisirakenteita?

– On toki selvää, että tulevan levyn soundi tulee muuttumaan tuottajan myötä jonkin verran. Tarkemmin asia selviää työskentelyn edetessä. Sävellyksissä olemme aina luottaneet omiin vahvuuksiin ja luovuuteen eikä näillä suunnilla ole luvassa ainakaan isoja tietoisia suunnanmuutoksia.

Amorphis myös kiertää joulukuussa seuraavasti:

05.12. Oulu, Teatria
06.12. Jyväskylä, Lutakko
07.12. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
12.12. Helsinki, Tavastia
13.12. Pori, Bar Kino
14.12. Turku, Klubi
29.12. Tampere, Pakkahuone

Soundi palaa asiaan.

www.amorphis.net

Lisää luettavaa