Amy Winehouse haudan lepoon | Soundi

Amy Winehouse haudan lepoon

Lauantaina 23. heinäkuuta kuolleena Camdenin-kodistaan löydetty laulaja Amy Winehouse polttohaudattiin tiistaina 26.7. Juutalaisen perinteen mukaan hautajaisten tulee tapahtua mahdollisimman pian kuoleman jälkeen. BBC:n mukaan hautajaisiin osallistui muusikon perheen lisäksi noin 300-400 ihmistä. Muistotilaisuus pidettiin Edgwareburyn hautausmaalla Lontoon Edgwaressa.

Winehousen isän Mitchin muistosanat kuuluivat seuraavasti: "Goodnight, my angel, sleep tight. Mummy and Daddy love you ever so much."

Kuten saattoi odottaa niin Winehousen kuoleman jälkeen tiedotusvälineissä on liikkunut kaikenlaisia tarinoita ja huhuja. Tv-tuottaja Danny Panthakin mukaan laulaja menehtyi ekstaasin yliannostukseen, mutta alustavien tietojen mukaan ruumiinavaus ei tukenut tätä väitettä.

Kollegat ovat muistaneet Winehousea runsain mitoin. Osanottonsa ovat ilmaisseet muun muassa Lily Allen, Jessie J, Billy Corgan, Kelly Osbourne, Boy George, Nikki Sixx, Geezer Butler, Dave Mustaine ja Zakk Wylde. Minneapolisissa keikkaillut U2 taas omisti Stuck In A Moment You Can't Get Out Of -kappaleen Winehouselle. Video löytyy täältä.

Tuottaja Mark Ronson oli jo pitkään työskennellyt Winehousen kanssa uuden musiikin kimpussa. Onkin odotettavaa, että Winehousen nimissä julkaistaan vielä uutta musiikkia.

Kymmeniä miljoonia euroja uransa aikana ansainneen laulajan on myös sanottu testamentanneen suuren osan omaisuudestaan kodittomista kissoista huolehtiville kissataloille.

Tähän liittyvät jutut

Jack White pahoittelee sanomisiaan - syytäkin on

Maineikas amerikkalaismuusikko Jack White on julkaissut kotisivullaan pitkän An apology and explanation from Jack White -tekstin, jossa hän pahoittelee viime aikojen sanomisiaan ja kirjoituksiaan. Kirjeen pariin pääsee täällä.Osansa anteeksipyynnöistä saa muun muassa The Black Keysin Dan Auerbach, jota White kritisoi viime vuonna julkisuuteen tulleissa yksityisissä kirjeissä.

Amy Winehouse kiertää kohta maailmaa?

Vuonna 1996 surmattu räppäri Tupac Shakur "keikkaili" Coachella-festivaalilla Kaliforniassa keväällä 2012 - hologrammihahmon muodossa.Kesällä 2011 menehtyneen Amy Winehousen suunnalta kuuluu nyt samanlaisia suunnitelmia, mutta siinä missä 2Pac "esiintyi" Coachellan lavalla niin Winehousen hologrammin ympärille puuhataan kokonaista maailmankiertuetta.- Haluamme Amyn pääsevän maailmankiertueelle eli tekevän jotakin, mihin hän ei elinaikanaan kyennyt, hankkeen puuhamies Alki David sanoo brittimedialle. - Musiikki oli Amyn koko elämä ja monet haluaisivat kuulla hänen lauluaan estradilta käsin tänä

Beyonce ja Andre 3000 versioivat Amy Winehousea

The Great Gatsby -elokuvan soundtrackille mukaan tuleva Beyoncén ja André 3000:n näkemys Amy Winehousen Back To Black -biisistä on kuultavissa Soundcloudissa.Muun muassa Leonardo DiCaprion tähdittämä The Great Gatsby – Kultahattu -elokuva tulee ensi-iltaan Suomessa 17. toukokuuta. Jack Whiten Third Man Records -yhtiö julkaisee soundtrackin - yllätys yllätys - vinyylinä ja deluxe-paketista löytyy kolme bonusbiisiäkin.Amy Winehouselle ollaan puuhaamassa myös omaa katua Lontooseen.

Naisista parhaat – soittolista naistenpäivän kunniaksi

Kokosimme kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi soittolistallisen meidän mielestämme hienoimpia naisartisteja aina Billie Holidaysta Dusty Springfieldin (kuvassa) ja Aimee Mannin kautta Yonaan ja Aino Vennaan.

Kaksi Amy Winehouse -albumia tulossa

Brittilaulaja Amy Winehousen isä Mitch Winehouse on paljastanut BBC:lle, että "varastossa on vielä runsaasti julkaisematonta materiaalia". Artistin isän mukaan tulossa on "ainakin kaksi uutta albumia".

AMY WINEHOUSE: Lioness: Hidden Treasures

Näin Amy Winehousen esiintyvän Oslossa tammikuussa 2007 – nuori nainen lauloi todella itsevarmasti ja sävykkäästi, vaikka tuntuikin siltä, että hän ei ollut lavalla täysin kotonaan.

Amy Winehouse: Uusi albumi joulukuussa

Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures -pitkäsoiton julkaisupäiväksi on vahvistunut 5. joulukuuta. Kesällä traagisesti menehtyneen brittilaulajan albumin tuotannosta vastaavat Mark Ronson ja Salaam Remi - siis ammattilaiset, joiden kanssa Winehouse oli jo pitkään tehnyt studiotyötä.